0% found this document useful (0 votes)
11 views3 pages

Butterfly Life Cycle Explained

Uploaded by

ayobelajaryaaaa
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
11 views3 pages

Butterfly Life Cycle Explained

Uploaded by

ayobelajaryaaaa
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd

Name : _____________________

Date : _____________________

A. Choose the correct answer

Read the following text to answer questions number 1-3

Butterflies are a type of insect with large and often colorful wings. They start out as eggs. They lay their eggs
on leaves. The eggs hatch into caterpillars with tabular body. The caterpillar eats leaves, beds, or flowers of
plants. When a caterpillar is full sized, it goes into another stage called chrysalis. Caterpillars attach themselves
to something solid before becoming a chrysalis. The caterpillar inside the chrysalis changes into a butterfly.
Some butterflies make the change in one week. Some others take years to change. When the change is
complete, the adult butterfly splits the chrysalis. The insect unfolds its wings and pumps blood and air into
then. It spreads out the wings until they become dry and harder. The beautiful butterfly then flies to get nectar
from flowers. Most butterflies live only for one or two weeks.

1. What is the text mostly about?

a. Butterflies’ life stages

b. How a caterpillar lives

c. How butterflies lay their eggs

d. Physical characteristics of butterflies

Jawaban : A

2. Why do butterflies fly to some flowers?

a. To get nectar

b. To pump blood

c. To get some food

d. To dry their wings

Jawaban : A

3. Where does a caterpillar change into a butterfly?

a. On the flower

b. On the leaves

c. Inside the chrysalis

d. Inside the nectar

Jawaban : C

4. Read the following text to answer questions number 4-6

Gold is a precious metal. Gold is used as ornaments or as money. Gold is found in many places, but in a small
supply. It is often found on the surface of the earth. Since gold is a heavy substance, it is sometimes found
loose on bottom of rivers. The gold is found together with sand and rocks, and must be separated from them.

It is simple to search for this type of gold. It is not usually necessary to drill for gold, but when a layer of gold is
located deep below the surface of the earth, it is possible to drill a hole into the ground. Engineers have
developed modern process for removing gold from rocks. Since gold is not very hard, it is sometimes melted
and added to other substances for making rings, coins, and art objects. It will be priced forever because it is
beautiful, rare, and useful.
The best title of the text above is …..

a. Gold

b. Metal

c. Rare Metal

d. Beautiful Ornaments

Jawaban : A

5. The text above is mainly intended to …. about gold.

a. Classify

b. Discuss

c. Describe

d. Elaborate

Jawaban : C

6. “It will be priced forever because….” The underlined word means …

a. Amazing

b. Valuable

c. Worthless

d. Greatness

Jawaban : B

7. Read the following text to answer questions number 7- 8

Eagles are large, powerfully built birds of prey, with a heavy head and beak. Even the smallest eagles, like the
booted eagle (Aquila pennata) (which is comparable in size to a common buzzard (Buteo buteo) or red-tailed
hawk (B. jamaicensis)), have relatively longer and more evenly broad wings, and more direct, faster flight –
despite the reduced size of aerodynamic feathers. Most eagles are larger than any other raptors apart from
some vultures.

The smallest species of eagle is the South Nicobar serpent eagle (Spilornis klossi), at 450 g (0.99 lb) and 40 cm
(16 in). The largest species are discussed below. Like all birds of prey, eagles have very large hooked beaks for
ripping flesh from their prey, strong muscular legs, and powerful talons. The beak is typically heavier than that
of most other birds of prey. Eagles’ eyes are extremely powerful, having up to 3.6 times human acuity for the
martial eagle, which enables them to spot potential prey from a very long [Link] keen eyesight is
primarily attributed to their extremely large pupils which ensure minimal diffraction (scattering) of the
incoming light. The female of all known species of eagles is larger than the male.

What is the smallest eagle that mention on the text?

a. Spilornis klossi.

b. Red tailed hawk.

c. Aquila pennata.

d. Buzzard.

Jawaban : A

8. From the text we know that …


a. Eagle are the smallest bird.

b. Eagles are large, powerfully built birds of prey.

c. Eagles are weak bird.

d. No one want to pet eagles.

Jawaban : B

9. Question for number 9 – 13

Whales are sea-living mammals. They therefore breathe air but cannot survive or land. Some species are very
large indeed and the blue whale, which can exceed 30 meter length, is the largest animal which lives on earth.

Superficially, the whale looks rather like a fish, but there are important difference in its external structure; its
tail consists of a pair of broad, flat horizontal paddles (the tail of a fish is vertical) and it has a single nostril on
top of its breadth, broad head. The skin is smooth and shiny and beneath it lies a layer of flat (blubber). This is
up to 30 meter in thickness and serves to conserve heat and body fluids.

What is the text about?

a. Sea-living mammals

b. The description of mammals

c. The difference between whales and fish

d. Whales

Jawaban : D

10. The length of a whale is……..

a. Is generally more than 30 meter

b. May be more than 30 meter

c. Is less than 30 meter

d. Ranges from 30 meter to more than 30 meter

Jawaban : B

You might also like