0% found this document useful (0 votes)
16 views7 pages

ANMC Class 4 Decimals Mock Test

This document is a mock test paper for Class 4 focusing on decimals, containing 30 questions with multiple-choice answers. Each question tests various mathematical concepts related to decimals, such as multiplication, division, and conversions. The document includes the correct answers for each question, providing a comprehensive assessment tool for students.
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
16 views7 pages

ANMC Class 4 Decimals Mock Test

This document is a mock test paper for Class 4 focusing on decimals, containing 30 questions with multiple-choice answers. Each question tests various mathematical concepts related to decimals, such as multiplication, division, and conversions. The document includes the correct answers for each question, providing a comprehensive assessment tool for students.
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Question Paper

ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)


Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q1: 0.046 × 0.0162 is equal to:


A: 74.52 × 10-4
B: 74.52 × 10-5
C: 74.52 × 10-6
D: 74.52 × 10-3
Answer: B

Q2: How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 95.705 and
0.004554?
A: 9
B: 10
C: 7
D: 8
Answer: D

Q3: (7.3×7.3 - 3.6×3.6)/(3.7×10.9) =?


A: 0.6
B: 1
C: 1.3
D: 2.9
Answer: B

Q4: What decimal fraction is 35 ml of a liter?


A: 0.035
B: 0.35
C: 3.5
D: 0.305
Answer: A

Q5: 1 liter of water weights 1 kg. How many cubic millimeters of water will weight 0.25 gm?
A: 25
B: 0.25
C: 250
D: 2500
Answer: C
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)
Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q6: Which of the following is the smallest?


A: 17/19
B: 57/64
C: 43/48
D: 62/69
Answer: B

Q7: If 164 × 26 = 4264, then 42.64/16.4 =?


A: 26
B: 2.6
C: 0.26
D: 2.06
Answer: B

Q8: 2.0026 × 0.000122 is equal to:


A: 24.43 × 10-6
B: 24.43 × 10-5
C: 24.43 × 10-4
D: 24.43 × 10-3
Answer: B

Q9: Scooter consumes 8200 ml of petrol every day. How many liters of petrol it consume in 8 2/7
weeks?
A: 475.60 liters
B: 465.60 liters
C: 518.40 liters
D: 532.60 liters
Answer: A

Q10: If (p ±  then the value of p is:


A: 35.46
B: -39.24
C: 40.14
D: -43.68
Answer: B
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)
Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q11: Ram paid total Rs. 520.4 for four books that all cost the same amount. What was the cost per
book?
A: Rs. 130.1
B: Rs. 128.1
C: Rs. 132.1
D: Rs. 134.1
Answer: A

Q12: What decimal of 14 minutes is 140 seconds?


A: 0.100
B: 0.167
C: 0.123
D: 0.192
Answer: B

Q13: Solve: 0.0829 ±±


A: 36.1209
B: 38.1409
C: 35.1009
D: 37.1109
Answer: D

Q14: The rational number for the recurring decimal ««is:


A: 6293/990
B: 6356/999
C: 6293/999
D: 6356/990
Answer: A

Q15: How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 24.024 and
0.0204?
A: 9
B: 6
C: 7
D: 8
Answer: C
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)
Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q16: Solve: (328.2378/27.06) ±


A: 27.56
B: 25.76
C: 29.26
D: 23.36
Answer: A

Q17: Find the area of a square whose side is 9.6 m.


A: 38.40 m2
B: 76.80 m2
C: 92.16 m2
D: 84.36 m2
Answer: C

Q18: If (8x ±  × 2.04 then the value of x is:
A: 28.4
B: 28.2
C: 28.0
D: 28.8
Answer: A

Q19: The weight of a box is 17.36 kg. What will be the weight of 7.5 dozen such boxes?
A: 1568.4 kg
B: 1564.4 kg
C: 1560.4 kg
D: 1562.4 kg
Answer: D

Q20: 14.008 × 0.00025 is equal to:


A: 35.02 × ±
B: 35.02 × ±
C: 35.02 × ±
D: 35.02 × ±
Answer: A
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)
Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q21: If (10/9)(1 ±× ±  x, then x is equal to:


A: 1
B: ±
C: 2
D: 0
Answer: D

Q22: What should come in place of question mark (?) in the following question?
0.08 + 0.808 + 8.0088 + 0.80008 = ?

A: 8.40828
B: 9.69688
C: 8.08508
D: 9.38608
Answer: B

Q23: When «is written in simplest fractional form, the sum of the numerator and the
denominator is:
A: 45
B: 63
C: 41
D: 36
Answer: C

Q24: A sum of Rs. 4643 was divided among 45 girls and some boys in such a way that each boy
gets Rs. 48.50 and each girl Rs. 53.60. The number of boys is:
A: 46
B: 45
C: 48
D: 50
Answer: A
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)
Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q25: Ankita consumes 2.4 × 103 ml of water every day. How many liters of water she consume in 3
1/7 weeks?
A: 52.5 liters
B: 52.2 liters
C: 52.8 liters
D: 52.6 liters
Answer: C

Q26: Find the area of a square whose side is 16.04 m.


A: 257.2816 m2
B: 259.3116 m2
C: 256.8316 m2
D: 258.1216 m2
Answer: A

Q27: If (5x ±  then the value of x is:


A: 12.2
B: 13.5
C: 13.8
D: 12.6
Answer: B

Q28: Find the area of a rectangle whose length is 20.05 cm and breadth is 12.4 cm.
A: 248.62 cm2
B: 276.12 cm2
C: 286.72 cm2
D: 242.32 cm2
Answer: A

Q29: Find the area of a triangle whose height is 12.6 cm and base is 8.02 cm.
A: 52.126 cm2
B: 50.526 cm2
C: 48.826 cm2
D: 45.926 cm2
Answer: B
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimals (Paper 10)
Exam ID : TEST/2025/04/15171546 Report Generation Date : 5/18/2025 11:32:49 AM

Q30: (245.1 + 124.5)/(23.86 ±  "


A: 24
B: 20
C: 25
D: 28
Answer: A

You might also like