STMicroelectronics Sample Question Paper
1. Which conversion is not possible
a. float to int
b. int to float
c. char to float
d. all are possible
Ans: d
2. threads have which thing in common
a. register set
b. data section
c. thread id
d. ?
Ans : b
3. one que like
main()
int x=5, y;
y= x*x++ * ++x ;
// print x and y
4. A CPU has four group of instruction set A, B, C, D
CPI of A = 1
CPI of B=3
Cpi of c =2
cpi of d= 4
the cpu access 20% of A, 30% of b, 30% of C and 20 % of D
what will be the average CPI.
Ans: 1*20/100 + 3* 30/100 + 2* 30/100 + 4* 20/100
[Link]
STMicroelectronics Sample Question Paper
( this que was repeated in section 2 & 3)
5 . a question on hit ratio n effective memory access time.
C language programming questions
6. main()
int a=10,b=5
while ( ?b>=0 && ++a)
?b;
++a;
print (a);
print (b);
ans: a=16, b=-2
7. main()
char i;
for (i=0; i<=255; i++)
printf(?%c?, i);
Ans: never ending loop
8. One question on controls systems to find the transfer function
poles and zeroes were given in a graph.
answer: s(s-2)/(s-3)(s-4)
[Link]
STMicroelectronics Sample Question Paper
9. One question on sampling theorems, if sampling frequency is fs then the signal having same
characteristics will be of frequency.. (in terns of fs)
10. One on the signal to noise ratio
- if the amplitude of the signal is reduced to half & N bits samples are used with M quantization level,
then the SNR will be reduced by a factor of
Ans: 6 db
11. Calculating the bit rate to be transmitted across the given capacity channel
12. Calculating the checksum for the bits to be transmitted given the frame- 11000101 and
generator is 1100.
13. Calculating the no of bits required for the error detection & the error correction for the
given codeword set.
codeword a:
0000
0001
0011
1111
codeword b:
101111
110101
14. Which is an example of multitasking?
a:multiple remote users accessing a server
b:user working on spreadsheet, downloading some matter from internet
c:multiple programs resident in memory
15. CA in CSMA/ CA stands for
[Link]
STMicroelectronics Sample Question Paper
a. collision approval
b. collision avoidance
c. critical access
16. In a triangle, without changing the angle, if we double the sides, then new area will be
answer: four times
17. There is a pipe having diameter 6mm, then how many pipes having 1mm diameter wiill be
needed to provide the same amount of water.
ans. 36
18. In which of the following schemes after page replacement the entered page will enter in
the same memory location as of the replaced one.
a. direct mapping ( Ans)
b. n-set associative
c. associative
d. none of them
19. belady anamoly is related to.
ans. page replacement algorithms
20. Which one uses cache mechanism?
ans TLB
21. What will happen in the following code
signal (mutex)
critical section
wait (mutex)
ans. violation of mutual exclusion
22. an RLC circuit was given, functioning of circuit is to be determined.
a: will act like FM
b: PM
c: AM
d: none of the above
[Link]
STMicroelectronics Sample Question Paper
23. C language program
int i=0;
switch(i)
case 1: printf(?hi?);
case 0: printf(?zero?);
case 2: printf(?world?);
ans: zeroworld
24. Which one is the declaration of static string
a: static string
b: ?static string?
c: ?static string?
d:char sting[30]
25. A question on file handling in c programming language
a: file cant be opened
b: [Link] is copied to msg
c: only first string be copied
d:
26. Which of the fuction will store a 100 char string in X
a: fread(x,100,?.)
b. fread(100,x,??.)
c. gets(x)
d. read(x)
[Link]