1. MS PowerPoint is software of ____.
(a) Apple 8. _ is a presentation program.
(b) Android (a) Slide Panel
(c) Microsoft (b) MS PowerPoint
(d) Google (c) Mozilla Firefox
Ans: (c) (d) U-torrent
Ans: (b)
2. Microsoft Office is
(a) Shareware 9. What is the most prevalent form of persuasion
(b) Public-domain software technology?
(c) Open source software (a) MS PowerPoint
(d) An application suit (b) MS OneNote
Ans: (d) (c) MS Access
(d) MS Word
3. Which is the presentation processing software? Ans: (a)
(a) MS PowerPoint 2007
(b) Mozilla Firefox 10. Slideshow is a feature of _.
(c) Google Chrome (a) MS-PowerPoint
(d) Avast (b) MS-Word
Ans: (a) (c) MS-Excel
(d) MS-Access
4. Which of the following will not advance the Ans: (a)
slides in a slide show view?
(a) Esc key 11. Which of the following file format can be added
(b) The spacebar to a PowerPoint show?
(c) The Enter key (a) .jpg
(d) The mouse button (b) .gif
Ans: (a) (c) .wav
(d) All of these
5. What are lines, curve, freeform, and scribble? Ans: (d)
(a) Emphasis effects that can be applied to
animations 12. PowerPoint presentation(s) is/are widely used
(b) Types of custom motion paths as
(c) Predefined entrance and exit effects (a) note outlines for teachers
(d) All of the above (b) project presentations by students
Ans: (b) (c) communication of planning
(d) All of the above
6. What’s the easy way to apply varied animations Ans: (d)
to test on slides
(a) apply effects in the custom animation text pane 13. In Microsoft PowerPoint, two kinds of sound
(b) apply an animation scheme effects files that can be added to the presentation
(c) customize bullets with animated clipart are
(d) all of above (a) .wav files and .mid files
Ans: (b) (b) wav files and .gif files
(c) wav files and .jpg files
7. The slide that is used to introduce a topic and set (d) jpg files and .gif files
the tone for the presentation is called the Ans: (a)
(a) Table slide
(b) Graph slide 14. A new presentation can be created from
(c) Bullet slide (a) blank presentation
(d) Title slide (b) from existing presentation
Ans: (d) (c) from design template
(d) All of the above (a) A type of animation entrance effect
Ans: (d) (b) A method of advancing slides
(c) A method of moving items on a slide
15. The best way to insert a new slide in a (d) All of the above
presentation is to use the Ans: (c)
(a) Normal view
(b) Special view 22. The slide that is used to introduce related topic
(c) Slide show view and set for the presentation is called the
(d) Slide sorter view (a) table slide
Ans: (d) (b) graph slide
(c) bullet slide
16. If you want to add logo in the same position on (d) title slide
every slide, automatically. Insert it on the Ans: (d)
(a) handout master
(b) notes master 23. Which PowerPoint view displays each slide of
(c) slide master the presentation as a thumbnail and is useful for
(d) All of the above rearranging slides?
Ans: (c) (a) Slide Sorter
(b) Slide Show
17. Which of the following is used to add time to (c) Slide Master
the slides in a presentation? (d) Notes Page
(a) Slide show menu Ans: (a)
(b) Rehearse timings button
(c) Slide transition button 24. In PowerPoint, the Header and Footer button
(d) All of the above can be found on the insert tab in what group?
Ans: (b) (a) Illustrations group
(b) Object group
18. A(n) __ is a special visual and audio effect (c) Text group
applied in PowerPoint to text or content. (d) Tables group
(a) animation Ans: (c)
(b) flash
(c) wipe 25. _ is one of the most popular presentation
(d) dissolve programs supported by both Mac and PC
Ans: (a) platforms.
(a) Avira
19. What PowerPoint feature will you use to apply (b) Adobe Reader
motion effects to different objects of a slide? (c) Microsoft PowerPoint
(a) Slide transition (d) Windows Media Player
(b) Slide design Ans: (c)
(c) Animation objects
(d) Animation scheme 26. To launch Microsoft PowerPoint 2007, go to
Ans: (d) Start >All Programs >___, A blank document will
open.
20. __ are special visual and sound effects (a) Microsoft PowerPoint 2007 > Microsoft Office
contained in presentation graphics file. (b) Microsoft PowerPoint > Microsoft Word 2007
(a) Attractions (c) Microsoft Office > Microsoft PowerPoint 2007
(b) Simulations (d) Microsoft Excel > Microsoft Word 2007
(c) Animatronics Ans: (c)
(d) Animations
Ans: (d)
27. __ button reduces the window to an icon but
21. What is a motion path? word still remains active.
(a) Maximize 34. Animation of a slide is possible with ____.
(b) Minimize (a) MS PowerPoint
(c) Restore (b) MS Picture manager
(d) Close (c) Tally
Ans: (b) (d) Firefox
Ans: (a)
28. Which feature is not in MS PowerPoint?
(a) Slide show 35. Which file are contents readymade styles that
(b) Background color can be used for a presentation document?
(c) Zoom (a) Magic wands
(d) Scan a virus (b) Letters
Ans: (d) (c) Templates
(d) Presentation
29. button brings word window to the maximum Ans: (c)
original size.
(a) Scroll 36. Which file format cannot be added to a
(b) Minimize PowerPoint show?
(c) Restore (a) .gif
(d) Close (b) .kpz
Ans: (c) (c) .jpg
(d) .wav
30. Which bar shows the current position as far Ans: (b)
the text goes?
(a) Title bar 37. What is shortcut key to add a new slide in the
(b) Menu bar current presentation document?
(c) Scrollbar (a) Ctrl + N
(d) Status bar (b) Ctrl + B
Ans: (d) (c) Ctrl + S
(d) Ctrl + R
31. The minimum zoom size in MS PowerPoint is . Ans: (a)
(a) 0
(b) 100 38. Which type of view is not present in MS
(c) 30 PowerPoint?
(d) 10 (a) Normal
Ans: (d) (b) Slide sorter
(c) Slide show
32. The maximum zoom size in MS PowerPoint is (d) Extreme animation
__. Ans: (d)
(a) 200
(b) 300 39. Which is the right term of presentation page?
(c) 400 (a) Image
(d) 500 (b) Clipart
Ans: (c) (c) Slides
(d) Chart
33. Which is not the valid edition of MS Ans: (c)
PowerPoint?
(a) MS PowerPoint 2003 40. In which bar we can see the current position of
(b) MS PowerPoint 1920 the slide?
(c) MS PowerPoint 2007 (a) Title bar
(d) MS PowerPoint 2010 (b) Status bar
Ans: (b) (c) View option bar
(d) Ribbon
Ans: (b) (c) Shift + B
(d) Alt + B
41. Which of the following is not an action button Ans: (b)
or slide object?
(a) Run a macro 48. To make the selected text italic, the shortcut
(b) Play a sound key is__.
(c) Hyperlink (a) Ctrl + 1
(d) Magic wand (b) Ctrl + K
Ans: (d) (c) Ctrl + I
(d) Ctrl + Alt + I
42. If you want to insert a chart to your slide then Ans: (c)
go to ____.
(a) Insert – Chart 49. To make the selected text underline, the
(b) Home – Chart shortcut key is .
(c) Format – Chart (a) Ctrl + 1
(d) Table – Chart (b) Ctrl + J
Ans: (a) (c) Ctrl + U
(d) Ctrl + Alt + K
43. Which term is not related with font? Ans: (c)Ctrl + U
(a) Font face
(b) Font size 50. To delete the selected text press __.
(c) Font color (a) Alt
(d) Font grammar (b) Ctrl
Ans: (d) (c) Home
(d) Delete
44. Which term is related with decorative text? Ans: (d)
(a) WordArt
(b) Clipart
(c) Hyperlink
(d) Cross-reference
Ans: (a)
45. Where all the tabs (Ex. Home tab, Insert tab,
etc.) are located?
(a) Title bar
(b) Status bar
(c) Ribbon
(d) Scroll bar
Ans: (c)
46. Press _ to start presentation from the
beginning.
(a) F5
(b) F6
(c) F7
(d) F8
Ans: (a)
47. To make the selected text bold, the shortcut
key is____.
(a) Space + H
(b) Ctrl + B