1 What is the capital of the Republic of the Philippines?
1 Answer: Manila
Is best known to local and foreign tourists for its crystal clear waters and
2 2 Answer: Boracay
powdery white beaches.
3 Question: Name the oldest Philippine city. 3 Answer: Cebu
4 What place in the Philippines is also known as the "walled city"? 4 Answer: Intramuros
5 What city is known as the "Summer Capital of the Philippines"? 5 Answer: Baguio City
6 What island province is known for its production of quality marble? 6 Answer: Romblon
7 Where is the highest peak in the Philippines? 7 Answer: Mt. Apo
8 Which island is famous for its underground river? 8 Answer: Palawan
9 Name the province known as the "Egg Basket of the Philippines." 9 Answer: Pampanga
10 In which province can you find the Mount Pinatubo volcano? 10 Answer: Zambales
11 What is the largest lake in the Philippines by surface area? 11 Answer: Laguna de Bay
12 Name the province known as the "Surfing Capital of the Philippines." 12 Answer: Siargao
13 In which region can you find the Tubbataha Reefs Natural Park? 13 Answer: Mimaropa Region
14 What does “www” stand for in a website browser? 14 Answer: World Wide Web
15 How long is an Olympic swimming pool (in meters)? 15 Answer: 50 meters
16 What countries made up the original Axis powers in World War II? 16 Answer: Germany, Italy, and Japan
17 Which country do cities of Perth, Adelade & Brisbane belong to? 17 Answer: Australia
18 What geometric shape is generally used for stop signs? 18 Answer: Octagon
19 What is "cynophobia"? 19 Answer: Fear of dogs
20 What punctuation mark ends an imperative sentence? 20 Answer: A period or exclamation point
21 Who named the Pacific Ocean? 21 Answer: Ferdinand Magellan
22 How many languages are written from right to left? 22 Answer: 12
23 What is the name of the biggest technology company in South Korea? 23 Answer: Samsung
24 Which animal can be seen on the Porsche logo? 24 Answer: Horse
25 Who was the first woman to win a Nobel Prize (in 1903)? 25 Answer: Marie Curie
26 The first dictionary was written by? 26 Answer: Robert Cawdrey
27 Worship of Krishna is observed by which Religious Faith? 27 Answer: Hinduism
28 What is the name of the World's largest ocean? 28 Answer: Pacific Ocean
29 What's the fastest land animal? 29 Answer: Cheetah
30 In little red riding hood, who does the wolf dress up as? 30 Answer: Grandmother
31 “Stars and Stripes” is the nickname of the flag of which country? 31 Answer: United States of America
32 Who is the patron saint of Ireland? 32 Answer: St. Patrick
33 How many colors are there in the rainbow? 33 Answer: Seven
34 What color is a ruby? 34 Answer: Red
35 In the poem Humpty Dumpty, where was Humpty when he fell? 35 Answer: The wall
36 Who was the first U S president 36 Answer: George Washington
37 What were Jack and Jill going up the hill to fetch? 37 Answer: A pale of water
38 What is the loudest animal on Earth? 38 Answer: Sperm Whale
39 How many hearts does an octopus have? 39 Answer: 3
40 The unicorn is the national animal of which country? 40 Answer: Scotland
41 How many legs does a spider have? 41 Answer: 8
42 How long do elephant pregnancies last? 42 Answer: 22 months
43 What type of animal is a Flemish giant? 43 Answer: Rabbit
44 The name of which African animal means "river horse"? 44 Answer: Hippopotamus
45 .What year was the very first model of the iPhone released? 45 Answer: 2007
46 What’s the shortcut for the “copy” function on most computers? 46 Answer: ctrl c
47 What is often seen as the smallest unit of memory? 47 Answer: kilobyte
48 Is Java a type of OS? 48 Answer: No
49 Who is often called the father of the computer? 49 Answer: Charles Babbage
50 What does “HTTP” stand for? 50 Answer: HyperText Transfer Protocol
51 What is the symbol for potassium? 51 Answer: K
52 What is meteorology the study of? 52 Answer: The weather
53 Which planet is the hottest in the solar system? 53 Answer: Venus
54 Which natural disaster is measured with a Richter scale? 54 Answer: Earthquakes
55 What animals are pearls found in? 55 Answer: Oysters
56 Which planet has the most gravity? 56 Answer: Jupiter
57 How many molecules of oxygen does ozone have? 57 Answer: Three
58 Which organ has four chambers? 58 Answer: The heart
59 In which body part can you find the femur? 59 Answer: Leg
60 What is your body’s largest organ? 60 Answer: The skin
61 What kind of cells are found in the brain? 61 Answer: Neurons
62 Which bone are babies born without? 62 Answer: Knee cap
63 About how many taste buds does the average human tongue have? 63 Answer: 10,000
64 What percentage of our bodies is made up of water? 64 Answer: 60-65%
65 Which element is said to keep bones strong? 65 Answer: Calcium
Answer: Acquired Immune Deficiency
66 What does the acronym AIDS stand for? 66
Syndrome
67 How many times does the heartbeat per day? 67 Answer: About 100,000
68 What was the name of the group Justin Timberlake used to be part of? 68 Answer: N’ SYNC
69 What was the name of the rock band formed by Jimmy Page? 69 Answer: Led Zeppelin
70 What genre of music did Taylor Swift start in? 70 Answer: Country
71 Which name is rapper Sean Combs better known by? 71 Answer: P. Diddy
72 How many Grammys does John Legend have? 72 Answer: Ten
73 Which British girl group had a member by the name of Mel B? 73 Answer: Spice Girls