0% found this document useful (0 votes)
43 views5 pages

General Education Math Pre-Final Review

The document contains a series of mathematical problems and their solutions, covering topics such as greatest common factors, volume calculations, ratios, and interest. It includes various types of problems, including geometry, algebra, and statistics. Each question is followed by multiple-choice answers or direct solutions.
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
43 views5 pages

General Education Math Pre-Final Review

The document contains a series of mathematical problems and their solutions, covering topics such as greatest common factors, volume calculations, ratios, and interest. It includes various types of problems, including geometry, algebra, and statistics. Each question is followed by multiple-choice answers or direct solutions.
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

01-07-25 Day 1

Pre-Final Coaching
General Education Mathematics

1. Greatest Common Factor of 24, 18, and 3


Ans. 3
2. The edges of a rectangular solid have these measures: 1.5 feet by 1½ feet
by 3 inches. What is its volume in cubic inches?
a. 324
b. 225
c. 972
d. 297
Ans. 324 inches
3. On a certain day, three computer technicians took turns in manning a
24hour internet shop. The number of hours Cesar, Bert and Danny were on
duty was in the ratio 1:2:3, respectively. The shop owner pays them Php 40
per hour. How much would Danny receive for that day?

a. P 230

b. P500

c. P160

d. P480

4. The ratio of the length of a triangle is 1:2:3 what is the total length if the
longest side is four units longer than the longer side.

Ans. 24

5. Two buses leave the same station at 8:00 pm. One bus travels north at the
rate of 30 kph and the other travels east at 40 kph. How many kilometers
apart are the buses at 10 pm?

a. 140 km

b. 100 km

c. 70 km
d. 50 km

6. The football fields are 100m from goal line to go line. If it is 360m around
the football field, how wide is the field?

a. 75

b. 80

c. 85

d. 90

7. To express that there is no significant difference between the food intake


of office workers and the food intake of a group of teachers is.

a. Ha: x1 = x2

b. H0: x1≠ x2

c. H0: x1 = x2

d. Ha: x1≠ x2

8. What is the relationship when the equation of a line is equal?

Ans. y=x

What is the simple interest of 6,000 at 8% for 3 months?

a. 150

b.120

c. 50

d. 250

10. Compound Interest…

Ans. 30,460.07

11. Miss Elizabeth weigh 70 kg she lost 5 kg on her first week of exercise,
gain 6 kg on her second week, lost 5 kg on the third week and retained her
weight during the fourth week. What was her weight on the fourth week in
kilograms?

a. 70

b. 65
c. 62

d. 71

12. In a Senior High School Class composed of 40 students, 16 chose to take


ABM track, and the rest selected the STEM track. How many students who
chose STEM track?

Ans. 24

13. What is the exponent in the expression 13x² + y?

a. 2

b. x

c. 13

d. y

14. What is the prime factor of 56?

a. 7,2,2,2

b. 7,4,2

c. 7,8

d. 14,2,2

15. One side of a cube is 3 cm. Find the ratio of its volume with another cube
whose side is 5 cm.

a. 3:5

b. 3:8

c. 27:125

d. 9:25

16. In a social studies exam the scores are 80, 75, 60, 65 and 100.

Ans. The scores are homogeneous

17. Three fourths of the participants in a regional training program are from
private universities. Two-thirds of these are from teacher education
institutions. If there are 96 participants, how many of them represent private
teacher education institutions?

Ans. 48
18. A ladder 50 ft long is place between the ground and a vertical wall. The
lower end of the ladder forms an angle of 30° with the ground. Find the
distance of the upper end of the ladder from the ground.

Ans. 25 ft

19. The legs of one right triangle are 9 and 12, while those of another right
triangle are 12 and 16. How much longer is the perimeter of the larger
triangle than the perimeter of the smaller triangle?

a. 84

b. 7

c. 12

d. 14

20. How many glasses of cola each to be filled with 150 cc of liquid can be
made from 5 family size bottles of cola each containing 1.5 liters?

a. 60

b. 45

c. 40

d. 50

21. What is the area of a triangle with vertices at A (-5,-3), B (3,-3) and
C(3,8)?

Ans. 15

22. Perform the indicated operation and reduce the answer to the simplest
form
2 2
40 x y 27 xy
÷ 2
4 xy ⁴ 8 x y ³
2
80 x
Ans.
27
23. The price is discounted at 30% then 20% and 10%. Find the total
discount from the original price.

Ans. 49.6

24. Simplify the expression: 8xy+y²+2xy-2y²+4y³+4y²


Ans. 10xy+4y²+4y³

25. The length of the rectangle is 2x and its area is 6x². Find its perimeter.

Ans. 10x

You might also like