0% found this document useful (0 votes)
155 views2 pages

Formation and Journey of Icebergs

Uploaded by

Nadira Azzahra
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
155 views2 pages

Formation and Journey of Icebergs

Uploaded by

Nadira Azzahra
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

1.

The subject of this passage is


A. the world’s polar and subpolar regions
B. how icebergs are formed
C. one unusual iceberg
D. the climate of Brazil

ANSWER: B

2. The passage indicates that icebergs form


A. only in the north
B. near the equator
C. in both the north and south
D. in tropical regions

ANSWER: D

3. According to the passage, where are subpolar regions located?


A. At the poles
B. Close to the poles
C. Close to the equator
D. At the equator

ANSWER: B

4. The word encounter in line 2 could best be replaced by the expression


A. run after
B. run into
C. run near
D. run upon

ANSWER: C

5. The record-setting iceberg discussed in the passage traveled


A. into unseasonably cold waters
B. unusually close to the North Pole
C. unusually far south
D. unusually far from the equator

ANSWER: D

6. The word frigid in line 5 is closest in meaning to


A. warm
B. cold
C. pleasant
D. deep
ANSWER: B

7. When did the record-setting iceberg discussed in the passage form?


A. In the first half of the eighteenth century
B. In the first half of the nineteenth century
C. In the first half of the twentieth century
D. In the last half of the nineteenth century

ANSWER: D

8. It is NOT stated in the passage that the iceberg


A. was moving in a northerly direction
B. ended up near the equator
C. was seen south of the equator
D. was observed from Rio de Janeiro

ANSWER: D

9. The word amazingly in line 8 is closest in meaning to


A. comfortably
B. surprisingly
C. possibly
D. unquestionably

ANSWER: A

10. Where in the passage does the author indicate what usually happens to icebergs in warm
water?
A. Lines 1–2
B. Lines 2–3
C. Lines 5–6
D. Lines 9–10

ANSWER: D

You might also like