0% found this document useful (0 votes)
4 views3 pages

Computer Basics Quiz and Activities

Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
4 views3 pages

Computer Basics Quiz and Activities

Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Q.1. Tick the correct answer .

15

1. Earlier humans used to count with _____

a). Stones

b). Computer

c). Both (a) and (b)

2. ____ was the first calculating device

a). ENIAC

b). Abacus

c). Analytic Engine

3. When was Napier bones invented

a). 1617

b). 1717

c). 1771

4. Charles Babbage invented

a). Difference Engine

b). Tabulating machine

c). ENIAC

5. White device was used to calculate the population of us

a). Tabalating machine

b). UNIVAC

c). Personal computer

6. Windows 7 is a/an system developed by Microsoft

a). Operating

b). Android

c). Gaming

7. Windows 7 enables you to search your file .


a). Letely b ). Easily c) with+trauble

8. Windows 7 has a feature that enables you to search for files in ____
and ___ also

a). External hard drives. b). Networked PCs. c). Both (a) and
(b)

9. ______ help us to do sharing .

a). Snap b). Homegroup c). Desktop

10. Can you insert text in the document.

a). Yes b). No. c) may be

11. Which text case is the welcome to the computer lab .

a). Sentence case. b). Lowercase c). Toggle case

12. Which text case is the WELCOME TO THE COMPUTER LAB .

a). Toggle case. b). Upper case c). Sentence case

13. Drop cap features is used to change the style of the ____ character of
the ___

Word of the paragraph.

a). First ,First. b). Second, second. c). First , second

14. Computer work on .

a). Electricity. b). Man made power c). Bettery

15. Which is the input device.

a). CPU. b). Speaker. c). Keyboard

Q.2. Fill in the blanks. 5

1. A _____ is an electronic device that processing data .

2. The full form of CPU ______ processing unit.

3. A _____ is used to print the output on paper.

4. ______ is known as the brain of the computer .

5. A mouse is an ________ device .


Q.3. One word answer. 5

1. Who was Charles Babbage ?

2. Who invented the abacus ?

3. What did early men use to calculate ?

4. Name the different types of personal computer.

5. Which personal computer do you use .

Q.4. Match the column. 5

CPU. - 104

Charles Babbage - windows

Keyboard keys - clock

Operating system - brain of computer

Gadget - father of computer

Q.5. Answer the following questions . 5×3=15

1. What is windows 7 ?

2. How can you insert text in the document ?

3. What do you mean by drop cap features ?

4. What is a personal computer ?

5. Who is known as the father of computer? What machine did he invent


?

Q.6. Draw the different parts of computer as per the instructions give .
5

1. Keyboard

2. Mouse

3. Monitor

4. Speaker

You might also like