0% found this document useful (0 votes)
66 views12 pages

NCLEX Cardiac Medication Questions

This document contains 10 NCLEX practice questions related to cardiovascular topics like arrhythmias, defibrillation, and medications. Some key points covered are: - Amiodarone is often used to treat premature ventricular contractions. - Defibrillation for ventricular fibrillation should begin at 200 Joules. - Calcium gluconate is the antidote administered for signs of magnesium sulfate toxicity. - Checking heart rate is most important before administering digoxin due to its effects on cardiac conduction.

Uploaded by

Shet Yaan
Copyright
© Attribution Non-Commercial (BY-NC)
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
66 views12 pages

NCLEX Cardiac Medication Questions

This document contains 10 NCLEX practice questions related to cardiovascular topics like arrhythmias, defibrillation, and medications. Some key points covered are: - Amiodarone is often used to treat premature ventricular contractions. - Defibrillation for ventricular fibrillation should begin at 200 Joules. - Calcium gluconate is the antidote administered for signs of magnesium sulfate toxicity. - Checking heart rate is most important before administering digoxin due to its effects on cardiac conduction.

Uploaded by

Shet Yaan
Copyright
© Attribution Non-Commercial (BY-NC)
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd

NCLEX QUESTIONS

(E- TROLLEY)
GROUP 4
1. The client is admitted to the Emergency
Room following a motor vehicle accident. An
ECG reveals frequent premature ventricular
contractions. Which medication is often used
to treat premature ventricular contractions.
A) Amiodarone (Cardarone)
B) Atropine Sulfare (Atropine)
C) Epinephrine bitartrate (Epinephryl)
D) Enoxaparin (Lovenox)

Ans: A
2. The client is admitted with ventricular
fibrillation. The nurse should begin
defibrillation by shocking at:

A) 360 Joules
B) 200 Joules
C) 400 Joules
D) 600 Joules

Ans: B
3. Which of the following effect of Atropine
Sulfate would the nurse expect a client to
exhibit?
A) Dry mouth
B) Increased bronchial secretions
C) Bradycardia
D) Miosis

Ans: A
4. Since the client is taking Nitroglycerin with
Verapamil (Isoptin), the nurse should observe
for ….
A) Hyperkalemia
B) Hypotension
C) Seizures
D) Insomnia

Ans: B
5)Which group of client needs special
monitoring by the nurse while receiving
Furosemide (Lasix) therapy?
A) Premature infants
B) Diabetics
C) Asthmatics
D) Clients with peripheral vascular disease(PVD)

Ans: D
6)After receiving Magnesium Sulfate , a client
develop signs of toxicity. The nurse should be
prepared to administer which of the
following?
A) Oxygen
B) Epinephrine
C) Potassium chloride
D) Calcium gluconate

Ans: D
7. A client who has just been diagnosed with
hypertension, has a history of smoking and
diabetic mellitus. The nurse would question an
order for which of the following
antihypertensive medications?
A) Diltiazem (Cardizem)
B) Propranolol (Inderal)
C) Prazosin (Minipress)
D) Furosemide (Lasix)
Ans: B
8) A client who is receiving phenytoin (Dilantin) to
control seizures indicates an understanding of
medication by making which of the following
statements?
A) “I need to take more of my Dilantin when I am
having a stressful day.”
B) “I will able to stop taking this medication in about
a year.”
C) I will able probably need to take this medication
all in my life.”
D) “I will never have another seizure if I take this
medication.” Ans: C
9. A nurse witnesses an adult male collapse at the
airport and an automated external defibrillator
(AED) is brought to the scene. The nurse should
do which of the following in utilizing the device?
A) Press the electrodes down, because the client
has a hairy chest.
B) Instruct another person at the scene to keep the
airway open during delivery of the electric shock.
C) Initiate CPR after 5 minutes if the AED has not
restored a perfusing cardiac rhythm.
D) Quickly wipe up the spilled coffee under the
victim’s chest before using the AED.
Ans: D
10) A nurse is preparing to administer digoxin
(Lanoxin), 0.125 mg orally, to a client with
heart failure. Which vital sign is most
important for the nurse to check before
administering the medication?
A) Heart rate
B) Temperature
C) Respiration
D) Blood pressure
Ans: A
1) A
2) B
3) A
4) B
5) D
6) D(it’s antidote for Magnesium Sulfate)
7) B
8) C
9) D
10) A

You might also like