0% found this document useful (0 votes)
30 views3 pages

Decimal Multiple Choice Questions

Decimal mcq
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
30 views3 pages

Decimal Multiple Choice Questions

Decimal mcq
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Multiple Choice Questions

Q1: How much money would one need to buy a cup of coffee and two samosas?

(a) Rs. 12.50

(b) Rs. 12

(c) Rs. 11.50

(d) Rs. 13.50

Ans: (b) Q2:

How much will a cup of tea, a packet of potato chips and a samosa cost?

(a) Rs. 18.50

(b) Rs. 22.00

(c) Rs. 24.50

(d) Rs. 32.50

Ans: (a)

Q3: What is the choice of coins you may use for paying Rs. 7.25?

(a) Three 2-rupee coins, one 1-rupee coin and two 25-paisa coins

(b) Three 2-rupee coins, two 50-paisa coins and one 25-paisa coin.

(c) One 5-rupee coin and six 25-paisa coins

(d) One 5-rupee coin and 1-rupee coin and nine 25-paisa coins

Ans: (b)

Q4: Round Rs.1.78 to the nearest rupee.

(a) Rs.1.75

(b) Rs.2.0

(c) Rs.0.70

(d) Rs.1.00

Ans: (b)

Q5: Megha bought one pen for Rs.5.65, a pair of scissors for Rs.1.55, a folder for
Rs.5.80 and a bag for Rs.3.50. She pays 20 rupees for the above items. What will she
get as her change?

(a) Rs. 3.50

(b) Rs. 2.50

(c) Rs. 2

(d) Rs.3
Ans: (a)

Q6: Madhavi earned Rs. 180 for mowing her uncle’s lawn all summer. If her uncle
paid Rs. 15 each time she mowed, how many times did she mow?

(a) 168

(b) 60

(c) 24

(d) 12 Ans: (d)

Q7: Which of these costs more?

(a) Samosas

(b) 2 packets of potato chips

(c) 2 soft drinks

(d) 3 sandwiches

Ans: (b)

Q8: How many 25-paisa coins will you get for a 5-rupe coin?

(a) 15

(b) 20

(c) 25

(d) 30

Ans: (b)

Q9: Tosh buys a pair of gloves for Rs.20.50. What combination of the coins should he
give the cashier?

(a) 4 five Rs. notes, 2 fifty p coins, 3 twenty five p coins & 1 ten p coin

(b) 2 ten Rs. notes, 3 fifty p coins, 1 twenty five p coin & 1 ten p coin

(c) 3 five Rs. notes, 8 fifty p coins, 5 twenty five p coin, 2 ten p coins & 1 five p coin

(d) 3 five Rs. notes, 8 fifty p coins, 5 twenty five p coin, 1 ten p coins & 2 five p coin
Ans: (c)

Q10: Nidhi bought a pair of sunglasses for Rs.11.87 and a belt for Rs.3.99. The sales
tax was Rs.1.14. Nidhi gave 20 Rs. note to the cashier. How much change should she
get back?

(a) Rs.3.25

(b) Rs.3

(c) Rs.3.09

(d) Rs.3.50

Ans: (b)

You might also like