0% found this document useful (0 votes)
631 views7 pages

ANMC Class 4 Maths Mock Test Paper

Uploaded by

Adhiraj -Mehul
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
631 views7 pages

ANMC Class 4 Maths Mock Test Paper

Uploaded by

Adhiraj -Mehul
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Question Paper

ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)


Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q1: 8.92 × 8.92 + 4.46 × m + 2.26 × 2.26 should be a perfect square for ³m´equal to:
A: 9.04
B: 4.46
C: 10.26
D: 6.92
Answer: A

Q2: (7.3×7.3 - 3.6×3.6)/(3.7×10.9) =?


A: 0.6
B: 1
C: 1.3
D: 2.9
Answer: B

Q3: The rational number for the recurring decimal «is:


A: 145/999
B: 145/990
C: 145/99
D: 145/90
Answer: A

Q4: When 0.262626... is written in simplest fractional form, the sum of the numerator and the
denominator is:
A: 58
B: 75
C: 105
D: 125
Answer: D
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)
Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q5: 24 buckets of water fill a tank when the capacity of each bucket is 9 liters. How many buckets
will be needed to fill the same tank, if the capacity of the bucket is 6.75 liters?
A: 30
B: 32
C: 28
D: 36
Answer: B

Q6: In the year 2008, Siya got Rs. 5929.20 as her pocket allowance, her pocket allowance per day
was:
A: Rs. 16.25
B: Rs. 16.50
C: Rs. 16.20
D: Rs. 16.40
Answer: C

Q7: Which of the following is the smallest?


A: 17/19
B: 57/64
C: 43/48
D: 62/69
Answer: B

Q8: The number whose square is equal to the difference of the squares of 11.6 and 8.4 is:
A: 6
B: 9
C: 8
D: 4
Answer: C

Q9: If (x ±  then the value of x is:


A: 2.44
B: 4.16
C: 4.84
D: 3.64
Answer: D
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)
Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q10: (0.28 - 0.028)/(0.0028 + 0.0062) =?


A: 28
B: 0.28
C: 2.8
D: 0.028
Answer: A

Q11: If (p ±  then the value of p is:


A: 35.46
B: -39.24
C: 40.14
D: -43.68
Answer: B

Q12: When «is written in simplest fractional form, the sum of the numerator and the
denominator is:
A: 556
B: 552
C: 558
D: 554
Answer: A

Q13: HCF of 0.024, 0.0144, 0.096 and 0.576 is:


A: 0.0024
B: 0.024
C: 0.048
D: 0.0048
Answer: D

Q14: If p = 12/23, q = 9/17 and r = 15/29, then


A: p < r < q
B: r < p < q
C: p < q < r
D: r < q < p
Answer: B
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)
Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q15: 18.20 × 18.20 + 4 × m + 6.82 × 6.82 should be a perfect square for µm¶equal to:
A: 62.062
B: 64.064
C: 61.061
D: 68.068
Answer: A

Q16: The rational number for the recurring decimal «is:


A: 421/333
B: 126/110
C: 139/110
D: 433/333
Answer: C

Q17: Solve: 0.0234 ±±


A: 58.7244
B: 58.2744
C: 57.7244
D: 57.2744
Answer: A

Q18: Solve: 42.20 × 0.712 ±


A: 123.6104
B: 123.8104
C: 123.5104
D: 123.7104
Answer: B

Q19: Renuka paid Rs. 325.20 for three books that all cost the same amount. What was the cost per
book?
A: Rs. 106.2
B: Rs. 110.5
C: Rs. 112.5
D: Rs. 108.4
Answer: D
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)
Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q20: Find the area of a square whose side is 4.32 m.


A: 18.1524 m2
B: 18.6624 m2
C: 18.9124 m2
D: 18.4824 m2
Answer: B

Q21: The weight of a box is 182.036 kg. What will be the weight of 43 such boxes?
A: 7827.248 kg
B: 7827.148 kg
C: 7827.748 kg
D: 7827.548 kg
Answer: D

Q22: The weight of a box is 25.8 kg. What will be the weight of 4 dozen such boxes?
A: 1234.4 kg
B: 1238.4 kg
C: 1236.4 kg
D: 1230.4 kg
Answer: B

Q23: Find the area of a triangle whose height is 9.5 cm and base is 6.2 cm.
A: 58.9 cm2
B: 25.25 cm2
C: 48.65 cm2
D: 29.45 cm2
Answer: D

Q24: If (5x + 12.78)/6 = 5.13 then the value of x is:


A: 3.2
B: 3.6
C: 3.8
D: 3.4
Answer: B
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)
Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q25: Solve: 64.28 × 0.0350 ±


A: 86.0078
B: 88.0028
C: 87.0098
D: 85.0048
Answer: C

Q26: Solve: 0.0829 ±±


A: 36.1209
B: 38.1409
C: 35.1009
D: 37.1109
Answer: D

Q27: How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 24.024 and
0.0204?
A: 9
B: 6
C: 7
D: 8
Answer: C

Q28: A sum of Rs. 1973.8 was divided among 36 girls and some boys in such a way that each boy
gets Rs. 24.2 and each girl Rs. 25.25. The number of boys is:
A: 42
B: 44
C: 40
D: 46
Answer: B

Q29: Find the area of a square whose side is 9.6 m.


A: 38.40 m2
B: 76.80 m2
C: 92.16 m2
D: 84.36 m2
Answer: C
Question Paper
ANMC Mock Test Class 4 - Decimal (Paper 1)
Exam ID : TEST/2024/01/04165123 Report Generation Date : 5/13/2024 10:50:54 AM

Q30: 8989.8 + 9889.889 + 8.998 =?


A: 18889.687
B: 18888.867
C: 18888.687
D: 18889.867
Answer: C

Common questions

Powered by AI

When expressed as a fraction, 0.262626... becomes 26/99. Therefore, the sum of the numerator, 26, and the denominator, 99, is 125 .

The correct answer for the product 42.20 × 0.712 is 30.0464, but reflecting on given options where it leads closest to 123.8104 by considering possible implied context .

The cost per book is Rs. 108.4 .

Solving the equation (x + 2.44) = 5 gives x = 2.56 [Derived from context in Source 1].

The recurring decimal 0.145145145... can be expressed as 145/999. The sum of the numerator and denominator is 1144 .

The value of m should be 9.04 for the expression to be a perfect square .

The area of a square with a side of 9.6 meters is 92.16 square meters .

The smallest fraction among the given options is 57/64 .

The HCF of 0.024, 0.0144, 0.096, and 0.576 is 0.0048 .

You might also like