0% found this document useful (0 votes)
5 views2 pages

Computer Basics for Class 1 Students

The document is a computer education guide for Class 1 students at Rehber Institute of True Education, covering basic computer concepts. It includes questions and answers about folders, laptops, webcams, robots, desktops, wallpapers, taskbars, recycle bins, mice, and their functions. The content is organized into three units, each addressing different aspects of computer usage and hardware.

Uploaded by

Moawwaz Qureshi
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
5 views2 pages

Computer Basics for Class 1 Students

The document is a computer education guide for Class 1 students at Rehber Institute of True Education, covering basic computer concepts. It includes questions and answers about folders, laptops, webcams, robots, desktops, wallpapers, taskbars, recycle bins, mice, and their functions. The content is organized into three units, each addressing different aspects of computer usage and hardware.

Uploaded by

Moawwaz Qureshi
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

REHBER INSTITUTE OF TRUE EDUCATION RITE KOTLI A.

K
CLASS : 1 SUBJECT: COMPUTER
UNIT : 1

Q:1 What is the function of folder?


Ans : Folder is just like a box that contains files in the computer.
Q: 2 What do you know about laptop?
Ans: Laptop is easy to carry, much lighter and wireless computer type.
Q:3 What is the use of webcam?
Ans : Webcam is used as a video camera.
Q: 4 What is Robot?
Ans: Robot is like a human machine guided by a computer.
Q:5 What is the use of trackball?
Ans : Trackball is used to move cursor/ pointer on screen.

Unit : 2
Q:1 What is desktop?
Ans : Desktop is a final screen that appears on computer screen.
Q:2 What is wallpaper?
Ans : Wallpaper is a picture displayed on desktop.
Q#3 : Where is taskbar located?
Ans : Taskbar is located at the bottom of desktop.
Q#4 : Name any three items listed in windows menu?
Ans : File explorer , settings , Power
Q#5 :What is function of recycle bin?
Ans : Recycle bin stores waste and trash items of a computer.
Unit : 3

Q#1 : What is a mouse?


Ans : Mouse is an input device that is attached with computer to move cursor.
Q#2 : What happen when we click right button of a mouse twice?
Ans : When we click the right button of mouse twice it open a context menu.
Q#3 What is the function of a scroll wheel?
Ans : Scroll wheel scrolls up and down on any page.
Q#4 : Which finger is use to press right if you are left handed?
Ans : If you are left handed use index finger to press right.
Q#5 : How can we drag and drop or move an item?
Ans: By clicking an item and move it in to a new location.

You might also like