0% found this document useful (0 votes)
9 views4 pages

Industrial Communication Technology Quiz

aptitude que

Uploaded by

snegarajalingam1
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
9 views4 pages

Industrial Communication Technology Quiz

aptitude que

Uploaded by

snegarajalingam1
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Assignment 6

1. Which industrial communication technology is suitable for hazardous


environments?

a. ModBus-TCP
b. EtherCat
c. Profibus PA
d. TSN

Answer: (c)
Justification: Refer to slide 4, lecture 4, week 6

2. Which type of modem allows simultaneous bi-directional communica-


tion?

a. Simplex
b. Half-duplex
c. Duplex
d. Synchronous

Answer: (c)
Justification: Refer to slide 22, lecture 4, week 6

3. Which of the following industrial communication protocols follow a client-


server architecture?

a. MECHATROLINK
b. ModBus-TCP
c. Hostlink
d. DeviceNet

Answer: (b)
Justification: Refer to slide 5, lecture 3, week 6

4. What type of tasks is enabled by Smallcell Deployment in cellular net-


works?

a. Increasing dead zones

1
b. Alleviating backhaul burden and reducing latency
c. Limiting energy efficiency
d. Eliminating spectrum flexibility

Answer: (b)
Justification: Refer to slide 11, lecture 5, week 6

5. The DS1621 temperature sensor generates how many bits of temperature


data?

a. 8 bits
b. 9 bits
c. 10 bits
d. 12 bits

Answer: (b)
Justification: Refer to slide 16, lecture 1, week 6

6. Which of the following sensors is used to measure acceleration and pro-


vides 3-axis (X, Y, Z) values?

a. TCS3200
b. LM35
c. MQ-2
d. ADXL335

Answer: (d)
Justification: Refer to slide 19, lecture 1, week 6

7. Which sensor is used for detecting human presence based on infrared


radiation?

a. Image sensor
b. Ultrasonic sensor
c. PIR sensor
d. Magnetostrictive sensor

Answer: (c)
Justification: Refer to slide 24, lecture 1, week 6

8. In an MOS gas sensor, what happens to the resistance in an n-type sensor


when exposed to a reducing gas?

a. Resistance remains the same


b. Resistance decreases

2
c. Resistance increases
d. Resistance fluctuates randomly

Answer: (b)
Justification: Refer to slide 5, lecture 2, week 6

9. Which of the following characteristics describes a gas sensor’s ability to


detect a specific gas in the presence of other gases?

a. Sensitivity
b. Stability
c. Selectivity
d. Reversibility

Answer: (c)
Justification: Refer to slide 6, lecture 2, week 6

10. What is the maximum data transmission range for EtherCat using optical
waveguides?

a. 100 meters
b. 500 meters
c. 10 kilometers
d. 20 kilometers

Answer: (d)
Justification: Refer to slide 11, lecture 3, week 6

11. Which communication protocol uses Common Industrial Protocol (CIP)


over Ethernet?

a. EtherNet/IP
b. Profinet
c. EtherCat
d. Modbus-TCP

Answer: (a)
Justification: Refer to slide 13, lecture 3, week 6

12. What is the total bus length supported by Interbus?

a. 7 kilometers
b. 10 kilometers
c. 13 kilometers
d. 24n−2 meters, where n is the number of slaves

3
Answer: (c)
Justification: Refer to slide 8, lecture 4, week 6

13. Which of the following is a key requirement for Industrial communica-


tion?

a. High latency communication


b. Manual device control
c. Single-band connectivity
d. Very low latency

Answer: (d)
Justification: Refer to slide 2, lecture 3, week 6

14. How are sensors categorized based on their power requirements?

a. Active and Passive


b. Analog and Digital
c. Load Resistive and Load Reactive
d. Battery-Powered and Line-Powered

Answer: (a)
Justification: Please refer to Chapter 5, page 99 of the book Introduction to IoT
by S Misra, A Mukherjee, and A Roy by Cambridge University Press.

15. Modbus is an industrial communication protocol for Fieldbuses that fol-


lows a master-slave architecture. What is the maximum number of slave
devices supported by the master node in this protocol?

a. 128
b. 247
c. 256
d. 494

Answer: (b)
Justification: Please refer to Chapter 10, page 214 of the book Introduction to
Industrial Internet of Things and Industry 4.0 by S Misra, C Roy, and A Mukherjee
by CRC Press.

You might also like