0% found this document useful (0 votes)
18 views3 pages

Fun Animal Riddles for Kids

Uploaded by

Sangthong Kumsua
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
18 views3 pages

Fun Animal Riddles for Kids

Uploaded by

Sangthong Kumsua
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd

Good Animal Riddles

1) I’m bigger than a cow, can peel my own bananas, and


don’t eat meat. What animal am I?
ANSWER: An elephant.

2.) Only polar bears and brown bears are bigger than me
amongst land carnivores. One more thing, I have a tail that
is about three feet long. What animal am I?
ANSWER: A tiger.

3.) The height of my legs – usually around 6 feet – is taller


than most humans. What animal am I?
ANSWER: A giraffe.

4.) I can eat up to 20 pounds per day of meat from animals


like deer, elk, and moose. I can sometimes roam up to 12
miles a day. What animal am I?
ANSWER: A wolf.
5.) I am the only bird in the Chinese Zodiac Calendar. Hint:
I’m an early riser. What bird am I?
ANSWER: A rooster.

6.) When I’m born, I have white spots that disappear as I


get older. The spots help me blend into my surroundings.
My coat is usually light brown in color. What animal am I?
ANSWER: A deer.

7.) I’m the only cat that lives in groups – royal bloodlines
deserve a court. What animal am I?
ANSWER: A lion.
8.) I fly faster than any other bird. In fact, I’ve been clocked
at 242 miles per hour. What bird am I?
ANSWER: The Peregrine falcon.

9.) My arms are longer than my legs. I’ve been taught to


use sign language. Most experts believe that my strength
is 10X my body weight. What animal am I?
ANSWER: A gorilla.
10.) I’m able to turn my head around 270 degrees and I’m
noted for being quiet in flight. What bird am I?
ANSWER: An owl.
11.) I have the bill of a duck, webbed feet, a tail like a
beaver, and I lay eggs. What animal am I?
ANSWER: A platypus.

12.)My name comes from the Greeks and means “river


horse.” I’m widely regarded as one of the most dangerous
animals in Africa. Despite my girth and short legs, I can
outrun humans. What animal am I?
ANSWER: A hippopotamus.

13.) I’m the only mammal that can’t jump. What animal am
I?
ANSWER: The elephant.
14.) You know I spend about 70% of my life sleeping (and
not just my teenage years). I can jump 5 times my heigh,
and I walk like camels and giraffes — both right feet and
then both left feet. I can make up to 100 sounds, but I’m
known for just one. What animal am I?
ANSWER: A cat.

15.) I have bigger eyes than any other mammal that lives
on land. I’m an animal whose height is measured in hands
(about 4 inches = one hand). Most of my kin are about 15.2
hands tall or 5 feet, 2 inches. What animal am I?
ANSWER: A horse.

16.) It takes me two weeks to digest food, but then again,


I’m not noted for being fast. What animal am I?
Answer: The sloth.
17.) I always turn left when leaving my home. I’m the only
mammal capable of continued flight. What animal am I?
ANSWER: The bat.

18.) I’m an animal that holds the distinction of being the


first word in many English dictionaries. What animal am I?
ANSWER: The aardvark.
20.) I have four noses and thousands of teeth. You can hold
me in your hand, although most folks usually don’t — they
say I’m too gooey. Some of my brothers can break off a
piece of their tail if they’re attacked by a predator. What
animal am I?
ANSWER: A snail.

21.) Let’s face it, everyone knows I’m the prettiest bird.
Heck, even NBC chose me for their logo. What animal am I?
ANSWER: The peacock.

22.) My bite is strong enough to crush a bowling ball. I’m


one of the biggest land mammals and will eat meat. But,
about ¾ of my diet is berries, leaves, and nuts. What
animal am I?
ANSWER: The grizzly bear.

23.) I can’t taste sugar because I don’t have sweet taste


buds. But, I’m a very popular pet and have been for a very
long time. What animal am I?
ANSWER: The cat.

24.) One of my teeth can weigh up to 9 pounds. I


sometimes use mud for sunscreen. What animal am I?
ANSWER: The elephant.

25.) I’m born pink in color but then change to black and
white. I’m a cheap date as my favorite food is bamboo.
What animal am I?
ANSWER: A panda bear.

26.) I’m the world’s fastest land animal, but I can’t climb
trees. What animal am I?
ANSWER: A cheetah.

27.) I have about 5,000 feathers and Benjamin Franklin


wanted to make me the national bird of the United States
over the bald eagle. I wish you get this answer right What
bird am I?
Answer: The turkey.

You might also like