0% found this document useful (0 votes)
6 views1 page

AI and Human Interaction for Kids

Chapter 7 of the Computers Class 5 document discusses Artificial Intelligence (AI) and its interaction with humans. It defines AI, its importance, and how it mimics human intelligence through training with data and algorithms. The chapter also outlines the three domains of AI: Data, Computer Vision, and Natural Language Processing, along with various applications in fields like agriculture, healthcare, and customer support.

Uploaded by

manjay7071
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
6 views1 page

AI and Human Interaction for Kids

Chapter 7 of the Computers Class 5 document discusses Artificial Intelligence (AI) and its interaction with humans. It defines AI, its importance, and how it mimics human intelligence through training with data and algorithms. The chapter also outlines the three domains of AI: Data, Computer Vision, and Natural Language Processing, along with various applications in fields like agriculture, healthcare, and customer support.

Uploaded by

manjay7071
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Computers Class 5

Chapter 7 – AI and Human Interaction


Activity Sheet 1.
Important terms and their meaning.
1. Artificial Intelligence or AI.
2. Virtual – means “Something which feels real but is not real”.
3. Crucial – means “Important”.
4. Domain - means "Specific area of growth in life”.
5. Prediction – means “guessing what might happen next.”
Q1. What is Artificial Intelligence?
Ans- Artificial intelligence or AI is the ability of a machine to perceive its environment and take decisions
to achieve a definite goal. It is a field of study that tries to make computers “smart”.
Q2. Why do we use AI?
Ans- We use AI to do different tasks using computers to do things that would have normally required human
intelligence.
Q3. What does an AI enabled machine mimics or copies?
Ans- An AI enabled machine mimics or copies Human Intelligence.
Q4. How do we train AI to mimic human intelligence?
Ans- We train AI by expertly trained developers with the help of data and algorithms. Using the data and
algorithms AI learns and starts making decisions on its own.
Q5. What are the domains of AI?
Ans- AI is divided into three different domains. They are Data, Computer vision and Natural language
processing.
Q6. How many domains of AI are there?
Ans- There are Three domains of Artificial intelligence.
Q7. Define different domains of AI?
Ans- DATA – In this domain the AI system learn from large amounts of data to make predictions and
decisions.
COMPUTER VISION – In this domain the AI system enables computers to see and identify
images and processes them the way humans would.
NATURAL LANGUAGE PROCESSION – This domain of AI, enables machine to understand
and interpret human language the way it is written or spoken.
Q8. What are different applications of Artificial Intelligence?
Ans- Artificial Intelligence may be used in different fields, some of which are.
1. Agriculture.
2. Healthcare.
3. Customer Support.
4. Space exploration.

You might also like