Last Valid Host in Subnetwork Analysis
Last Valid Host in Subnetwork Analysis
MASTER SUBNETTING
with
300+ Solved Subnetting QA Exercises
Q1. Your router has the following IP address on Ethernet0: [Link]/23.
Which of the following can be the valid host IDs on the LAN interface
attached to the router?
1. [Link]
2. [Link]
3. [Link]
4. [Link]
Answer : Option C
Answer : Option B
Answer : [Link]
Q4. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q5. What valid host range is the IP address [Link]/27 a part of?
Answer : Option A
Answer : Option B
Answer : Option C
A. 14
B. 15
C. 30
D. 62
Answer : Option C
[Link]
Q10. To test the IP stack on your local host, which IP address you will ping –
A. [Link]
B. [Link]
C. [Link]
D. [Link]
Answer : Option C
Q11. You need to subnet a network that has 5 subnets, each with at least 16
hosts. Which will be your choice?
A. [Link]
B. [Link]
C. [Link]
D. [Link]
Answer : Option B
Answer : Option A
Q13. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/29?
Q14. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : [Link]
[Link]
Q16. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q20. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/22 belongs to?
Answer : [Link]
Q22. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
[Link]
Q27. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/24?
Answer : [Link]
Q29. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 4094 hosts
Q34. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q35. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q36. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q38. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 10
subnets with up to 3700 hosts on each subnet. Which subnet mask should
you use?
Answer : [Link]
Q39. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/23
belongs to?
Answer : [Link]
Q47. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 700
subnets with up to 40 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q49. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q51. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q52. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 1200
subnets with up to 18 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q54. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/23?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q55. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/27?
Answer : [Link]
[Link]
Q60. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q61. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/25?
Answer : [Link]
Q62. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q63. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q64. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q71. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/25?
Answer : 512 subnets and 126 hosts
[Link]
Q72. Which subnet does host [Link]/24 belongs to?
Answer : [Link]
Q73. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q74. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q75. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q76. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q83. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/20?
Answer : [Link]
Q84. What valid host range is the IP address [Link]/24 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q87. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/26 belongs to?
Answer :[Link]
Q88. What is the first valid host for network [Link]/24?
Answer : [Link]
Q89. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/25 belongs to?
Answer : [Link]
Q89. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q90. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/23?
Answer : [Link]
Q91. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q92. What valid host range is the IP address [Link]/20 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q93. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
[Link]
Q94. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q95. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/20 belongs to?
Answer : [Link]
Q96. What is the broadcast address of the network [Link]/23?
Answer : [Link]
Q97. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q98. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q99. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 5
subnets with up to 20 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q100. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q102. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q103. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q104. Which subnet does host [Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
Q105. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/25?
Answer : [Link]
[Link]
Q106. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 400
subnets with up to 70 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q107. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/26?
Answer : 4 subnets and 62 hosts
Q109. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 1024 subnets and 62 hosts
Q110. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q112. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 7
subnets with up to 27 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q116. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/20?
Answer : [Link]
Q118. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q119. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q120. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q121. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/24 belongs to?
Answer : [Link]
Q122. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
Q123. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q124. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q125. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
[Link]
Q126. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q131. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q132. What valid host range is the IP address [Link]/22 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q133. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4 subnets and 62 hosts
Q135. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/25 belongs to?
Answer : [Link]
Q136. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q137. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/27?
Answer : [Link]
Q139. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q140. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q142. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 32 subnets and 2046 hosts
Q144. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q145. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q146. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
[Link]
Q147. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q148. What valid host range is the IP address [Link]/26 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q152. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
Q153. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/27
belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q158. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q161. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q164. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q165. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q167. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q168. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q169. What valid host range is the IP address [Link]/29 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q170. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q171. What valid host range is the IP address [Link]/30 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q175. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 4094 hosts
Q177. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 13
subnets with up to 2800 hosts on each subnet. Which subnet mask should
you use?
Answer : [Link]
Q178. What valid host range is the IP address [Link]/25 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q179. What is the last valid host on the subnetwork [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q180. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q183. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4 subnets and 62 hosts
Q184. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/25 belongs to?
Answer : : [Link]
Q186. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q189. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
[Link]
Q190. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q192. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q194. What valid host range is the IP address [Link]/20 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q195. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q197. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q198. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q201. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q202. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q203. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q204. Which subnet does host [Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q205. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q206. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q209. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q210. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q211. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/25
belongs to?
Answer : [Link]
Q212. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q213. Which subnet does host [Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q214. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q215. What valid host range is the IP address [Link]/25 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q217. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/28 belongs to?
Answer : [Link]
Q219. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want
12 subnets with up to 12 hosts on each subnet. Which subnet mask should
you use?
Answer : [Link]
Q220. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
Q222. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/20 belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q224. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q225. What valid host range is the IP address [Link]/25 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q228. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 3100
subnets with up to 4000 hosts on each subnet. Which subnet mask should
you use?
Answer : [Link]
Q229. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 40
subnets with up to 700 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q232. What valid host range is the IP address [Link]/30 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q233. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
[Link]
Q235. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q236. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q240. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q242. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/26?
Answer : 1024 subnets and 62 hosts
Q243. What valid host range is the IP address [Link]/26 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q244. What valid host range is the IP address [Link]/21 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q246. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q248. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q249. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q254. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q256. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/22?
Answer : 64 subnets and 1022 hosts
[Link]
Q258. What is the broadcast address of the network [Link]
[Link]?
Answer : [Link]
Q259. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
Q260. What valid host range is the IP address [Link]/22 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q264. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
[Link]
Q270. What is the broadcast address of the network [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q273. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q277. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q279. What valid host range is the IP address [Link]/20 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q280. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/27 belongs to?
Answer : [Link]
Q281. What valid host range is the IP address [Link]/21 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Q282. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a
part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q283. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/23?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q284. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 8 subnets and 30 hosts
Q285. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q286. What is the broadcast address of the network [Link]/24?
Answer : [Link]
Q287. Which subnet does host [Link] [Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q290. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q292. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/27?
Answer : 2048 subnets and 30 hosts
Q293. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/29?
Answer : 32 subnets and 6 hosts
[Link]
Q294. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q295. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/27
belongs to?
Answer : [Link]
Q296. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q299. What valid host range is the IP address [Link]/23 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q301. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q302. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q303. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q304. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 4096 subnets and 14 hosts
[Link]
Q305. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/29 belongs to?
Answer : [Link]
Q307. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q310. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q315. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/24?
Answer : 256 subnets and 254 hosts
[Link]
Q316. What is the last valid host on the subnetwork [Link]/28?
Answer : [Link]
Q317. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q319. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q320. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 4094 hosts
Q322. What valid host range is the IP address [Link]/27 a part of?
Answer :[Link] through to [Link]
Q323. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q324. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q326. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 110
subnets with up to 400 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q326. What valid host range is the IP address [Link]/22 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q327. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 256 subnets and 254 hosts
Q331. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q332. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q333. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q335. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
[Link]
Q338. What is the first valid host on the subnetwork that the node
[Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q339. What valid host range is the IP address [Link]/28 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q340. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 50
subnets with up to 600 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
Q341. What valid host range is the IP address [Link] [Link] a part
of?
Answer : [Link] through to [Link]
Q342. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q344. What is the last valid host on the subnetwork [Link] [Link]?
Answer : [Link]
Q345. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link]/28?
Answer : 16 subnets and 14 hosts
Q348. You are designing a subnet mask for the [Link] network. You want 7
subnets with up to 29 hosts on each subnet. Which subnet mask should you
use?
Answer : [Link]
[Link]
Q349. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 256 subnets and 254 hosts
Q350. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q353. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q354. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 32 subnets and 2046 hosts
[Link]
Q360. What is the broadcast address of the network [Link]/23?
Answer : [Link]
Q361. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]
[Link] belongs to?
Answer : [Link]
Q362. What is the first valid host on the subnetwork that the node [Link]/21
belongs to?
Answer : [Link]
Q366. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 4096 subnets and 4094 hosts
Q368. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 128 subnets and 510 hosts
Q369. How many subnets and hosts per subnet can you get from the network
[Link] [Link]?
Answer : 32 subnets and 6 hosts
[Link]
Q371. Which subnet does host [Link]/23 belongs to?
Answer : [Link]
Q375. What valid host range is the IP address [Link]/21 a part of?
Answer : [Link] through to [Link]
[Link]
Free online Training for:
CCNP
CCNA
CEH
PYTHON 3
MCSA SERVER
SDN
Free Material:
WebTutorial
Videos
Ebooks
Dumps
Question Answers
BLOG
[Link]