0% found this document useful (0 votes)
9 views11 pages

Evidence of Pangaea and Fossil Clues

Uploaded by

Julie Hinagdanan
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
9 views11 pages

Evidence of Pangaea and Fossil Clues

Uploaded by

Julie Hinagdanan
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd

Group 1

ACTIVITY 1: A JOURNEY FROM


THE PAST TO THE FUTURE!

LET'S FIND OUT: WHAT IS THE


EVIDENCE
Answer the following questions:
q1. Do the glossopteris fossils tell us all
landmasses were once joined together?
Ans: yes, the glossopteris fossil tell us land
masses were joined together because there
fossils were found in every continents.
Q2. If glossopteris fossils were found in
antarctica, what was the climate of this
continent before?

Ans: the dilate of antarctica before, is not low in


temperature before, because some of the fossil of
glossopteris where found in antarctica.
Q3. If the climate and the position of a place
were relative to each other, where then was the
initial location of antarctica 250 million years
ago?

Ans: base on our group observation


antarctica initial location before are near in
southern africa, australia, ans india it's
because the fossils of glossopteris found
from the continents including antarctica. 5
Q4. Is the presence of animal fossils tells
that south america, africa, and
antarctica were once connected?

Ans: yes, the presence of animal fossils tells that


south America are connected it because, the fossils
of the animal where located of south America,
Africa and Antarctica.
Examine the giant landmass "pangaea" and answer
the questions below:

Q5. What clues are useful in reconstructing pangaea?

Ans: the clues useful in reconstructing pangea is


the continental jigsaw puzzle it shows that edge
of one continents matches the edge of another.
Q6. Which continents were obviously
neighbors before?

Ans: the continents were obviously


neighbor before one the continents of
south america and africa it because the
edges of africa and south america matches.
Q7. Where do you think was the location
of the philippines in pangaea during the
time when it existed?

Ans: I think the location of the Philippines


in Pangea during the time when it existed is
near in continent of India, antarctica and
Australia.
Q8. If the continents will continue to
move, try to predict the philippines'
location 25 million years from now.

Ans: if the continents will continue to move


try to predict the Philippines and it's location 25
million years ago from now is near in antarctica.
THANK YOU

You might also like