CS Random functions
Random Function using random module
The random() function is used to return a number randomly
between the range of two numbers. It is available in the random
module of the Python language. It means, you need
to import the random module for using this function. This
function is used in various forms as shown below:
(i) random() : It will generate a random floating point number n in the
range(0.0, 1.0) (i.e., 0.0s n<1.0). This function doesn't need any
argument (i.e., empty braces). Example:
>>> import random
>>> [Link]()
0.0881805094026008
>>> [Link]()
0.275467541270612
>>> [Link]()
0.9822090761477658
>>> [Link]()
0.1360804918081625
(ii) This function will return a random integer number between the
randint(<start>,<st specified range of integer numbers. Example [Link](1,
op>) : 100): It will generate a random integer number between 1 and
100 (both inclusive).
>>> [Link](1,100)
65
>>> [Link](1,100)
77
>>> [Link](1,100)
6
>>> [Link](1,100)
72
>>> [Link](1,100)
9
(iii) It returns a randomly selected number 'n' from the range specified
randrange(<start>, by the start, stop and step arguments. By default, the start value
<stop>,<step>): is 0 and the step value is 1.
Example:
>>> [Link](5,100,10)
85
>>> [Link](5,100,10)
55
>>> [Link](5,100,10)
35
Example:
>>> [Link](1,10)
2
>>> [Link](1,10)
1
>>> [Link](1,10)
5
>>> [Link](1,10)
7
[Link]() This function uses two integer arguments and returns a floating
type random value between them (both exclusive).
Syntax: [Link](int a, int b)
Where, the first argument specifies the lowest possible outcome
and the second argument specifies the highest possible outcome.
For example:
(i) [Link] (5, 10)
When the above statements are executed, they will result in the
random floating values between 5 and 10.
>>> [Link] (5, 10)
5.322018058716384
>>> [Link] (5, 10)
5.671189348754382
[Link]() This is used to select any function element from any sequence like
any string, list, tuple or dictionary.
Example:
import random
lst=[10,20,30,40,50]
print([Link](lst))
Output: 40 (It could be nay other element from the list)
Example
import random
lst=['Python','C++','C','JAVA','ASP','JSP']
print([Link](lst))
Output: JAVA (It could be nay other element from the list)
Example
import random
x = "WELCOME"
print([Link](x))
Output: Resturn random character string.
[Link]() This function is used to shuffle (change the sequence) the
elements in the list.
Example:
import random
lst=['Python','C++','C','JAVA','ASP','JSP']
[Link](lst)
print(lst)
Output:
['JAVA', 'C++', 'C', 'ASP', 'Python', 'JSP']
Python Program to generate one-time password (OTP)
import math, random
digits = "0123456789"
OTP = ""
for i in range(4) :
OTP += digits[[Link]([Link]() * 10)]
print("OTP of 4 digits:", OTP)
Number Guessing Game using Python
import random
n = [Link](1,10)
guess = int(input("Enter any number: "))
while n!= guess:
if guess < n:
print("Too low")
guess = int(input("Enter number again: "))
elif guess > n:
print("Too high!")
guess = int(input("Enter number again: "))
else:
break
print("you guessed it right!!")
Q1. Consider the code given below:
import random
r = [Link] (100, 999, 5)
print(r, end = ' ')
r = [Link](100, 999, 5)
print(r, end = ' ')
r = [Link] (100, 999, 5)
print(r)
Which of the following are the possible outcomes of the above code? Also,
what can be the maximum and minimum number generated by line 2?
(a) 655, 705, 220 (b) 380, 382, 505 (c) 100, 500,
999 (d) 345, 650, 110
Ans : (a) & (d)
Q2. Consider the code given below:
import random
r = [Link] (10, 100) - 10
print(r, end = ' ')
r = [Link] (10, 100) - 10
print(r, end = ' ')
r = [Link] (10, 100) - 10
print(r)
Which of the following are the possible outcomes of the above code? Also,
what can be the maximum and minimum number
generated by line 2?
(a) 12 45 22 (b) 100 80 84 (c) 101 12
43 (d) 100 12 10
Ans : (a)
Q3. Consider the code given below:
import random
r= [Link]() * 10
print(r, end = ' ')
r = [Link]() * 10
print(r, end =' ')
r = [Link]() * 10
print(r)
Which of the following are the possible outcomes of the above code? Also,
what can be the maximum and minimum number generated by line 2?
(a) 0.5 1.6 9.8 (b) 10.0 1.0 0.0 (c)
0.0 5.6 8.7 (d) 0.0 7.9 10.0
Ans : (a) & (c)
Q4. Consider the code given below:
import statistics as st
v = [7, 8, 8, 11, 7, 7]
m1 = [Link](v)
m2 = [Link](v)
m3 = [Link](v)
print(m1, m2, m3)
Which of the following is the correct output of the above code?
(a) 7 8 7.5 (b) 8 7 7 (c) 8 7 7.5 (d)
8.5 7 7.5
Ans : (c)
Q5. What possible output(s) are expected to be displayed on screen at the time
of execution of the program from the following code? Also, specify the
maximum values that can be assigned to each of the variable Lower and
Upper
import random
AR = [20, 30, 40, 50, 60, 70]
Lower = [Link](1,3)
Upper= [Link](2,4)
for K in range (Lower, Upper+1):
print(AR[K], end=”#”)
Output Options:
(a) 10#40#70# (b) 30#40#50# (c)
50#60#70# (d) 40#50#70#
Ans : (b), Minimum value of Lower: 3, Maximum value of Upper: 4
Q6. What possible output(s) are excepted to be displayed on the screen after
executing the following code?
import random
Lst=[0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9]
first= [Link](2,5)
second = [Link](1,3)
for L in range (second, first):
print(Lst[L], end = “@”)
Output Options:
(a) 1@2@3@ (2) 0@1@2@3@ (c) 2@3@ (d)
2@3@4@
Ans: (a) & (c)
Q7. What is possible output(s) is/are expected to be displayed on screen after
execution of the following program?
import random
Guess=65
for a in range(0,1):
for b in range (1,5):
New = Guess+[Link](0,b)
print(chr(New), end= „ ‟)
(a) A B B C (b) A C B A (c) B C D A (d)
C A B D
Ans: (a)
Q8. What is possible output(s) is/are expected to be displayed on screen after
execution of the following program?
import random
MIN= 25
SCORE=5
for i in range(1,5):
Num=MIN+[Link](0,SCORE)
print(Num, end = “&”)
SCORE -=1
Output Options:
(a) 29&26&28&27& (b) 25&26&27&28& (c) 29&25&27&25& (d)
25&26&25&26&
Ans: (c) & (d)
Q9. What possible output(s) is/are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify
the maximum values that can be assigned to the variables X and Y.
import random
X = [Link](0,3)+2
Y = [Link](1,3)+2
for i in range(X):
print("#", end= “”)
print("-", end=" ")
for i in range(Y):
print(“@”, end="")
Output Options:
(a) ##-@@@ (b) ###-@ (c) ######-@@@ (d)
###-@@@@
Ans: (d), Maximum value for is X: 4, , Manimum value for is Y: 4,
Q10. What possible output(s) is/are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify
the maximum values that can be assigned to a variable val, in each
iteration.
import random
msg = "VIRTUAL"
index = len(msg)-1
while msg[index] != 'R':
val = [Link](2,index)
print(msg[val]+"#",end="")
index = index-1
(a) A#R#U#R# (b) A#R#T#T# (c) U#A#R#R# (d)
U#R#T#R#
Ans : (d) , Max value=5
Q11. What possible output(s) are expected to be display execution of the
following code?
import random
HIGH = 20
NUM = 15
for i in range(1,5):
N = HIGH+[Link](11, NUM)
print(N, end = “:”)
NUM - = 1
Outputs:
(a) 35:31:34:32: (b) 35:34:33:32: (c)33:34:33:32: (d)
32:31:35:31:
Ans: (b)
Q12. What possible output(s) are expected to be displayed on one of the
execution of the following code is specify the maximum and minimum
values which can be assigned to the ‘Target’ by randrange() function of
random module.
import random
X= [11000, 999,99, 9]
Target = [Link](0,4)
for i in range(Target):
print(X[i], “#”)
(a) 1000# (b) 999# (c) 1000# (d) 999#
999# 99# 1000# 99#
99# 9# 999#
Ans: (a) , Maximum:3 , Minimum : 0
Q13. From the following Python code shown, below, find out the possible
output(s) from the suggested options.
import random
def week_days():
days=[“Mon”, “Tue”, “Wed”, “Thu”, “Fri”]
v = [Link](len(days)-1)
for i in range(v,0,-1):
print(days[i], “-“, i+1)
week_days()
(a) Thu- 4 (b) Wed-3 (c) Wed -3 (d) Fri-5
Wed-3 Tue-2 Tue-2 Thu-4
Tue-2 Mon-1
Ans : (a) & (b)
Q14. What possible output(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also, specify
the maximum values that can be assigned to both the variables Beg and
End.
import random
score= [11, 22, 33, 44, 55]
Beg = [Link](3)
End = [Link](2,3)
for C in range(Beg, End):
print(Score[C],'#')
(a) 11# (b) 22# (c) 22# (d) 33#
22# 33# 33# 44#
33# 44#
Ans: (a), (c) Max value to a variable Beg: 2, Min value to a variable End: 3
Q14. What possible output(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also, specify
the maximum values that can be assigned to both the variables Y.
import random
X = [Link](1,4)
Y= [Link]()
print(“%2d”, %(Y+X), “@”, X)
(a) 00 @ 0 (b) 01 @ 1 (c) 02 @ 2 (d) 04 @
4
Ans: (b) & (c), Max value to Y:0, Min value to Y: 1
Q15. What possible output(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code?
import random
n=4
while n>1:
val= [Link](2,n)
for m in range(val)
if m%2= = 0:
print(m*2, end= “:”)
n=1
Output Option
(a) 0:4:0:0: (b) 0:0:0: (c)
0:4:0:4:0 (d) 0:4:0:4
Ans:
Q16. What possible output(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also, specify
the first and last values that can be assigned to a the variables val in the
last iteration.
import random
msg= “Luck”
x=1
for a in msg:
val=[Link](0, len(msg)-x)
print(mag[val]+ “:”, end= “”)
x=x+1
(a) c:k:u:k: (b) k : u : c : c : (c) l : u : u: c
: (d) l : c : u : l :
Q17. What possible output(s) is/are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also, specify
the maximum values that can be assigned to the variables ‘Assigned’.
import random
Ar= [10,7]
Assigned = [Link](10)+1
for C in range(0,2,1):
R=[Link](1,2)-1
print(Ar[R]+Assigned, “@”, end= “ ”)
(a) 11@8@ (b) 20@21@ (c)
21@20@ (d) 8@11@
Q18. What possible output(s) is/are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also, specify
the maximum values that can be assigned to the variables ‘high’.
import random
Ar=[11, 22, 33, 44, 55, 66 ]
low=[Link](1,3)
high=[Link](2,4)
for c in range(low, high+1):
print(Ar[c], end= “:”)
(a) 11 : 22 : 33 : (b) 22 : 33 : (c) 11 :
22: (d) 44 : 55 : 66 :
Q19. What possible output(s) is/are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code?
from random import randint
Vibgyor=[[„V‟, „Violet‟], [„I‟, „Indgo‟], [„B‟, „Blue‟], [„G‟, „Green‟],[„Y‟,
„Yellow‟],[„O‟, „Orange‟],[„R‟, „Red‟]]
for i in range(3):
first=randint(0,1)
last=randint(1,2)+1
print(Vibgyor[last-first], end= „:‟)
(a) [„G‟, „Green‟]: [„G‟, „Green‟]: [„Y‟, „Yellow‟]:
(b) [„G‟, „Green‟]: [„B‟, „Blue‟]: [„G‟, „Green‟]:
(c) [„V‟, „Violet‟]: [„B‟, „Blue‟]: [„B‟, „Blue‟]:
(d) [„I‟, „Indgo‟]: [„B‟, „Blue‟]: [„B‟, „Blue‟]:
Q20. What are the possible outcome(s) executed from the following code? Also
specify the maximum and minimum values that can be assigned to variable
NUMBER.
import random
STRING="CBSEONLINE"
NUMBER = [Link] (0, 3)
N=9
while STRING[N] != "L":
print (STRING[N] + STRING[NUMBER] + "#", end = " ")
NUMBER = NUMBER +1
N=N-1
(a)
ES#NE#IO# (b)LE#NO#ON# (c)NS#IE#LO#
(d)EC#NB#IS#
Ans: Outcomes are (i)
Maximum value of NUMBER is 6.
Minimum value of NUMBER is 3.
Because Minimum value of NUMBER from [Link] (0, 3) is 0 and
while loop will run only 3 times. So, Minimum value of NUMBER is 3.
Maximum value of NUMBER from [Link] (0, 3) is 3 and while loop
will run only 3 times. So, Maximum value of NUMBER is 6.
Q21. Consider the following code:
import random
print (int( 20 + [Link]()*5), end =" ")
print (int( 20+ [Link]()*5), end =" ")
print (int(20 + [Link]()*5), end = " ")
print (int( 20 + [Link]()*5))
Find the suggested output options (i) to (iv). Also, write the least value and
highest value that can be generated.
(i) 20 22 24 25 (ii) 22 23 24 25 (iii) 23 24 23 24 (iv)
21 21 21 21
Q22. Consider the following code:
import random
print (100 + [Link](5, 10), end = ' ')
print (100 + [Link](5, 10), end = ' ')
print (100 + [Link](5, 10), end = ' ')
print (100 + [Link](5, 10))
Find the suggested output options (i) to (iv). Also, write the least value and
highest value that can be generated.
(i) 102 105 104 105 (ii) 110 103 104 105 (iii) 105 107 105 110 (iv)
110 105 105 110
Q23. What are the possible outcome(s) executed from the following code ?
Also specify the maximum and minimum values that can be assigned to
variable PICKER.
import random
PICK = [Link] (0, 3)
CITY = ["DELHI", "MUMBAI", "CHENNAI", "KOLKATA"]
for I in CITY :
for j in range(1, PICK):
print(I, end =" ")
print()
(i) DELHIDELHI
MUMBAIMUMBAI
CHENNAICHENNAI
KOLKATAKOLKATA
(ii) DELHI
DELHIMUMBAI
DELHIMUMBAICHENNAI
(iii) DELHI
MUMBAI
CHENNAI
KOLKATA
(iv) DELHI
MUMBAIMUMBAI
KOLKATAKOLKATAKOLKATA
Q24. What are the possible outcome(s) from the following code?
import random
PICK=[Link] (1,3)
CITY= ["DELHI", "MUMBAI", "CHENNAI", "KOLKATA"]
for I in CITY:
for J in range (0, PICK):
print (I, end = "")
print ()
(i) (ii) (iii) (iv)
DELHIDELHI DELHI DELHI DELHI
MUMBAIMUM DELHIMUMBAI MUMB MUMBAIMUMBAI
BAI AI
CHENNAICHEN DELHIMUMBAICH CHENN KOLKATAKOLKATAK
NAI ENNAI AI OLKATA
KOLKATAKOL KOLKA
KATA TA
Ans. Option (i) and (iii) are possible
[Link] are the possible outcome(s) from the following code? Also, specify
the maximum and minimum values that can be assigned to variable
SEL.
import random
SEL=random. randint (1, 3)
ANIMAL = ["DEER", "Monkey", "COW", "Kangaroo"]
for A in ANIMAL:
for AA in range (0, SEL):
print (A, end ="")
print ()
(i) (ii) (iii) (iv)
DEERDEER DEER DEER DEER
MONKEYMONKEY DELHIMONKEY MONKEY MONKEYMO
COWCOW DELHIMONKEYCOW COW KANGAROO
KANGAROOKANGAROO KANGAROO
Ans. Maximum value of SEL is 3 and minimum is 1
(iv) is the correct option.
[Link] are the possible outcome(s) executed from the following code ?
import random
def main():
p = "MY PROGRAM"
i=0
while p[i] != "R":
l = [Link](0,3) + 5
print (p[l],end ="_")
i += 1
main()
(i) (ii) (iii) (iv)
M_M_Y_P R_G_A_G G_G_R_O O_G_G_A
[Link] is the incorrect outcome executed from the following code? Also,
specify the maximum and minimum values that can be assigned to
variable
x=3
N = [Link] (1, x)
for i in range (N):
print (i, "#", i + 1)
(i) (ii) (iii) (iv)
0#1 0#1 0#1 0#1
1#2 1#2 1#2
2#3 2#3
3#4
Ans. (iii) will not be printed
The maximum value of N is 3 and minimum is 1
[Link] is the incorrect outcome executed from the following code?
import random
movie_list = ['The Jungle Book', 'Finding Nemo', 'Harry Potter', 'The Incredibles',
'Frozen']
movie1 = [Link](movie_list)
movie2 = [Link](movie_list)
print ( movie1 ," or " ,movie2)
1. Finding Nemo or Harry Potter
2. Harry Potter or Toy Story
3. Frozen or The Jungle Book
4. Toy Story or Spider Man
Ans. (ii) and (iv) are incorrect option.
[Link] are the possible outcome(s) executed from the following code ?
import random
color_list = ["Pink", "Red", "Sky blue", "Yellow", "Green"]
[Link](color_list)
print ( color_list )
1. [„Sky blue‟, „Green‟, „Yellow‟, „Pink‟, „Red‟]
2. [„Blue‟, „Green‟, „Pink‟, ‟Brown‟, „Red‟, „Black‟]
3. [Yellow, Sky blue, Green, Pink, Red]
4. („Yellow‟, „Red‟, „Sky blue‟, „Green‟, „Pink‟)
Ans. (i) , (iv) is a correct output
[Link] is the incorrect outcome(s) executed from the following code?
import random
list=[14, 62, 30, 57, 91]
str= ('Simply')
print ( [Link](list),"and" , [Link](str) )
1. 57 and i
2. 62 and S
3. 20 and p
4. 30 and M
Ans. (iii) and (iv) are incorrect options
Q31. What possible output(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify
the minimum values that can be assigned to each of the variables BEGIN
and LAST.
import random
VALUES = [10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80]
BEGIN = [Link] (1, 3)
LAST = [Link](2, 4)
for I in range (BEGIN, LAST+1):
print (VALUES[I], end = "-")
(i) 30-40-50- (ii) 10-20-30-40- (iii) 30-40-50-60- (iv) 30-40-50-60-70-
Ans. OUTPUT – (i) 30-40-50- Minimum value of BEGIN: 1 Minimum value of
LAST:
Q32. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the time of
execution of the program from the following code? Also specify the maximum
values that can be assigned
to each of the variables FROM and TO.
import random AR=[20,30,40,50,60,70]
FROM=[Link](1,3)
TO=[Link](2,4)
for K in range(FROM,TO):
print (AR[K],end=”#“)
(i)10#40#70# (ii)30#40#50# (iii)50#60#70#
(iv)40#50#70#
Ans :
Maximum value of FROM = 3
Maximum value of TO = 4
(ii) 30#40#50#
Q33. Consider the following code:
import math
import random
print(str(int([Link]([Link](2,4),2))))
print(str(int([Link]([Link](2,4),2))))
print(str(int([Link]([Link](2,4),2))))
What could be the possible outputs out of the given four choices?
i) 2 3 4 ii) 9 4 4 iii)16 16 16 iv)2 4 9
Ans: Possible outputs : ii) , iii)
randint will generate an integer between 2 to 4 which is then raised to power
2, so possible outcomes can be 4,9 or 16
Q34. Consider the following code and find out the possible output(s) from the
options given below. Also write the least and highest value that can be
generated.
import random as r
print(10 + [Link](10,15) , end = „ „)
print(10 + [Link](10,15) , end = „ „)
print(10 + [Link](10,15) , end = „ „)
print(10 + [Link](10,15))
i) 25 25 25 21 iii) 23 22 25 20 ii) 23 27 22 20
iv) 21 25 20 24
Ans: Possible outputs : i), iii) and iv)
Least value : 10 Highest value : 15
Q35. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify the
maximum values that can be assigned
to each of the variables BEG and END.
import random
heights=[10,20,30,40,50]
beg=[Link](0,2)
end=[Link](2,4)
for x in range(beg,end):
print(heights[x],end=‟@‟)
(a) 30 @ (b) 10@20@30@40@50@ (c) 20@30 (d)
40@30@
Ans: (a) & (b)
Maximum value of BEG: 2 Maximum value of END: 4
Q35. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify the
maximum values that can be assigned
to each of the variables Lower and Upper.
import random
AR=[20,30,40,50,60,70]
Lower =[Link](1,4)
Upper =[Link](2,5)
for K in range(Lower, Upper +1):
print (AR[K],end=”#“)
(i) 10#40#70# (ii) 30#40#50# (iii) 50#60#70#
(iv) 40#50#70#
Ans (i) ,(ii) and (iii)
Q36. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code. Select which
option/s is/are correct
import random
print([Link](15,25) , end=' ')
print((100) + [Link](15,25) , end = ' ' )
print((100) -[Link](15,25) , end = ' ' )
print((100) *[Link](15,25) )
(i) 15 122 84 2500 (ii) 21 120 76 1500 (iii) 105 107 105 1800
(iv) 110 105 105 1900
Ans: (i) (ii) are correct answers.
Q37. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify
the minimum and maximum values that
can be assigned to the variable End .
import random
Colours = ["VIOLET","INDIGO","BLUE","GREEN",
"YELLOW","ORANGE","RED"]
End = randrange(2)+3
Begin = randrange(End)+1
for i in range(Begin,End):
print(Colours[i],end="&")
(i) INDIGO&BLUE&GREEN& (ii) VIOLET&INDIGO&BLUE&
(iii) BLUE&GREEN&YELLOW& (iv)
GREEN&YELLOW&ORANGE&
Ans: (i) INDIGO&BLUE&GREEN&
Minimum Value of End = 3 Maximum Value of End = 4
Q38. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code?
import random
X= [Link]()
Y= [Link](0,4)
print(int(),":",Y+int(X))
(i) 0:5 (ii) 0:3 (iii) 0:0 (iv) 2:5
Ans: (ii) and (iii)
Q39. Consider the following code:
import random
x=[Link]()
y=[Link](0,4)
print(int(x),":",y+int(x))
Choose the possible output(s) from the given options. Also write the least and
highest value that may be generated.
(i) 0:0 ii.) 1:6 iii.) 2:4 iv.) 0:3
Ans: min value of x 0.01 and max value will be 0.99899
Min value of y 0 and max value will be 4 Corrected options will be (i) and (iv)
Q40. Observe the following Python code and find out which of the given
options (i) to (iv) are the expected correct output(s). Also, assign maximum
and minimum values that can be assigned to the variable ‘Go’.
import random
X=[100,75,10,125]
Go =[Link](0,3)
for i in range(Go):
print(X[i],"$$")
(i) 100$$ (ii) 100$$ (iii) 150$$
75$$ 99$$ 100$$
10$$
Ans: (i)
Q41. Consider the following code:
import random
p='my program'
i=0
while p[i]!='y':
t=[Link](0,3)+5
print(p[t],'-')
i=i+1
What could be the possible outputs out of the given four choices?
Ans: g –O- r- aorder can vary but print only these 4 characters
Q42. What possible outputs(s) are expected to be displayed on screen at the
time of execution of the program from the following code? Also specify the
maximum values that can be assigned to each of the variables first, second
and third.
from random import randint
LST=[5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,60,70]
first = randint(3,8)
second = randint(4,9)
third = randint(6,11)
print(LST[first],"#", LST[second],"#", LST[third],"#")
(i) 20#25#25# (ii) 30#40#70# (iii) 15#60#70#
(iv) 35#40#60#
Ans: 35#40#60# Maximum Values: First: 40, Second: 45, Third: 60