0% found this document useful (0 votes)
10 views7 pages

Class 5 Decimals Mock Test Questions

Uploaded by

Raeya Lalan
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
10 views7 pages

Class 5 Decimals Mock Test Questions

Uploaded by

Raeya Lalan
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Question Paper

RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)


Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q1: The cost of a sofa is Rs. 5720. Karina wants to buy 3 sofas for her house. How much money will
she pay to the shopkeeper?
A: Rs. 17150
B: Rs. 17140
C: Rs. 17180
D: Rs. 17160
Answer: D

Q2: Find the area of a square whose side is 12.2 m.


A: 148.84 m2
B: 148.24 m2
C: 148.64 m2
D: 148.14 m2
Answer: A

Q3: The weight of a box is 25.8 kg. What will be the weight of 4 dozen such boxes?
A: 1234.4 kg
B: 1238.4 kg
C: 1236.4 kg
D: 1230.4 kg
Answer: B

Q4: Find the area of a rectangle whose length is 15.3 cm and breadth is 8.6 cm.
A: 131.28 cm2
B: 131.18 cm2
C: 131.58 cm2
D: 131.78 cm2
Answer: C
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)
Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q5: Mayur walked 10.4 km, Prasad walked 2.2 times of the distance that walked by Mayur. Find the
distance covered by Prasad.
A: 22.88 km
B: 22.28 km
C: 22.98 km
D: 22.48 km
Answer: A

Q6: Find the area of a triangle whose height is 9.5 cm and base is 6.2 cm.
A: 58.9 cm2
B: 25.25 cm2
C: 48.65 cm2
D: 29.45 cm2
Answer: D

Q7: The milkman delivers 2.62 liters of milk to a house in the every morning and 1.34 liters in the
every evening. What is the total quantity of milk delivered by the milkman in 10 days?
A: 36.6 liters
B: 39.6 liters
C: 42.6 liters
D: 34.6 liters
Answer: B

Q8: A car is moving at an average speed of 25 m/s. How much distance will it cover in 4 hours?
A: 100 km
B: 180 km
C: 240 km
D: 360 km
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)
Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q9: Ram paid total Rs. 520.4 for four books that all cost the same amount. What was the cost per
book?
A: Rs. 130.1
B: Rs. 128.1
C: Rs. 132.1
D: Rs. 134.1
Answer: A

Q10: If (5x + 12.78)/6 = 5.13 then the value of x is:


A: 3.2
B: 3.6
C: 3.8
D: 3.4
Answer: B

Q11: Solve: 64.28 × 0.0350 ±


A: 86.0078
B: 88.0028
C: 87.0098
D: 85.0048
Answer: C

Q12: What decimal of 14 minutes is 140 seconds?


A: 0.100
B: 0.167
C: 0.123
D: 0.192
Answer: B

Q13: Solve: 0.0829 ±±


A: 36.1209
B: 38.1409
C: 35.1009
D: 37.1109
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)
Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q14: (6.02 ±  ±  "


A: 8
B: 5
C: 6
D: 4
Answer: C

Q15: The rational number for the recurring decimal ««is:


A: 6293/990
B: 6356/999
C: 6293/999
D: 6356/990
Answer: A

Q16: Find the area of a rectangle whose length is 9.48 cm and breadth is 6.82 cm.
A: 67.3236 cm2
B: 65.8236 cm2
C: 62.2436 cm2
D: 64.6536 cm2
Answer: D

Q17: How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 24.024 and
0.0204?
A: 9
B: 6
C: 7
D: 8
Answer: C

Q18: If (9x + 26.52)/3 = 16.04 then the value of x is:


A: 2.5
B: 2.4
C: 2.2
D: 2.6
Answer: B
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)
Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q19: If p = 0.0251, q = 0.00251 and r = 0.000251 then


A: p < r < q
B: r < p < q
C: p < q < r
D: r < q < p
Answer: D

Q20: Solve: (328.2378/27.06) ±


A: 27.56
B: 25.76
C: 29.26
D: 23.36
Answer: A

Q21: A sum of Rs. 1973.8 was divided among 36 girls and some boys in such a way that each boy
gets Rs. 24.2 and each girl Rs. 25.25. The number of boys is:
A: 42
B: 44
C: 40
D: 46
Answer: B

Q22: Find the area of a square whose side is 9.6 m.


A: 38.40 m2
B: 76.80 m2
C: 92.16 m2
D: 84.36 m2
Answer: C

Q23: When «is written in simplest fractional form, the sum of the numerator and the
denominator is:
A: 15
B: 10
C: 17
D: 13
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)
Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q24: If (8x ±  × 2.04 then the value of x is:
A: 28.4
B: 28.2
C: 28.0
D: 28.8
Answer: A

Q25: How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 2.0045 and
0.06?
A: 9
B: 6
C: 5
D: 8
Answer: C

Q26: LCM of 4.0, 0.4 and 0.04 is:


A: 0.4
B: 4
C: 40
D: 16
Answer: B

Q27: The weight of a box is 17.36 kg. What will be the weight of 7.5 dozen such boxes?
A: 1568.4 kg
B: 1564.4 kg
C: 1560.4 kg
D: 1562.4 kg
Answer: D

Q28: 14.008 × 0.00025 is equal to:


A: 35.02 × ±
B: 35.02 × ±
C: 35.02 × ±
D: 35.02 × ±
Answer: A
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Decimals (Paper 3)
Exam ID : TEST/2023/07/19162916 Report Generation Date : 5/9/2024 10:21:55 PM

Q29: 8989.8 + 9889.889 + 8.998 =?


A: 18889.687
B: 18888.867
C: 18888.687
D: 18889.867
Answer: C

Q30: Solve: 752 × 0.03 ±


A: 48.732
B: 49.632
C: 48.232
D: 49.832
Answer: D

You might also like