EXERCISE
Complete the Following Sentences Using Present Continuous Tense. (Positive, Negative or
Question)
1. My son __________ (talk) on the phone right now.
2. __________ (you/sleep)?
3. Jason __________ (do) his homework at the moment.
4. Tom __________ (work) on a project nowadays.
5. My kids __________ (play) in the garden now
6. Some people __________ (wait) to talk to you
7. My wife __________ (not /cook) today.
8. __________ (Lucas / study) for his exam right now?
9. __________ (Ryan / play) the piano now?
10. Lea and I __________ (paint) the fences today.
11. Andrea __________ (help) me at present.
12. My children __________ (not / listen) to the radio now.
13. Selena __________ (not drink) tea now.
14. I __________ (vacuum) the carpet right now.
15. My father __________ (watch) TV now.
16. What __________ (she / eat) right now?
17. __________ (your dog / hide) from me?
18. What book __________ (you / read) nowadays?
19. Thomas ___________ (drive) me home now
20. I ____________ (wash) my face at the moment.
Complete The Following Sentences Using Past Continuous Tense.
1. Belinda ____________ (sleep) when we came home.
2. ____________ (you / dance)?
3. Jennifer and her sister __________(swim).
4. I __________ (ride) my bike all day.
5. The students____________ (listen) to the teacher very carefully.
6. I'm sorry, ____________ (pay attention).
7. Your dad ____________ (talk) to you honey, listen to him.
8. I don't think Natalie ____________ (study), she was out all day.
9. Linda and her friends ____________ (play) hide and seek.
10. I ____________ (not / wear) a hat, I never wear hats.
Use the verbs in the box in Simple present, Present continuous, Simple past or Past
continuous tense.
visit try book enjoy see
fascinate take build travel overlook
1. I ---- a lot of horse-drawn carriages in rural areas while I ---- through Bulgaria.
2. Every year, tens of thousands of tourists ---- the Blue Mosque, which ---- by the Romans in the
sixth century.
3. Helen ---- the crowded streets at all as there were a lot of people who ---- to sell souvenirs to
tourists, which she found really annoying.
4. Be silent, please. I can't hear anything. I ---- a holiday in Virginia with the travel agency at the
moment.
5. I ---- so many clothes with me when i go for a short vacation because I hate carrying around a
lot of luggage.
6. Our hotel room ---- the beach and we could also see the whole area of the hotel from there.
7. The natural and historical riches of Turkey ---- millions of visitors from around the world.
Kumpulan Soal Essay Bahasa Inggris Materi Past Continuous Tense
1. Were you … this table at 09 p.m. yesterday? (clean)
Answer: Were you cleaning this table at 09 p.m. yesterday?
2. Yesterday, I couldn’t hold my tears. My crying … harder. (get)
Answer: Yesterday, I couldn’t hold my tears. My crying was getting harder.
3. … Harry coming to our shop last night? (to be)
Answer: Was Harry coming to our shop last night?
4. Liam was … Mathematics at 7 p.m. last night. (learn)
Answer: Liam was learning Mathematics at 7 p.m. last night.
5. Yesterday morning, Tiara and Andi … buying some edible flowers. (to be)
Answer: Yesterday morning, Tiara and Andi were buying some edible flowers.
6. Were they … those burgers? (eat)
Answer: Were they eating those burgers?
7. Was Jan … John at this time last month? (meet)
Answer: Was Jan meeting John at this time last month?
8. At 7 a.m. yesterday, she … a train on her way to Surabaya. (to be)
Answer: At 7 a.m. yesterday, she was on a train on her way to Surabaya.
9. My mom was … me when you arrived. (call)
Answer: My mom was calling me when you arrived.
10. The new concept of this market was … (confuse)
Answer: The new concept of this market was confusing.
11. I … ready when you came. (to be not)
Answer: I was not ready when you came.
12. … your dad using a new card member? (to be)
Answer: Was your dad using a new card member?
Nah, Adjarian, itulah kumpulan soal essay bahasa Inggris materi past continuous tense.