0% found this document useful (0 votes)
4 views4 pages

Cell Division and Reaction Mechanisms Guide

Uploaded by

Vincent Balagu
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
4 views4 pages

Cell Division and Reaction Mechanisms Guide

Uploaded by

Vincent Balagu
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Preamble: Indicate weather the given feature is a

characteristics of either plant cell division or animal cell


division
1.
[Link] range Ans: Animal cell division
3. Cell plate Ans: Plant cell division

Preamble: Find constants a,b,c such that


1. X3+ax2+bx+8=(x+2)2(x+c) Ans: a= b= c=
2. X3+ax2+bx+3=(x+1)2(x+c) Ans: a=5 b=7 c= 3
3. X3+ax2+bx+12=(x-2)2(x+c) Ans: a=-1 b=-8 c=3

1. In
2. A compound that appears in a the rate law but not in the
overall reaction is likely to be what Ans: Catalyst
3. What is an intermediate in a reaction mechanism Ans: An
intermediate is a group of products that are formed before the
reaction goes into completion but is not the non final product
of a reaction

Preamble: for the given magnitude of the focal length of a


convex mirror and object distance u find the magnitude of the
image distance
1. F=25.0 cm∧u=25.0 cm
Ans :V =4.5 cm
2.F=4.5 cm∧u=25.0 cm Ans: 8.33 cm
3. F=24.0 CM ∧U=6.0 CM Ans : 4.8 cm

Preamble: Name the human system responsible for the given


life processes
1. Maintenance of body shape Ans: Skeletal system
2. Protection of the body against diseases
Ans: lymphatic system
3. Production of offspring
Ans: Reproductive system

Preamble: Solve for x in the interval 0 < x < π


1. (2 sin X +1)(2 sin X− √3)=0
2π 5π
Ans: X = 3 ∨X = 6
2. (tan X +1)(2cos X− √3)=0
3π π
Ans: X = 4 X = 6
3. (2 cos X −1)(2cos X− √2)=0
Ans:

Preamble: provide the systematic name for the products


formed from the given reaction
1. Reaction between chlorine gas and ethene
Ans: 1 chloro 5 chloro ethane
2. Reaction of hydrogen chloride with butene
Ans: 2chloro butane
3. Reaction of cyclo pentene with bromide
Ans: 1-2 Di bromocyclo pentane

Preamble : The position of time (t) of a particle is given by


a [i cos (2 π ts−1)+ j sin(2 π ts−1)+ k ]. Find the displacement of the
particle between the given instance of the given value of a
1. T =0 t=1/3 secs for a=2meters
Ans:( -3i + √ 3 j) meters
2. T =0 t=2/3 secs for a=2 meters
Ans: (-3i - √ 3 j)meters
3. T = 1/4 secs and t = 3/4 for a =3meters
Ans: -6j meters

ROUND 2
1. Name the organ used by snails for locomotion
Ans: Cola pots
2. What type of scales are characterized by cartilaginous fish
Ans: Placoid scales
3. Which vitamin is also known as socophirol
Ans: Vitamin E
4. Find the domain of the expression(x +2)√ x − 3
Ans: {x:x is a member of all real elements X ≥ 3}
5. Write down the inequality describing the region of the X-
Y plane below the line with equation 2x-3y=6
Ans: 2x-3y>6
3 x −5
6. Differenciate y= 2 x+ 3
dy 90
Ans: dx = (x +3)( x+3)
7. The empirical CH3O with its relative molecular mass of 248
calculate the number of atoms in one formula unit of a
compound
Ans: 40
8. A sample of gas occupies 200cm3 at 27°C. What will be its
volume at 127°c at constant pressure.
Ans: 400cm3
9. Calculate the mass of the K metal needed to react with
100.0cm3 of 0.500 mol/dm3 HCl
Ans. 1.95g
10. Find the magnitude of the electric field 0.040m from a point
charge if the magnitude of the electric field is 0.020m from the
charge is 0.036V/m.
Ans: 0.0090V/m
ROUND 3
1. Chitin is a monosacharide
Ans:False

Preamble: The given number is divisible by nine.


1. 7,650 Ans: True
2. 20,456 Ans: False
3. 5,723 Ans: False
4.

You might also like