0% found this document useful (0 votes)
3 views4 pages

Variables and Survey on Desserts

Uploaded by

Anamin Pajarillo
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
3 views4 pages

Variables and Survey on Desserts

Uploaded by

Anamin Pajarillo
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Analyn C.

Pajarillo BSM-1

MATHEMATICS IN THE MODERN WORLD

PRE-FINAL

PRACTICE EXERCISES:

A. Identify each variable as qualitative variable or quantitative variable.

1. Student’s shampoo choice

Ans: Qualitative

2. . Number of pets in a village household

Ans: Quantitative

3. JHS Student’s eye color

Ans: Qualitative

[Link] student’s favorite milktea flavour

Ans: Qualitative

5. Weight of JHS students

Ans: Quantitative

6. Number of TV sets owned by a family

Ans: Quantitative

7. Color of a fruit

Ans: Qualitative

8. Amount of rainfall

Ans: Quantitative
9. Temperature of the room

Ans: Quantitative

10. Gender

Ans: Qualitative

B. Determine whether the statement represents a discrete variable or a continuous variable.

Continuous 1. Length of a residential lot

Discrete 2. People at a park at a given time

Continuous 3. Coconut yield per hectare

Continuous. 4. Distance travelled by a bus in a day

Continuous 5. Weight of copra

Continuous 6. Amount of gasoline in a tank

Discrete 7. Number of books in a library


Discrete 8. Number of boys in the class

Continuous 9. Floor area of a classroom

Discrete 10. Number of kings in a deck of card

EVALUATION:

Formulate a questionnaire or a survey form about the favorite summer dessert of your family

members and friends. Questions may include the amount of servings a person can eat, the choice

of dessert whether halo halo, mais con yelo and others and other related questions (There should

be not more than four choices in every question.)

Greetings from La Alpha and Omega shop!

Merry Christmas our dear costumers we just want to see and hear some recommendation from

you if you are enjoying our homemade dessert. Please answer the following questions.

Name:

Age:

Sex:

Address:
1. What is the favorite summer dessert of your family and friends?

a. Halo Halo

b. Mais con yelo

c. Graham

d. Fruit salad

e. Others: Please specify

2. How many serving of your favorite summer dessert you can consume?

3. Do you enjoy buying in our shop? On a scale of 1 to 10 how would you rate our product(s)?

4. What is your recommendation to make our shop better?

Thank You for answering the questions.

Have a nice Day ahead and God bless!

You might also like