Master IP Subnetting Guide with Exercises
Master IP Subnetting Guide with Exercises
300+ SUBNETTING
EXERCISES
.in
(A) 1 Only (B) 2 and 3 Both
mp
Answer : Option C
Q2.
tca
Which of the two statements describe the IP address [Link]/23? [Link]
Answer : Option B
ww
Answer : [Link]
Q4. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q5. What valid host range is the IP address [Link]/27 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
.in
Answer : Option A
mp
A. [Link]
B. [Link]
C. [Link]
D. [Link]
tca
Answer : Option B
Answer : Option C
Q9.
hosts on a local subnet that uses the [Link] subnet mask?
A. 14
B. 15
C. 30
D. 62
Answer : Option C
[Link]
Q10. To test the IP stack on your local host, which IP address you will ping –
A. [Link]
B. [Link]
C. [Link]
D. [Link]
Answer : Option C
Q11. You need to subnet a network that has 5 subnets, each with at least 16
.in
hosts. Which will be your choice?
A. [Link]
B. [Link]
mp
C. [Link]
D. [Link]
Answer : Option B
Q12. tca
What is the subnetwork number of a host with an IP address of
[Link]/21?
A. [Link]
B. [Link]
ne
C. [Link]
D. [Link]
Answer : Option A
w.
Q13. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/29?
Answer : 32 subnets and 6 hosts
ww
Q14. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 64 subnets and 2 hosts
[Link]
Q16. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
.in
Answer : [Link]
mp
[Link]?
Answer : [Link]
Q20. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/22 belongs to?
tca
Answer : [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
Q25.
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q26. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 80
subnets with up to 300 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q27. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/24?
Answer : [Link]
.in
Answer : 16 subnets and 4094 hosts
mp
Q31. What valid host range is the IP address [Link]/27 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q32. What is the broadcast address of the network [Link]/20?
tca
Answer : [Link]
Q33. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
ne
Answer : 64 subnets and 2 hosts
Q34. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
w.
Answer : [Link]
Q35. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
ww
Q36. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q38. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 10
subnets with up to 3700 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q39. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/23
belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q40. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/20?
Answer : [Link]
mp
Q41. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
Answer : [Link]
Q47. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 700
subnets with up to 40 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q48. What is the broadcast address of the network [Link]/20?
Answer : [Link]
[Link]
Q49. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q51. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
.in
Answer : [Link]
Q52. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 1200
subnets with up to 18 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
mp
use?
Answer : [Link]
Q54. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/23?
ne
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Answer : [Link]
Answer : [Link]
Q57. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q58. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q59. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q60. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q61. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/25?
Answer : [Link]
Q62. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
.in
Answer : [Link] through to [Link]
Q63. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
mp
Answer : [Link]
Q64. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
tca
Answer : [Link]
Answer : [Link]
Q68. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q71. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/25?
Answer : 512 subnets and 126 hosts
[Link]
Q72. Which subnet does host [Link]/24 belongs to?
Answer : [Link]
Q73. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q74. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
.in
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q75. What is the first valid host on the subnetwork that the node
mp
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q76. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
tca
Answer : [Link]
Q77. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/24?
Answer : [Link]
ne
Q78. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
w.
Q80.
[Link]/23?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q81. What is the last valid host on the subnetwork [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q82. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 100
subnets with up to 400 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q83. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/20?
Answer : [Link]
Q84. What valid host range is the IP address [Link]/24 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
.in
Q86. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q87. What is the first valid host on the subnetwork that the node
mp
[Link]/26 belongs to?
Answer :[Link]
Q88. What is the first valid host for network [Link]/24?
Answer : [Link]
tca
Q89. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/25 belongs to?
Answer : [Link]
ne
Q90. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
w.
How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
Q92. [Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q93. What valid host range is the IP address [Link]/20 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q94. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
[Link]
Q95. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q96. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/20 belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q98. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
mp
Q99. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q100.
tca
You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 5
subnets with up to 20 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
ne
What is the irst valid host on the subnetwork that the node
Q101.
[Link]/28 belongs to?
w.
Answer : [Link]
Q103. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q104. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q105. Which subnet does host [Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
Q106. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/25?
Answer : [Link]
[Link]
Q107. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 400
subnets with up to 70 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q108. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/26?
Answer : 4 subnets and 62 hosts
.in
Q109. What is the last valid host on the subnetwork [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
mp
Q110. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 1024 subnets and 62 hosts
Q111.
tca
How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
ne
Q112. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/21?
Answer : [Link]
Q113. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 7
w.
subnets with up to 27 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
ww
[Link]
Q117. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/20?
Answer : [Link]
Q119. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
.in
Answer : [Link]
Q120. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
mp
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q121. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
tca
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q122. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/24 belongs to?
ne
Answer : [Link]
How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
Q123.
w.
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
ww
Q124. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q125. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q125. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
[Link]
Q126. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
.in
Answer : [Link]
mp
Q130. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
tca
Q131. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q132. What valid host range is the IP address [Link]/22 a part of?
ne
Answer : [Link] through to [Link]
Q133. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
w.
[Link] [Link]?
Answer : 4 subnets and 62 hosts
ww
What is the irst valid host on the subnetwork that the node
Q135.
[Link]/25 belongs to?
Answer : [Link]
Q136. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q137. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/27?
Answer : [Link]
Q139. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
.in
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q140. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
mp
Answer : [Link]
Q141. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
tca
Q142. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 32 subnets and 2046 hosts
ne
Q144. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
ww
Q145. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
Q146.
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
[Link]
Q147. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q148. What valid host range is the IP address [Link]/26 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
.in
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
mp
Q150. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/20?
Answer : [Link]
Q153. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]/27
belongs to?
w.
Answer : [Link]
[Link]
Q158. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
.in
Answer : [Link]
Q161. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
mp
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q164. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
w.
Q165. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
ww
Answer : [Link]
Q167. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q168. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q169. What valid host range is the IP address [Link]/29 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q170. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
.in
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q171. What valid host range is the IP address [Link]/30 a part of?
mp
Answer : [Link] through to [Link]
Q175. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
w.
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 4094 hosts
ww
Q177. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 13
subnets with up to 2800 hosts on each subnet. Which subnet mask should
you use?
Answer : [Link]
Q178. What valid host range is the IP address [Link]/25 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q179. What is the last valid host on the subnetwork [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q180. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q181. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/26?
.in
Answer : [Link]
Q182.
What is the last valid host on the subnetwork [Link]/23?
mp
Answer : [Link]
Q183. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4 subnets and 62 hosts
tca
Q184. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/25 belongs to?
Answer : : [Link]
ne
Q186. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
ww
Q189. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
[Link]
Q190. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q192. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
.in
Q193. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/21?
Answer : [Link]
mp
Q194. What valid host range is the IP address [Link]/20 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q195. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
tca
Q196. Which subnet does host [Link]/25 belongs to?
Answer : [Link]
Q197. What is the first valid host on the subnetwork that the node
ne
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
w.
Q198. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q199.
Answer : [Link]
What is the first valid host on the subnetwork that the node
Q201.
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q202. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q203. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q204. Which subnet does host [Link]/28 belongs to?
.in
Answer : [Link]
Q205. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
mp
Q206. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q209. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
w.
Q210. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
ww
Answer : [Link]
Q211. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]/25
belongs to?
Answer : [Link]
Q212. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q213. Which subnet does host [Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q214. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q215. What valid host range is the IP address [Link]/25 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
.in
Q216. Which subnet does host [Link]/25 belongs to?
Answer : [Link]
mp
Q217. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
tca
Q218. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/26?
Answer : [Link]
Q219. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want
12 subnets with up to 12 hosts on each subnet. Which subnet mask should
ne
you use?
Answer : [Link]
w.
Q220. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
ww
[Link]
Q224. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q225. What valid host range is the IP address [Link]/25 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q226. What is the broadcast address of the network [Link]/22?
Answer : [Link]
.in
Q227. Which subnet does host [Link]/21 belongs to?
Answer : [Link]
Q228. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 3100
mp
subnets with up to 4000 hosts on each subnet. Which subnet mask should
you use?
Answer : [Link]
Q229. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 40
tca
subnets with up to 700 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
ne
Q230. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/25?
Answer : [Link]
Answer : [Link]
Q232. What valid host range is the IP address [Link]/30 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
ww
Q233. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
[Link]
Q235. What valid host range is the IP address [Link] [Link]
a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q236. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q237. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
mp
Answer : [Link]
Q242. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
w.
[Link]/26?
Answer : 1024 subnets and 62 hosts
ww
Q243. What valid host range is the IP address [Link]/26 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q244. What valid host range is the IP address [Link]/21 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q245. What is the last valid host on the subnetwork [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
[Link]
Q246. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
.in
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q249. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
mp
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Answer : [Link]
Q254. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
ww
Q256. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/22?
Answer : 64 subnets and 1022 hosts
[Link]
Q258. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q259. What is the irst valid host on the subnetwork that the node
[Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q260. What valid host range is the IP address [Link]/22 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
mp
Answer : [Link]
Q264. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
ne
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Answer : [Link]
Answer : [Link]
[Link]
Q270. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q271. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
.in
Answer : [Link]
Q273. What is the irst valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
mp
Answer : [Link]
Q277. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
w.
Q279. What valid host range is the IP address [Link]/20 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q280. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
Q281. What valid host range is the IP address [Link]/21 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q282. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q283. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/23?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q284. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
.in
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
Q285. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
mp
Answer : [Link]
Q286. What is the broadcast address of the network [Link]/24?
Answer : [Link]
Q287. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
tca
Answer : [Link]
Q288. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
ne
Q289. What is the last valid host on the subnetwork [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
w.
Q290. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
ww
Q293. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/29?
Answer : 32 subnets and 6 hosts
[Link]
Q294. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q295. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/27
belongs to?
Answer : [Link]
Q296. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
.in
Answer : [Link]
Q297. What is the broadcast address of the network [Link]/20?
Answer : [Link]
mp
Q298. Which subnet does host [Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
Q299. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
tca
Answer : [Link] through to [Link]
Q302. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
ww
Q303. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q304. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
[Link]
Q305. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/29 belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q307. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
mp
Q308. Which subnet does host [Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q315. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/24?
Answer : 256 subnets and 254 hosts
[Link]
Q316. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/28?
Answer : [Link]
Q317. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
.in
Q319. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
mp
Q320. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 4094 hosts
tca
Q321. Which subnet does host [Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q322. What valid host range is the IP address [Link]/27 a part of?
Answer :[Link] through to [Link]
ne
Q323. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
w.
Answer : [Link]
Q324. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
ww
Q326. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 110
subnets with up to 400 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q326. What valid host range is the IP address [Link]/22 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q327. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 256 subnets and 254 hosts
.in
Answer : [Link]
mp
Q330. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/23?
Answer : [Link]
Q331. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
tca
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q332. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
ne
Q333. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
w.
Answer : [Link]
Q335. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q336. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q338. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q339. What valid host range is the IP address [Link]/28 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q340. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 50
subnets with up to 600 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
.in
use?
Answer : [Link]
Q341. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
mp
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q342. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
tca
Answer : [Link]
Q344. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
w.
Q345. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
ww
Q348. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 7
subnets with up to 29 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q349. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 256 subnets and 254 hosts
Q350. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q351. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
mp
Answer : [Link]
Q353. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
tca
Answer : [Link]
How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
Q354.
[Link] [Link]?
Answer : 32 subnets and 2046 hosts
ne
[Link]
Q360. What is the broadcast address of the network [Link]/23?
Answer : [Link]
Q361. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q362. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/21
belongs to?
.in
Answer : [Link]
mp
Answer : [Link]
Q365.
tca
What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
ne
Q366. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 4094 hosts
w.
Q368. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q369. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 32 subnets and 6 hosts
[Link]
Q371. Which subnet does host [Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
.in
Q374. What is the broadcast address of the network [Link]/25?
Answer : [Link]
Q375. What valid host range is the IP address [Link]/21 a part of?
mp
Answer : [Link] through to [Link]
tca
ne
w.
ww
[Link]
NETCAMP ACHIEVEMENT
[Link]