0% found this document useful (0 votes)
7 views2 pages

Job Interview Insights for Tax Supervisor

The document is a simulation job interview where a candidate named Rafly Sauh answers questions about his background, skills, and aspirations for a tax supervisor position. He highlights his internship experience, strengths in analytical skills and teamwork, and expresses a desire to grow within the company. Rafly also discusses his educational background, expected salary, and ambition to become a professional accountant.

Uploaded by

Rafly Sauh
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
7 views2 pages

Job Interview Insights for Tax Supervisor

The document is a simulation job interview where a candidate named Rafly Sauh answers questions about his background, skills, and aspirations for a tax supervisor position. He highlights his internship experience, strengths in analytical skills and teamwork, and expresses a desire to grow within the company. Rafly also discusses his educational background, expected salary, and ambition to become a professional accountant.

Uploaded by

Rafly Sauh
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Simulation Job Interview: Lecturer asks the student to write their curriculum vitae and application letter and

collected it while they get an interview session.

Answer the following questions!


1. Please introduce yourself briefly?
Answer : My name is Rafly Sauh, born in Bekasi, March 2, 2002, a recent graduate of a diploma in accounting
at Singaperbangsa University, Karawang.
2. Why do you think we should hire you?
Answer : During college I did an internship at Angelyn's company, I worked in the position of staff accountant
where I helped prepare financial reports, manage accounts payable/receivable, and do bank reconciliations. This
combination of skills is very relevant and is the right reason why I deserve to be accepted in this position.
3. What department do you apply and why do you interested on it?
Answer : I applied for the position of tax supervisor, before I registered with this company I had read the job
description listed on the job vacancy page where the contents of it were in accordance with my abilities and
passion so I was interested and applied for this position.
4. What are your strengths, please specify each of three!
Answer : I am an analytical person with attention to detail, able to work under pressure, have good
communication and teamwork skills.
5. What are your weaknesses?
Answer : easily distracted so 1 thing I have to fix this has an impact especially when I work for a long time so I
overcome it by reading books and deleting social media so I can focus on working
6. Please tell me about your education?
Answer : During my studies I joined organizations such as student associations and participated in seminars. In
addition, I also gained a strong foundation in accounting principles, financial reporting and taxation. So I
graduated on time.
7. Where do you see yourself 2 years from now?
Answer : in the next 2 years I will see myself as an experienced and competent person in the first and second
years I will continue to develop my skills and knowledge in the field of tax supervision so that I can become a
professional tax supervisor
8. What kind of salary do you expect?
Answer : Considering the competencies and skills that I have, I am proposing compensation in the range of IDR
5 million to IDR 6 million. I hope that you will consider it.
9. Do you have any strategies to increase our business income?
Answer : I will develop strategies according to company needs by conducting observations and identifying
problems.
10. What course did you attend?
Answer :I took a Microsoft Excel course
11. Could you mention any computer software that you expert in it?
Answer : Microsoft Word, Excel, Access and Power Point
12. Can you work with a team and under pressure?
Answer : Yes, I am able to work under pressure
13. What do you know about our company?
Answer : one of the largest manufacturing companies in Jakarta which operates in the electronics sector
14. What are your goals in your life or work?
Answer : My goal is to improve my skills and keep up to date with the latest industry standards.
15. Do you have any ambition in your life that you want to achieve?
Answer : My ambition is to become a professional accountant and work as an accountant in government.
16. Do you have working experience in this position?
Answer : Currently I have no experience in this position, but I am sure I have the passion, knowledge and
potential for this position.
17. Why do you want to work in our company?
Answer : Your company is one of the best companies so I am confident to continue my professional career in
the company that you lead.
18. What can you do for us that other candidates can not offer?
Answer : I don't know what the other candidates are like. I'm sure there are many talented candidates applying
for this position. However, I believe that my skills and experience will be a good fit for this position.

You might also like