0% found this document useful (0 votes)
21 views57 pages

Short Answers to Common Questions

Uploaded by

shubhsharma1594
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
21 views57 pages

Short Answers to Common Questions

Uploaded by

shubhsharma1594
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

III.

Answer Short Question

1.
What is commonly applied to hair for nourishment and growth?
Answer:
Oil
2.
What is the force that opposes the relative motion of two surfaces in contact
called?
Answer:
Friction
3.
What material is used to make windows and light bulbs?
Answer:
Glass
4.
What instrument would you use when you want to weigh something?
Answer:
Scale

5.
In the animal kingdom, is the purpose of camouflage to attract a mate, to find
food, or to hide?
Answer:
To hide
6.
What is a painting of a person’s head usually called?
Answer:
A portrait
7.
What key mineral makes seawater different from fresh water?

` 1
Answer:
Salt

8.
Who would you consult to treat a fear of crowded places, a philosopher or a
psychologist?
Answer:
A psychologist

9.
On what geographical location would someone be living if their country is
surrounded by water on all side?
Answer:
Island
10. What type of shape has four corners and four lines that are equal in length?
Answer:
Square

11. What is the opposite of negative?


Answer:
Positive
12. What is a person who studies and practices medicine, diagnosing and
treating illnesses called?
Answer:
Doctor / Physician

13. What is a mythical, horse-like creature with a horn on its head known as?
Answer:
Unicorn

` 2
14. If something such as fabric or medicine is artificially made, not natural,
what do we say it is?
Answer:
Artificial / Manmade synthesis

15. If telescopes are used to locate distant objects, what instrument is


employed to magnify minuscule objects?
Answer:
Microscope

16. What kind of equipment is used to protect motorbike rider’s brain from
injury?
Answer:
A helmet

17. An impression or a mark on a surface left by a person who walked by is


called?
Answer:
Footprint / Footmark

18. What part of a bird's body helps them propel in the air?
Answer:
Wings

19. What is the term used for people who move from one country to another
country, usually for work or a better life?
Answer:
Migrants

20. Drawings or writings on a wall within public view & mostly done without
permission are called?
Answer:

` 3
Graffiti

21. A scientist who studies the universe and its objects like planets & stars is
called?
Answer:
Astronomer

22. What is a group of sheep or birds called?


Answer:
Flock

23. What is a group of people who are responsible for running or governing a
country called?
Answer:
Government

24. What is an opening in our face that is used for speaking and eating called?
Answer:
Mouth

25. What is the last thing to do when baking a cake?


Answer:
Cook it in the oven

26. In which profession is it common to take a sabbatical for personal or


professional development?
Answer:
Teaching / Education / Academics

27. What is a visible mass of condensed water vapor floating in the


atmosphere, typically high above the ground called?
Answer:

` 4
Cloud

28. What term is used to describe a person who rides waves on a special
board in the ocean?
Answer:
Surfer

29. Which musical instrument has both pedals and strings?


Answer:
Harp / Piano

30. In addition to A, E, I, and O, what is the other vowel?


Answer:
“U”

31. In which category do the bee, the butterfly, and the mosquito fall?
Answer:
Insects

32. What are the clothes that need washing commonly called?
Answer:
Laundry

33. What is the term used for believing in oneself?


Answer:
Self confidence / Self confident / Self efficacy

34. What is breakfast, lunch and dinner categorized as?


Answer:
Meals

35. Approximately how long does it take to get a full moon?

` 5
Answer:
(30) Thirty Days

36. What do you use in non-verbal communication with expressions to convey


a message
effectively?
Answer:
Body Language

37. What is the term used for the medication that is used to treat bacterial
infections?
Answer:
Antibiotics

What is the name of the medication used to treat viral infections?


Answer:
Antiviral
A small soft creature with a hard round shell on its back that moves very
slowly is called?
Answer:
Snail
40. What word means to purposely refuse to buy a certain product or from a
certain company as a way of protesting?
Answer:
Boycott

41. What is full of water and separates continents?


Answer:
Oceans

` 6
42. What is the term used for the amount that banks charge customers for
borrowing money?
Answer:
Interest

43. When you have to accelerate a vehicle, what do you put your foot on?
Answer:
Accelerator pedal / Throttle

44. Which dance form involves the use of toes and jumping?

Answer:
Ballet

45. What is the regular movement or sound that the heart makes while it
pushes blood around the body?
Answer:
Heartbeat

46. What is an instrument with two sharp blades that is used to cut paper or
cloth?
Answer:
Scissor

47. What is a piece of clothing that covers the hands and wrists and has
individual sections for each finger?
Answer:
Glove
48. In which of the following activities do you spend a longer time: eating,
drinking, or sleeping?
Answer:
Sleeping

` 7
49. What is the opposite of the word 'affluence'?
Answer:
Poverty

50. What is the water flowing steeply down a cliff called?


Answer:
Waterfall

51. What is the time between sunrise and sunset called?


Answer:
Day / Daytime

52. What do we measure in Celsius?


Answer:
Temperature

53. What is the term for a reduction in the price of a product or service?
Answer:
Discount

54. Which continent is Canada located in?


Answer:
North America

55. What is the hair above your eye called?


Answer:
Eyebrow / Eyebrows

56. What is the term used for a person who previously occupied the same
office or held the same position as yours?
Answer:
Predecessor

` 8
57. What is the breathing apparatus used by divers known as?
Answer:
Scuba / Aqualung

58. What is a statement presented by a defendant or prisoner stating guilt or


innocence in response to a charge called?
Answer:
Plea

59. What is a straight line from the center of a circle called?


Answer:
Radius

60. What geometric shape are circumference, diameter, and radius related to?
Answer:
Circle

61. A person who trains a team in a particular sport is called?


Answer:
Coach
62. A group of people who sing together is known as?
Answer:
Choir

63. What is the closest synonym of the word 'destiny'?


Answer:
Fate

64. A machine that provides drinking water in an office is called?


Answer:

` 9
Water Dispenser / Water Cooler

65. What happens to a balloon if you over-inflate it or inflate it beyond its


capacity?
Answer:
Burst
66. A private teacher who gives lessons outside school hours is commonly
known as?
Answer:
Tutor
Mining
67. What is the process you do when you are not satisfied with the verdict of
your lawsuit?
Answer:
Appeal

How many millimetres make 1 centimetre?


Answer:
Ten
Which industry is connected with the extraction of valuable minerals from
the ground?
Answer:

70. Which vehicle is used to carry injured or sick people?


Answer:
Ambulance

71. What is it called when you say goodbye to someone?


Answer:
Farewell

` 10
72. What do we call headaches or other sick feelings after drinking too much
alcohol?
Answer:
Hangover

73. What is the polygon with 8 sides called?


Answer:
Octagon

74. What is a short break between a concert, a movie, or a play called?

Answer:
Intermission

75. Which of the two covers the study of the relations between numbers:
mathematics or linguistics?
Answer:
Mathematics

76. How would you say one-fifth (1/5th) as a percentage?


Answer:
Twenty
77. A small handheld light that usually gets its power from batteries is called?
Answer:
Torch / Flashlight
78. What is the art and science of making maps and charts?
Answer:
Cartography

79. A person who, with technical computer skills accesses others' computer
systems without permission is known as?
Answer:

` 11
Hacker

80. Which is the world's largest lake?


Answer:
Caspian Sea

81. What is the chemical used to ripen fruits?


Answer:
Ethylene gas
82. What is the term used for the industry responsible for the activity of flying
aircraft, or of designing, producing, and maintaining them?
Answer:
Aviation

83. What is the term used for the process of supplying water to an area of
land through pipes or channels so that crops will grow?
Answer:
Irrigation

84. What do you call the group of people watching a play or a movie?
Answer:
Audience

85. What is the term used to describe a scientific test that is done to discover
or prove something?
Answer:
Experiment

86. What term is used to define a person who is an expert in a particular field?
Answer:
Specialist

` 12
87. A person who does not believe in the existence of god is known as?
Answer:
Atheist

88. What do we call the musical instrument which has six strings?
Answer:
Guitar

89. What is the word used to describe an accident or a disease which causes
death?
Answer:
Fatal / Deadly / Lethal

90. A person who believes that laws and governments are not necessary is
known as?
Answer:
Anarchist

91. What does the letter C in ‘CEO’ stand for?


Answer:
Chief

92. What is the state of sharing the same opinion called?


Answer:
To agree / In agreement

93. Where can you see aquatic animals?


Answer:
Water / Aquarium / Ocean / Ponds / Rivers / Lakes

94. What is the period between childhood and adulthood called?

` 13
Answer:
Adolescence / Puberty

95. What is the term used for an amount that is regularly received by a retiree?
Answer:
Pension

96. Medicines that are used to cure headaches are generally known as?
Answer:
Pain killer / Painkiller / Pain relief

What word can be used to replace the word "answer"?


Answer:
Reply / Response
A person who supports women's rights is called?
Answer:
Feminist

99. A person who tells lies is called?


Answer:
Liar
100. What is a single person known as?
Answer:
Bachelor / Single
101. What is a flying machine called?
Answer:
Aircraft

102. What is the term used for the collection and study of stamps?
Answer:
Philately

` 14
103. A kitchen tool or a device with a rough surface on which food can be
rubbed to turn into small pieces is called?
Answer:
Grater

104. A large cage in which birds are kept is known as?


Answer:
Aviary

105. A person who makes or repairs shoes is called?


Answer:
Cobbler / Shoemaker

What is the organ that is located below your eyes & is responsible for
the sense of smell?
Answer:
Nose
A secret plan made by a group to do something unlawful or harmful is
called.
Answer:
Conspiracy / Plot

108. If you are sick, would you eat a popsicle or medicine?


Answer:
Medicine

109. The upper part of a leg is known as?


Answer:
Thigh
110. A person who is looking or searching for a job is called?
Answer:

` 15
Job seeker / Job hunter / Aspirant / Applicant

111. What do we call the brother of our father or mother?


Answer:
Uncle

112. What is the upper structure that covers & protects a building?
Answer:
Roof

113. A person who writes biographies of others is called?


Answer:
Biographer

114. The various forms of money used by any country is known as?
Answer:
Currency

115. Which of the following is not a font style: Bold, Regular, Superscript or
Italic?
Answer:
Superscript

116. What is the process called when you send a rocket into space?
Answer:
Launch / Launching

117. What kind of food do almonds, pistachios and walnuts fall into?
Answer:
Nuts

118. The files that are sent in an email are known as?

` 16
Answer:
Attachment

119. What are programmes that run on a computer known as?


Answer:
Software

120. What is a brief summary for an academic paper or research article giving
the readers an understanding of the article?
Answer:
Abstract

121. Who is the person who shares the same room with you?
Answer:
Roommate

122. What do you call the southernmost and northernmost parts of the earth?
Answer:
Poles

123. Where do marine animals live?


Answer:
Sea / Ocean

124. What do you call your cousin's father?


Answer:
Uncle

125. What is the shape of a rugby ball?


Answer:
Oval

` 17
126. Who is the person who writes a piece of music, especially classical music?
Answer:
Composer

127. What is the loud noise that you hear during a storm?
Answer:
Thunder

128. What is the term for the money paid every month by your employer?
Answer:
Salary

129. Which of the following is not a mythological animal: unicorn, giraffe,


dragon or
mermaid?
Answer:
Giraffe

130. What is uncooked meat or food called?


Answer:
Raw
131. What do you need to stick on an envelope before posting it?
Answer:
Stamps

132. What is the opposite form of solid?


Answer:
Liquid

133. What do we call a property that someone leaves to others in a will?


Answer:

` 18
Heritage

134. Where do cars get manufactured?


Answer:
Automobile factory / Car manufacturing plant

135. What is the round, yellow part in the middle of an egg called?
Answer:
Yolk

136. Which part of our body is related to the word optical?


Answer:
Eyes

137. Which day comes after Monday?


Answer:
Tuesday

138. A place where a person lives permanently is called?


Answer:
Home
139. What is a short period of break between the parts of a concert or a play
called?
Answer:
Intermission

140. What is the term used to specifically describe either a brother or a sister?
Answer:
Sibling

141. What includes everything around us such as planets, stars and galaxies?

` 19
Answer:
The Universe
142. What is the opposite of the word guilty?
Answer:
Innocent

143. What subject studies the life and structure of humans, animals, and
plants?
Answer:
Biology

144. What is the antonym of entrance?


Answer:
Exit

145. What is the barrier that can prevent floods from damaging our home?
Answer:
Dam

146. What does a meteorologist study?


Answer:
Atmosphere / Weather

147. What is the mountain that is filled with melting rocks in hot gases?
Answer:
Volcano

148. If a student fails to show up for a class, we can say he or she is?
Answer:
Absent

` 20
149. Which day of the week comes after Wednesday?

` 21
Answer:
Thursday

150. What do the letters in "TV" stand for?


Answer:
Television

151. What is a strip of hard ground on which an aircraft takes off and lands?
Answer:
Runway

What is the political institution of a country?


Answer:
Government
What do you call a person who leaves university before finishing his or
her studies?
Answer:
Dropout

154. What does BA in the fields of history and literature stand for?
Answer:
Bachelor of Arts

155. A part of a room that is over your head is called?


Answer:
Ceiling

156. A card with a picture used for sending a message by post without an
envelope is called?
Answer:
Postcard

` 22
157. What is a person who has a habit of doing a task at the right time called?
Answer:
Punctual

158. What is the short piece of writing containing the main ideas of a
document?
Answer:
Abstract

159. What do we call a person whose job is cutting up and selling meat?

Answer:
Butcher

160. What is the shape in geometry that has three sides?


Answer:
Triangle

161. What do we call a notice, picture, or film telling people about a product
or service?
Answer:
Advertisement
162. What is a person who pays rent to the landlord called?
Answer:
Tenant / Lessee

163. What do you call the phenomenon when the snow at the top of a snow
mountain collapses all at once?
Answer:
Avalanche

164. What is the object that we use to open a window or a door?

` 23
Answer:
Handle

165. A criminal is someone who commits a crime. In this case, who is the
other one who gets hurt or injured?
Answer:
Victim

166. What are the people living in Switzerland called?


Answer:
Swiss

167. What term do we use in business to mean a period of three months?


Answer:
Quarter

168. What do you call the money you pay for speeding on the road?
Answer:
Fine

169. What is the opposite of maximum?


Answer:
Minimum

170. What do we call a person who does a job without being paid?
Answer:
Volunteer

171. What is the opposite of white?


Answer:
Black

` 24
172. What do we call someone who studies languages?
Answer:
Linguist

173. How do you call a section or a part of a book?


Answer:
Chapter

174. What is the main building of a large company or an organization?


Answer:
Headquarters

175. What is the adjective opposite to Rural?


Answer:
Urban

176. What is the star that gives heat and light to the Earth?
Answer:
Sun

177. What is the electronic device whose function is about the arithmetic of
numbers?
Answer:
Calculator

178. Soup is frequently eaten with what utensil?


Answer:
Spoon

179. Who is the person who buys things in a shop?


Answer:
Customer

` 25
180. In winter, what activities do people usually do on snow mountains by
standing on a long, thin board?
Answer:
Skiing

181. What category do crystals, rubies, and diamonds belong to?


Answer:
Gem

182. What is the place where passengers wait for airplanes to take off or land?
Answer:
Airport

What is the opposite of the word "dangerous"?


Answer:
Safe
What is a person who uses left hand for most of the activities called?
Answer:
Left hander

185. When you mix black and white, what color would you get?
Answer:
Grey

186. If you leave a picture or design permanently on your skin with a needle
and ink, what is that called?
Answer:
Tattoo

187. What is the opposite of the majority?


Answer:

` 26
Minority

188. What do they call the pieces of puzzles which players try to piece
together?
Answer:
Jigsaw

189. What is a low area between hills or mountains called?


Answer:
Valley

190. What is the second month of the year?


Answer:
February

191. What is the term used for the money borrowed from banks?
Answer:
Loans

192. What is the opposite of wet?


Answer:
Dry

193. What do you call a person who lives next to your house?
Answer:
Neighbour

194. If Monday is the first day, what day is the fourth day?
Answer:
Thursday
195. What is the study of religion called?

` 27
Answer:

` 28
Theology

196. What are the people who travel to space, called?


Answer:
Astronauts

197. What do people usually use to cut food?


Answer:
Knife

198. How many years are celebrated in a bicentennial?


Answer:
200

199. What do you call a person who studies the weather?


Answer:
Meteorologist

200. What do you call a person who is guilty in the eyes of law?
Answer:
Criminal
201. Which of the following is not a means of transportation: plane, train, or
car model?
Answer:
Car model

202. What is a skeleton made of?


Answer:
Bones

` 29
203. What is the official survey of a country’s population, especially
including demographic details of individuals?
Answer:
Census

204. What will ice become when it melts?


Answer:
Water

205. The vehicle which runs on rails is called?

Answer:
Trains

206. What is the opposite of North?


Answer:
South

207. What is fake money called?


Answer:
Counterfeit Money / Fake Money

208. What are the people who study religions?


Answer:
Theologian

209. What is added to a drink if you want to cool it down on a hot day?
Answer:
Ice

210. What is the external organ used for hearing?


Answer:
Ears

` 30
211. What is the opposite of the word "public", for example, when describing
an event? –
Answer:
Private

212. What is the boat that carries people from one side of a river to the other?
Answer:
Ferry

213. Where in the campus are the periodical collections located?


Answer:
Library

214. What do you call people who travel to visit famous sightseeing locations?
Answer:
Tourists

215. If you are celebrating a biannual activity, how many years ago did you
celebrate it last time?
Answer:
Half a year

216. What gas will be formed from the boiling water?


Answer:
Vapor

217. If a conference is held annually, how often is it held?


Answer:
Once a year

218. What is the line where the sky meets the land?

` 31
Answer:
Horizon / Skyline

219. What are buses, trains, and cars used for?


Answer:
Transportation / Travel

220. What animal is a shepherd responsible for?


Answer:
Sheep

221. What do people with claustrophobia fear?


Answer:
Confined space

222. In what room do scientists usually do experiments?


Answer:
Laboratory

223. What books can only be read in the library, but cannot be borrowed out
of the library?
Answer:
Reserve collection

224. What do we call the legal document that states how people’s property
should be allocated after their deaths?
Answer:
Will

225. What do you call the diagram which includes a horizontal line called the
X-axis and a vertical line called the Y-axis?
Answer:

` 32
Coordinate system

226. What is the verb describing the process that water becomes ice?
Answer:
Freeze

227. What is the horizontal line that separates the globe into two same halves?
Answer:
Equator

228. What does a thermometer measure?


Answer:
Body temperature

229. Which document does a student get when he completes his study at
university?
Answer:
Graduation certificate

230. What is the ceremony where two people get married?


Answer:
Wedding

231. What are the two holes in your nose that you use to breathe?
Answer:
Nostrils

232. If a couple has a pair of children, how many children do they have?
Answer:
Two

` 33
233. What do you call a difficult time when economic activities slow down,
and there are more people unemployed?
Answer:
Recession

234. How do you call the siblings who were born at the same time?
Answer:
Twins

235. What do you call a notice of death in a newspaper?

Answer:
Obituary

236. What is the description of events that are spoken with background music
during a film or a play?
Answer:
Narration

237. What does a poisonous animal carry?


Answer:
Venom
238. What do you call the condition of being unable to sleep?
Answer:
Insomnia

239. What device is used to measure the height of mountains?


Answer:
Altimeters

240. What is the list that shows the names of actors and actresses in a movie?
Answer:

` 34
Cast

241. What is the long speech that is spoken by only one actor in a film or play?
Answer:
Monologue

242. Which part of the hand do we use to pick up objects?


Answer:
fingers
243. What is the opposite of “Successor”?
Answer:
Predecessor

244. If a magazine is published quarterly, how many times a year is it


published?
Answer:
Four times a year

245. Apart from coffee and hot chocolate, what beverages also contain
caffeine?
Answer:
Tea

246. What do forks, spoons, and knives belong to?


Answer:
Cutlery

247. What is the occupation that transfers one language to another language?
Answer:
Translator

` 35
248. What do you throw underwater to keep ships staying on rivers or oceans
without drifting away?
Answer:
Anchor

249. What is the job title of someone who works at the beach and save
people’s lives when they are in danger in the sea?
Answer:
Lifesavers

250. Which part of the body do mammals use to feed their next generations?
Answer:
Breast

251. Which part of a birds’ body is used for flying?


Answer:
Wings

252. Where do people go to watch sports or games?


Answer:
Stadium
253. What’s the color of the medal that a champion gets?
Answer:
Golden

254. What is the music that is recorded for a movie or a film?


Answer:
Soundtrack

255. If you want to read tragedies or comedies, what genre of book do you
read?

` 36
Answer:
Fictions

256. What is the activity of inhalation of tobacco substance that is harmful to


our health?
Answer:
Smoking

257. What order is a bibliography usually listed in?


Answer:
Alphabetical order

258. What do meter and millimeter measure: weight or length?


Answer:
Length

259. When something is given in a pair, how many of them are there?
Answer:
Two

260. What is the opposite direction to where the Sun rises?


Answer:
West

261. What is the device that shows the time of the day according to the
shadow of sunlight?
Answer:
Sundial

262. Tomorrow’s lecture has been cancelled. If today is Tuesday, then on


which day was the lecture cancelled?
Answer:

` 37
Wednesday

263. What device is used to measure a 200-meter sprint?


Answer:
Stopwatch

264. What is the hardest part of your hand?


Answer:
Nails

265. Which organ is the blood pumped from?


Answer:
Heart

266. When you use Microsoft Word, which category does “Times New
Roman” belong to?
Answer:
Fonts

267. What is the term used to describe a period of seven days?


Answer:
Week

268. How often does February have one extra day?


Answer:
Every four years
269. What's the process of people paying money to governments for public
services?
Answer:
Taxation

270. If you want to study the human brain and behavior, what should you be?

` 38
Answer:
Psychologist

271. What is the first paragraph of an essay?


Answer:
Introduction

272. What are the people who study history and historical evidence?
Answer:
Historian
273. Which shape has four equal sides and four angles, and each angle is a
right angle?
Answer:
Square

274. What shines at night in the sky and uses its own brightness?
Answer:
Star

275. What kind of clothes and shoes do you wear to keep comfortable when
hiking?
Answer:
Hiking outfit

276. What is the heading at the top of an article or page in a newspaper or


magazine?
Answer:
Headline

277. Where do people watch plays?


Answer:

` 39
Theatre

278. What subject involves the study of the Periodic Table?


Answer:
Chemistry

279. What movement can babies do before they can sit and walk?
Answer:
Crawling
280. A newspaper is published every day, and a journal is published every
month. What do you call the publication that is published four times a year?
Answer:
Quarterly

281. Who takes care of people who are sick and stay in the hospital?
Answer:
Nurse

282. What would you call a doctor who treat sick animals?
Answer:
Vet
283. When we say "Dollars, cents, pounds, euro…", what are these called?
Answer:
Currencies

284. What documents would a doctor give to a patient to buy medicines?


Answer:
Prescription

285. What kind of educational institution does a 10-year-old child study in?
Answer:

` 40
Primary school

286. When you have the primary and the secondary, what do you have next?
Answer:
Tertiary

287. What do we call a car that uses two types of fuels?


Answer:
A hybrid car

288. When a person’s Blood Alcohol Content is higher than the standard
range, what activity are they not allowed to do?
Answer:
Driving

What do guitars, violins and cellos have in common?


Answer:
Strings
If a meeting is scheduled on Wednesday, and today is Tuesday, then will
the meeting be held on tomorrow, the day after tomorrow, or next week?
Answer:
Tomorrow

291. How would you describe the process by which snow becomes water?
Answer:
Melting

292. How many wheels does a tricycle have?


Answer:
Three

293. What does the chemical symbol H2O stand for in chemistry?

` 41
Answer:
Water

294. Which part at the end of the book can be used for further reading? An
index or a bibliography?
Answer:
Bibliography

295. If you have a toothache, who would you go to?


Answer:
Dentist

296. How many years does a centennial celebrate?


Answer:
100 years

297. Which animal has white ivory and long trunk?


Answer:
Elephant

298. What is one half of 100%?


Answer:
50%

299. What does a Sundial measure according to the shadow in the sunlight?
Answer:
Time

300. What does ASAP mean?


Answer:
As soon as possible

` 42
301. Who is the person who works in a hospital and can-do operations?
Answer:
Surgeon

302. What do we call a person who performs operations? Physician or


Surgeon?
Answer:
Surgeon

303. What do you call a piece of equipment we use to look at stars?


Answer:
Telescope

304. In the sentence: “He has been quite upset since he went back to
school.”, which word uses a past tense?
Answer:
Went

305. What is the last paragraph of an essay?


Answer:
Conclusion
306. What’s the force that pushes everything to the earth?
Answer:
Gravity

307. If someone has a couple of kids, how many kids does he have?
Answer:
Two

308. A famous canal links the Mediterrane Sea with the Indian Ocean, is it the
Curran or Suez Canal?

` 43
Answer:
The Suez Canal

309. Despite all the advances and qualities of sexes, would more men or
women play
professional football?
Answer:
More Men

310. How many days are in a leap year?


Answer:
366

311. How many years are there in a century?


Answer:
100 years

312. How many years are there in a decade?


Answer:
10 years

313. How many years does it take to finish an undergraduate study?


Answer:
4 years / 3 years

314. If a figure is hexagon, how many sides does a it has?


Answer:
Six

315. If someone lives in an urban area, where do they live?


Answer:
City/Town

` 44
316. In which direction does the Sun rise from?
Answer:
East

317. Some calendars begin the week on Sunday, what is the other day which
commonly starts a week?
Answer:
Monday

318. Tones, kilograms, and stones measure what property?


Answer:
Weight

319. What crime has someone stealing items from a shop committed: shop
fitting or shoplifting?
Answer:
Shoplifting / Shop lifting

320. What do we call a book that contains lots of words with their meanings?
Answer:
Dictionary
321. What do you call a period of ten years?
Answer:
A decade

322. What do we call it when the moon completely blocks out the light from
the Sun?
Answer:
A solar eclipse

323. What do we call the organs in our chest that we use to breathe?

` 45
Answer:
Lungs

324. What do we call the piece of paper that proves you have bought an item?
Answer:
A receipt

325. What do we call the study of living things?


Answer:
Biology
326. What do you call the alphabetical list, at the end of the textbook that
tells you where to find specific information?
Answer:
Index

327. What do you call the very long essay that students have to write for a
doctoral degree?
Answer:
Thesis/Dissertation

328. What do you need to see things which are far away?
Answer:
Binoculars

329. What is three quarters of 100%?


Answer:
75%

330. What is the antonym of vertical?


Answer:
Horizontal

` 46
331. What is more fuel efficient, a car or a truck?
Answer:
A car

332. What device do you use to type when you use a computer?
Answer:
Keyboard

333. Where in the universe do we get solar energy?

Answer:
Sun

334. What is the study of the stars and planets called?


Answer:
Astronomy

335. What is a word for a period of 100 years?


Answer:
Century

336. What object would you use to climb up to the roof of a house?
Answer:
Ladder

337. What identification document does most people need to carry when they
travel
between countries?
Answer:
A passport

338. What word is used to describe frozen water?

` 47
Answer:
Ice

339. When the writer of a book is unknown, what word is used for the author?
Answer:
Anonymous

340. Where would you expect to find equipment like a microscope, bunsen
burner, beaker, and petri dish?
Answer:
Laboratory

Where would you go to see an exhibition of sculpture or painting?


Answer:
An art gallery / A museum
Which department in the hospital would you go for an X‐ray, radiology,
or cardiology?
Answer:
Radiology

343. Which instrument is used to measure variations in temperature?


Answer:
Thermometer

344. Which symbol is used to complete a sentence?


Answer:
Fullstop

345. What is someone that can’t see called?


Answer:
Blind

` 48
346. What kind of book is written by a person about their own life?
Answer:
Autobiography

347. Who is a person that makes bread, cakes and pastries?


Answer:
Baker

348. What’s the name of the building where you can borrow books?
Answer:
Library

349. What general part of the day is known as dawn?


Answer:
Sunrise

350. How many days are there in a week?


Answer:
Seven

351. Where does camel normally appear?


Answer:
Desert

352. What natural material is used to make car tires?


Answer:
Rubber

353. When you get lost in a city, what do you need to buy to find out where
you are and where to go?
Answer:
Map

` 49
354. If one’s response is simultaneous, is it quick or slow?
Answer:
Quick

355. What do we call a doctor who can sell prescribed medicines?


Answer:
Chemist/Pharmacist

356. How many days added in February during a leap year?


Answer:
One day

357. How would you call people who study ancient bones, rocks and plants?
Answer:
Archaeologist

358. If there are 8 black balls and 1 white ball, and I randomly pick one, which
color is most likely to be picked?
Answer:
Black
359. What is the job title for someone who makes meals in a restaurant?
Answer:
Chef

360. What do you call a list in front of a book which outlines the structure of a
book?
Answer:
Table of Contents

361. What is the opposite to “predecessor”?

` 50
Answer:
Successor

362. What are the strings on shoes called?


Answer:
Shoelace
363. What is the thing you touch when you play guitar?
Answer:
Strings

364. What’s the area for colleges and universities called?


Answer:
Campus

365. Which kind of mountains can erupt?


Answer:
Volcano

366. In the word ‘postgraduate’, what does ‘post’ mean?


Answer:
After
367. What natural resource is used by a carpenter?
Answer:
Wood

368. If you are happy with an agreement, what would you like to put at the
bottom of the contract alongside the date?
Answer:
Signature

369. Into how many hemispheres does the equator split the earth into?

` 51
Answer:
Two

370. What is the adjective to describe the creatures that no longer exist?
Answer:
Extinct

371. What do you call a person who works in a company?


Answer:
An Employee

372. When it’s raining, what object would you raise over your head?
Answer:
Umbrella

373. What do we call a person walking in the street or in a crosswalk?


Answer: Pedestrian

374. What is the opposite of groom?


Answer: Bride

375. What do you call a country where there is no king but a president?
Answer: Republic

376. What do we call the opposite to the end of a story or a book?


Answer: Prologue

377. What do you call the clothing actors wear on the stage?
Answer: Costume

378. What do we call the component of a camera that should be developed in darkness?
Answer: Negative / film

379. When you make a cake, what do you stir in the milk?

` 52
Answer: Flour

` 53
380. What do we call the clothes that need washing?
Answer: Laundry

381. What do we call painting, photo, photography and drawing collectively?


Answer: Picture / art / arts / artworks / visual arts

382. What do we call the cool area under a tree?


Answer: Shade

383. What do we call a liquid that is used for washing hair?


Answer: Shampoo
384. What is the colorful sticker that is attached to an envelope?
Answer: Stamp

385. What is the generic term for a person who once had the same title as you have now?
Answer: Predecessor

386. What do we call a character in movies who holds superior power to humans?
Answer: Superman

387. What do we call painting, photo, photography and drawing collectively?


Answer: Picture / art / arts / artworks / visual arts

388. What do we call the cool area under a tree?


Answer: Shade

389. The sense of hearing will allow you to hear. Then what sense will allow you to see?
Answer: Sight

390. What do you use to dry your body after a shower?


Answer: Towel

391. What is the straight line between the center of a circle and any point on its outer edge?
Answer: Radius

` 54
392 . What do we call the type of energy that uses uranium to generate electricity?
Answer: Nuclear

393. What do we call the action of giving money to influence someone in


power?
Answer: Bribe

394. What do we write on blackboards with?


Answer: Chalk

395. What do we call a liquid that is used for washing hair?


Answer: Shampoo

396. What is the generic term for a person who once had the same title as
you have now?
Answer: Predecessor

397. What type of body covering helps to insulate burns?


Answer: Dressing / bandage

398. What do we say if we call brothers and sisters in a same way?


Answer: Siblings

399. How do dumb people communicate with others?


Answer: Body language / sign language

400. What geometric shape are circumference, diameter and radius related
with?
Answer: Circle

401. How many times does an isolated incident occur?


Answer: One / Once

402. What do you call the brother of your father or mother?


Answer: Uncle

` 55
403. What do we call the event in which people move through a public place to
celebrate an important day or event?
Answer: Parade

404. What is the top surface inside the room?


Answer: Ceiling

` 56
` 57

You might also like