0% found this document useful (0 votes)
19 views3 pages

Airbag and Vehicle Safety Quiz Answers

The document is an answer key for multiple choice questions covering topics such as vehicle safety features, hybrid technology, steam properties, and the textile and food processing industries in India. It includes answers to questions about airbags, combustion engines, steam boilers, and the pharmaceutical industry. The key provides specific details such as percentages, definitions, and operational conditions relevant to each topic.
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
19 views3 pages

Airbag and Vehicle Safety Quiz Answers

The document is an answer key for multiple choice questions covering topics such as vehicle safety features, hybrid technology, steam properties, and the textile and food processing industries in India. It includes answers to questions about airbags, combustion engines, steam boilers, and the pharmaceutical industry. The key provides specific details such as percentages, definitions, and operational conditions relevant to each topic.
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Multiple Choice Questions - Answer Key

1. By what percentage can airbags reduce the risk of dying in a direct frontal crash?

Answer: c) 50%

2. What kind of gas inflates in an airbag?

Answer: d) Nitrogen

3. In parallel hybrid vehicle Internal Combustion Engine and electric motor are coupled by a ???...device.

Answer: c) Mechanical

4. The combustion engine can operate in ............... RPM range, even as a car changes speed.

Answer: b) Wide

5. Electric motor operates alone at ....................... and ICE alone at...................

Answer: d) lower speed and higher speed

6. Full form of CVT

Answer: d) continuously variable transmission

7. Full form of PEM in fuel cell

Answer: c) proton-exchange membrane

8. Which vehicles do not require the same level of battery power and do not achieve the same fuel economy?

Answer: a) Mild Hybrid

9. What does PHEV stand for?

Answer: b) Plug-in Hybrid Electric Vehicles

10. Purpose of power-split device

Answer: b) To allow both the engine and Electric motor to propel the vehicle

11. Relationship between temperature and pressure in saturated steam

Answer: a) Direct

12. For carrying heat efficiently, steam must be

Answer: a) dry

13. Process boilers are capable of generating saturated steam at a pressure of

Answer: b) 10 to 20 bar

14. The enthalpy of evaporation is measured in

Answer: b) kJ/kg

15. Full form of PRV


Answer: d) pressure reducing valves

16. The biggest loss in the boiler is

Answer: b) Dry flue gases

17. Coal used in power plants is also known as

Answer: a) Steam coal

18. Pressure of steam in condenser is

Answer: d) much less than atmospheric pressure

19. How far behind the steering wheel should you sit to avoid injury from an inflated airbag?

Answer: c) 10 inches

20. Requirements for a child to sit in a forward-facing child seat?

Answer: d) He or she should weigh 20 pounds or more

21. When is a child ready to use an adult seat belt?

Answer: a) When they?re around 4 feet, 9 inches tall

22. What does an airbag contain?

Answer: b) Sodium azide

23. What year did the government mandate driver's side airbags?

Answer: b) 1996

24. Cruise control is used in which vehicles?

Answer: a) Road vehicle

25. Economizer utilizes flue gas heat for

Answer: a) preheating the boiler feed water

26. Thermo-compressor is used for

Answer: b) flash steam recovery

27. System suitable to recover heat from ...... temperature exhaust gases

Answer: b) Medium-high

28. The Indian textile industry is said to be

Answer: d) Conventional

29. Which of the following comes under grain processing in India?

Answer: c) Oil seed & Wheat processing

30. To identify emulsion type, which test is conducted?

Answer: d) all
31. Which of the following is not used as emulsifying agent?

Answer: c) electrolytes

32. Industry where humid climate is helpful?

Answer: a) Cotton

33. Capacity of process boiler

Answer: a) 150kg/h to 55000kg/h

34. Point at which saturated liquid and vapour lines meet

Answer: b) critical point

35. Technical textile is manufactured for

Answer: c) Functional purpose

36. The Indian textile industry is said to be

Answer: d) Conventional

37. Food processing in India is concentrated in which sector, maximum?

Answer: b) Unorganized sector

38. Which of the following are NOT key constraints of the food processing industry?

Answer: c) Low demand

39. The biggest segment under food processing is meat, poultry, vegetables, and oil industry.

Answer: a) True

40. Which of the following comes under grain processing in India?

Answer: c) Oil seed & Wheat processing

41. Main goal of pharmaceutical industry is to ensure medicines are

Answer: c) both a and b

42. To identify emulsion type, which test is conducted?

Answer: d) all

You might also like