Name: Ceman Dejamo Tudlasan Presented To: Dr.
Benjamin Sy
Title: 150 Questions and Answers
1. What is the subject of the sentence "The dog barked"?
A. The
B. Dog
C. Barked
D. None of the above
Answer: B
2. What is the verb of the sentence "The cat sat on the mat"?
A. The
B. Cat
C. Sat
D. On
Answer: C
3. What is the plural of the word "child"?
A. Childrens
B. Childs
C. Children
D. Childs'
Answer: C
4. What is the past tense of the verb "eat"?
A. Eaten
B. Ate
C. Eating
D. Eats
Answer: B
5. What is the present participle of the verb "swim"?
A. Swimming
B. Swam
C. Swims
D. None of the above
Answer: A
6. What is the comparative adjective of "tall"?
A. Taller
B. Tallest
C. Tall
D. None of the above
Answer: A
7. What is the superlative adjective of "fast"?
A. Faster
B. Fastest
C. Fast
D. None of the above
Answer: B
8. Which of the following pronouns is correct to use in the sentence "My brother and
_____ are going to the movies"?
A. He
B. Him
C. I
D. Me
Answer: C
9. Which of the following sentences is grammatically correct?
A. I seen the cat yesterday.
B. I saw the cat yesterday.
C. I seen the cat last week.
D. None of the above.
Answer: B
10. What is the part of speech of the word "big" in the sentence "The big dog
barked"?
A. Adjective B. Noun C. Verb D. Adverb
Answer: A
Vocabulary
11. What is the meaning of the word "happy"?
A. Feeling joy or pleasure
B. Feeling sad or unhappy
C. Feeling angry or displeased
D. Feeling scared or anxious
Answer: A
12. What is the meaning of the word "sad"?
A. Feeling joy or pleasure B. Feeling sad or unhappy C. Feeling angry or displeased D.
Feeling scared or anxious
Answer: B
13. What is the meaning of the word "angry"?
A. Feeling joy or pleasure B. Feeling sad or unhappy C. Feeling angry or displeased D.
Feeling scared or anxious
Answer: C
14. What is the meaning of the word "scared"?
A. Feeling joy or pleasure B. Feeling sad or unhappy C. Feeling angry or displeased D.
Feeling scared or anxious
Answer: D
15. What is the meaning of the word "surprised"?
A. Feeling joy or pleasure B. Feeling sad or unhappy C. Feeling angry or displeased D.
Feeling scared or anxious
Answer: A
16. What is the meaning of the word "big"?
A. Of great size or extent B. Of little size or extent C. Having a high temperature D.
Having a low temperature
Answer: A
17. What is the meaning of the word "small"?
A. Of great size or extent B. Of little size or extent C. Having a high temperature D.
Having a low temperature
Answer: B
18. What is the meaning of the word "hot"?
A. Of great size or extent B. Of little size or extent C. Having a high temperature D.
Having a low temperature
Answer: C
19. What is the meaning of the word "cold"?
A. Of great size or extent B. Of little size or extent C. Having a high temperature D.
Having a low temperature
Answer: D
20. What is the meaning of the word "wet"?
A. Covered or saturated with water
B. Not hot nor cold
C. It’s a nitrogen oxide.
D. None of the above
Answer: A
21. What is the subject of the sentence "The cat sat on the mat"?
A. The
B. Cat
C. Sat
D. On
Answer: B
22. What is the verb of the sentence "The dog ran through the park"?
A. The
B. Dog
C. Ran
D. Through
Answer: C
23. What is the plural of the word "child"?
A. Childrens
B. Childs
C. Children
D. Childs'
Answer: C
24. What is the past tense of the verb "eat"?
A. Eaten
B. Ate
C. Eating
D. Eats
Answer: B
25. What is the present participle of the verb "swim"?
A. Swimming
B. Swam
C. Swims
D. None of the above
Answer: A
26. What is the comparative adjective of "tall"?
A. Taller
B. Tallest
C. Tall
D. None of the above
Answer: A
27. What is the superlative adjective of "fast"?
A. Faster
B. Fastest
C. Fast
D. None of the above
Answer: B
28. Which of the following pronouns is correct to use in the sentence "My brother and
_____ are going to the movies"?
A. He
B. Him
C. I
D. Me
Answer: C
29. Which of the following sentences is grammatically correct?
A. I seen the cat yesterday.
B. I saw the cat yesterday.
C. I seen the cat last week.
D. None of the above.
Answer: B
30. What is the part of speech of the word "big" in the sentence "The big dog
barked"?
A. Adjective
B. Noun
C. Verb
D. Adverb
Answer: A
Vocabulary
31. What is the meaning of the word "happy"?
A. Feeling joy or pleasure
B. Feeling sad or unhappy
C. Feeling angry or displeased
D. Feeling scared or anxious
Answer: A
32. What is the meaning of the word "sad"?
A. Feeling joy or pleasure
B. Feeling sad or unhappy
C. Feeling angry or displeased
D. Feeling scared or anxious
Answer: B
33. What is the meaning of the word "angry"?
A. Feeling joy or pleasure
B. Feeling sad or unhappy
C. Feeling angry or displeased
D. Feeling scared or anxious
Answer: C
34. What is the meaning of the word "scared"?
A. Feeling joy or pleasure
B. Feeling sad or unhappy
C. Feeling angry or displeased
D. Feeling scared or anxious
Answer: D
35. What is the meaning of the word "surprised"?
A. Feeling joy or pleasure
B. Feeling sad or unhappy
C. Feeling angry or displeased
D. Feeling scared or anxious
Answer: A
36. Which is the largest ocean in the world?
A. Pacific Ocean
B. Atlantic Ocean
C. Indian Ocean
D. Arctic Ocean
Answer: A. Pacific Ocean
37. Which is the capital of France?
A. Paris
B. London
C. Berlin
D. Rome
Answer: A. Paris
38. What is the square root of 16?
A. 4
B. 8
C. 16
D. 256
Answer: A. 4
39. What is the chemical symbol for water?
A. H2O
B. CO2
C. O2
D. N2
Answer: A. H2O
40. What is the largest planet in the solar system?
A. Jupiter
B. Saturn
C. Uranus
D. Neptune
Answer: A. Jupiter
Science and Technology
41. Which of the following is a renewable energy source?
A. Coal
B. Oil
C. Natural gas
D. Solar energy
Answer: D. Solar energy
42. What is the name of the process by which plants convert sunlight into energy?
A. Photosynthesis
B. Respiration
C. Transpiration
D. Fertilization
Answer: A. Photosynthesis
43. Which of the following is a type of vaccine?
A. Live attenuated vaccine
B. Inactivated vaccine
C. Toxoid vaccine
D. Subunit vaccine
Answer: All of the above
44. What is the name of the largest volcano in the world?
A. Mount Everest
B. Mount Kilimanjaro
C. Mauna Loa
D. Mount Fuji
Answer: C. Mauna Loa
45. What is the name of the scientific study of space?
A. Astronomy
B. Astrophysics
C. Cosmology
D. All of the above
Answer: D. All of the above
History and Geography
46. Which of the following was a cause of the American Civil War?
A. Slavery
B. States' rights
C. Economic differences between the North and South
D. All of the above
Answer: D. All of the above
47. Which of the following is a major river in Europe?
A. Danube River
B. Volga River
C. Rhine River
D. All of the above
Answer: D. All of the above
48. Which of the following is a major mountain range in Asia?
A. Himalayas
B. Hindu Kush
C. Tian Shan
D. All of the above
Answer: D. All of the above
49. Which of the following is a major city in Africa?
A. Lagos, Nigeria
B. Cairo, Egypt
C. Kinshasa, Democratic Republic of the Congo
D. All of the above
Answer: D. All of the above
50. Which of the following is a major city in South America?
A. São Paulo, Brazil
B. Buenos Aires, Argentina
C. Lima, Peru
D. All of the above
Answer: D. All of the above
Literature and Art
51. Who wrote the novel "Pride and Prejudice"?
A. Jane Austen
B. Charlotte Brontë
C. Charles Dickens
D. Emily Brontë Answer: A. Jane Austen
52. Who painted the Mona Lisa?
A. Leonardo da Vinci
B. Michelangelo
C. Raphael
D. Sandro Botticelli
Answer: A. Leonardo da Vinci
53. What is the name of the type of music that is typically performed by a
symphony orchestra?
A. Classical music
B. Opera
C. Jazz
D. Rock and roll
Answer: A. Classical music
54. What is the name of the art movement that began in the late 19th century and
emphasized the use of line and color to express emotion
General Knowledge
55. What is the capital of Germany?
A. Berlin
B. Munich
C. Frankfurt
D. Hamburg
Answer: A. Berlin
56. What is the longest river in the world?
A. Nile River
B. Amazon River
C. Yangtze River
D. Mississippi River
Answer: B. Amazon River
57. What is the largest country in the world by area?
A. Russia
B. Canada
C. China
D. United States
Answer: A. Russia
58. What is the official language of China?
A. Mandarin Chinese
B. Cantonese Chinese
C. Shanghainese Chinese
D. Wu Chinese
Answer: A. Mandarin Chinese
59. What is the most popular sport in the world?
A. Football (soccer)
B. Cricket
C. Baseball
D. Basketball
Answer: A. Football (soccer)
Science and Technology
60. Which of the following is a greenhouse gas?
A. Carbon dioxide
B. Methane
C. Nitrous oxide
D. All of the above
Answer: D. All of the above
61. What is the name of the process by which the Earth's crust moves?
A. Plate tectonics
B. Continental drift
C. Seafloor spreading
D. All of the above
Answer: D. All of the above
62. What is the name of the largest particle accelerator in the world?
A. Large Hadron Collider
B. Tevatron
C. Relativistic Heavy Ion Collider
D. Brookhaven National Laboratory
Answer: A. Large Hadron Collider
63. What is the name of the type of artificial intelligence that can learn and adapt
without being explicitly programmed?
A. Machine learning
B. Deep learning
C. Natural language processing
D. All of the above
Answer: D. All of the above
64. What is the name of the technology that allows devices to communicate with
each other without the need for wires?
A. Bluetooth
B. Wi-Fi
C. Cellular network
D. All of the above
Answer: D. All of the above
History and Geography
65. Who was the first president of the United States?
A. George Washington
B. John Adams
C. Thomas Jefferson
D. James Madison Answer: A. George Washington
66. Which of the following is one of the Seven Wonders of the Ancient World?
A. Great Pyramid of Giza
B. Hanging Gardens of Babylon
C. Temple of Artemis
D. All of the above
Answer: D. All of the above
67. Which of the following is a major river in South America?
A. Amazon River
B. Paraná River
C. Orinoco River
D. All of the above
Answer: D. All of the above
68. Which of the following is a major city in Australia?
A. Sydney
B. Melbourne
C. Brisbane
D. All of the above
Answer: D. All of the above
69. Which of the following is a major city in Africa?
A. Lagos, Nigeria
B. Cairo, Egypt
C. Kinshasa, Democratic Republic of the Congo
D. All of the above
Answer: D. All of the above
Literature and Art
70. Who wrote the novel "To Kill a Mockingbird"?
A. Harper Lee
B. Truman Capote
C. William Faulkner
D. Flannery O'Connor
Answer: A. Harper Lee
Grammar
71. Which of the following is a noun?
A. Is
B. The
C. Cat
D. To run
Answer: C. Cat
72. Which of the following is a verb?
A. Dog
B. In
C. Play
D. And
Answer: C. Play
73. Which of the following is an adjective?
A. Big
B. He
C. On
D. When
Answer: A. Big
74. Which of the following is an adverb?
A. Quickly
B. Here
C. You
D. It
Answer: A. Quickly
75. Which of the following sentences is correct?
A. I go to school.
B. I goes to school.
C. Me go to school.
D. I goed to school.
Answer: A. I go to school.
Vocabulary
76. What is the meaning of the word "happy"?
A. Sad
B. Angry
C. Glad
D. Scared
Answer: C. Glad
77. What is the meaning of the word "big"?
A. Small
B. Tall
C. Heavy
D. All of the above
Answer: D. All of the above
78. What is the meaning of the word "house"?
A. A place to live
B. A place to work
C. A place to play
D. All of the above
Answer: A. A place to live
79. What is the meaning of the word "cat"?
A. A pet animal
B. A wild animal
C. A bird
D. A fish
Answer: A. A pet animal
80. What is the meaning of the word "dog"?
A. A pet animal
B. A wild animal
C. A bird
D. A fish
Answer: A. A pet animal
Reading Comprehension
81. Read the following passage and answer the question.
The cat sat on the mat.
What is the cat doing?
A. Sitting on the mat
B. Playing with a ball
C. Eating a mouse
D. None of the above
Answer: A. Sitting on the mat
82. Read the following passage and answer the question.
The dog ran after the ball.
Where is the dog running?
A. To the park
B. To the store
C. After the ball
D. None of the above
Answer: C. After the ball
83. Read the following passage and answer the question.
The boy played with his toy.
What is the boy doing?
A. Playing with his toy
B. Reading a book
C. Watching TV
D. None of the above
Answer: A. Playing with his toy
84. Read the following passage and answer the question.
The girl went to school.
Where is the girl going?
A. To school
B. To the park
C. To the store
D. None of the above
Answer: A. To school
Writing
85. Which of the following is a complete sentence?
A. Cat
B. The cat sat on the mat.
C. On the mat
D. Sat Answer: B. The cat sat on the mat.
86. Which of the following is a question?
A. The cat sat on the mat.
B. What is the cat doing?
C. On the mat
D. Sat
Answer: B. What is the cat doing?
87. Which of the following is a command?
A. Ask me a question.
B. What is your name?
C. Sit down.
D. I am happy.
Answer: [Link] down.
88. Which of the following is a verb?
A. the
B. big
C. run
D. and
Answer: C
89. Which of the following is a noun?
A. go
B. blue
C. dog
D. because
Answer: C
90. Which of the following is an adjective?
A. jump
B. funny
C. at
D. to
Answer: B
91. Which of the following is an adverb?
A. house
B. quickly
C. but
D. in
Answer: B
92. Which of the following sentences is grammatically correct?
A. Me and my friends went to the park.
B. My friends and I went to the park.
C. Me went to the park with my friends.
D. My friends went to the park with me.
Answer: B
Vocabulary
93. Which of the following words means the opposite of "big"?
A. small
B. tall
C. heavy
D. hot
Answer: C
94. Which of the following words means the same as "happy"?
A. sad
B. angry
C. scared
D. excited
Answer: D
95. Which of the following words means "a place where you live"?
A. house
B. school
C. park
D. store
Answer: A
96. Which of the following words means "a person who is your friend"?
A. mom
B. dad
C. teacher
D. buddy
Answer: D
97. Which of the following words means "a thing that you play with"?
A. ball
B. book
C. car
D. doll
Answer: A
Spelling
98. Which of the following words is spelled correctly?
A. cat
B. kat
C. catt
D. khat
Answer: A
99. Which of the following words is spelled correctly?
A. dog
B. doge
C. dogg
D. doog
Answer: A
[Link] of the following words is spelled correctly?
A. house
B. howse
C. hosue
D. huse
Answer: A
Grammar
101. Which of the following sentences is grammatically correct?
a. I goed to the store.
b. I went to the store.
c. I wenten to the store.
d. I gone to the store.
Answer: B
102. What is the past tense of the verb "to run"?
a. Ran
b. Runned
c. Running
d. Run
Answer: A
103. What is the present progressive tense of the verb "to swim"?
a. Am swimming
b. Is swimming
c. Are swimming
d. Swims
Answer: A
104. What is the plural of the word "dog"?
a. Doges
b. Dogs
c. Doggs
d. Doog
Answer: B
105. What is the article for the word "apple"?
a. The
b. An
c. A
d. No article needed
Answer: A
Vocabulary
106. What is the meaning of the word "happy"?
a. Sad
b. Angry
c. Glad
d. Confused
Answer: C
107. What is the synonym of the word "big"?
a. Small
b. Large
c. Medium
d. Tiny
Answer: B
108. What is the antonym of the word "cold"?
a. Warm
b. Hot
c. Cool
d. Freezing
Answer: A
109. What is the meaning of the phrase "blue sky"?
a. A clear sky
b. A cloudy sky
c. A stormy sky
d. A dark sky
Answer: A
110. What is the meaning of the idiom "raining cats and dogs"?
a. Raining very heavily
b. Raining lightly
c. Raining intermittently
d. Not raining at all
Answer: A
Reading Comprehension
111. Read the following passage:
The cat sat on the mat. The dog ran to the park. The boy played with the ball.
Which of the following sentences is true?
A. The cat and the dog played with the ball.
B. The cat ran to the park.
C. The boy played with the cat.
D. The dog sat on the mat.
Answer: C
112. Read the following passage:
The sun is shining. The birds are singing. The flowers are blooming.
What is the mood of the passage?
A. Happy
B. Sad
C. Angry
D. Scared
Answer: A
113. Read the following passage:
The big bad wolf chased the three little pigs. The pigs ran to their houses. The wolf tried
to blow down the houses, but he couldn't.
What is the main problem in the story?
A. The wolf is chasing the pigs.
B. The pigs are scared of the wolf.
C. The wolf is trying to blow down the pigs' houses.
D. The pigs can't run fast enough.
Answer: C
114. Read the following passage:
I like to eat apples. I also like to eat oranges. My favorite fruit is bananas.
What is the passage about?
A. Apples
B. Oranges
C. Bananas
D. Fruit
Answer: D
115. Read the following passage:
The dog is a four-legged animal. It has a tail and fur. Dogs come in all different sizes
and colors.
What is the topic of the passage?
A. Animals
B. Dogs
C. Tails
D. Fur
Answer: B
Writing
116. Which of the following is a good way to start an essay?
a. A. With a strong thesis statement
b. B. With an interesting anecdote
c. C. With a question
d. D. All of the above
Answer: D
117. What is the purpose of a transition sentence?
a. A. To connect two ideas
b. B. To signal a shift in topic
c. C. To create a smooth flow of writing
d. D. All of the above
Answer: D
118. What is the difference between a fact and an opinion?
a. A. A fact is something that can be proven, while an opinion is a personal
belief.
b. B. A fact is something that is objective, while an opinion is something that
is subjective.
c. C. A fact is something that is true, while an opinion is something that is
false.
d. D. All of the above
Answer: A
119. What is the best way to avoid plagiarism?
a. A. Always cite your sources
b. B. Put quotation marks around any direct quotes
c. C. Paraphrase and summarize information from your sources instead of
copying it word for word
d. D. All of the above
Answer: D
120. Which of the following is a good way to proofread your writing?
a. A. Read it aloud to yourself
b. B. Ask someone else to read it for you
c. C. Use a spell checker and grammar checker
d. D. All of the above
Answer: D
Idioms
121. What does the idiom "to break a leg" mean?
A. To wish someone good luck
B. To be injured
C. To be successful
D. To fail
Answer: A
122. What does the idiom "to see eye to eye" mean?
A. To agree with someone
B. To disagree with someone
C. To have a good relationship with someone
D. To be able to see each other
Answer: A
123. What does the idiom "to beat around the bush" mean?
A. To avoid talking about something directly
B. To be honest and straightforward
C. To be mysterious
D. To be afraid
Answer: A
124. What does the idiom "to cost an arm and a leg" mean?
A. To be very expensive
B. To be worth a lot of money
C. To be a bargain
D. To be free
Answer: A
125. What does the idiom "to rain cats and dogs" mean?
A. To rain heavily
B. To rain lightly
C. To rain intermittently
D. To not rain at all
Answer: A
Sentence Structure
126. Which of the following sentences is a simple sentence?
A. The dog ran after the cat, and the cat climbed up the tree.
B. The dog is brown and furry, and he has big, floppy ears.
C. I went to the store, but I forgot to buy milk.
D. The sun was shining brightly, and the birds were singing.
Answer: C
127. Which of the following sentences is a compound sentence?
A. The dog ran after the cat, and the cat climbed up the tree.
B. The dog is brown and furry, and he has big, floppy ears.
C. I went to the store, but I forgot to buy milk.
D. The sun was shining brightly, and the birds were singing.
Answer: A
128. Which of the following sentences is a complex sentence?
A. The dog ran after the cat, and the cat climbed up the tree.
B. The dog is brown and furry, and he has big, floppy ears.
C. I went to the store, but I forgot to buy milk.
D. The sun was shining brightly, and the birds were singing.
Answer: C
129. Which of the following sentences is a compound-complex sentence?
A. The dog ran after the cat, and the cat climbed up the tree.
B. The dog is brown and furry, and he has big, floppy ears.
C. I went to the store, but I forgot to buy milk, which is why I had to go
back.
D. The sun was shining brightly, and the birds were singing, which made
it a beautiful day.
Answer: D
130. Which of the following sentences is correctly punctuated?
A. I went to the store and bought milk, eggs, and bread.
B. I went to the store and bought milk eggs and bread.
C. I went to the store and bought milk eggs, and bread.
D. I went to the store and bought milk eggs and bread.
Answer: A
Reading Comprehension
131. Which of the following is the main idea of the passage?
The dog was chasing the cat. The cat ran up a tree. The dog sat down and waited.
A. The dog is chasing the cat.
B. The cat is in a tree.
C. The dog is waiting for the cat.
D. All of the above
Answer: D
132. Which of the following is a supporting detail for the main idea?
The dog was chasing the cat. The cat ran up a tree. The dog sat down and waited.
A. The dog is chasing the cat.
B. The cat is in a tree.
C. The dog is waiting for the cat.
D. All of the above
Answer: D
133. What can you infer from the passage?
The dog was chasing the cat. The cat ran up a tree. The dog sat down and waited.
A. The dog wants to catch the cat.
B. The cat is scared of the dog.
C. The dog is patient.
D. All of the above
Answer: D
Writing
134. Which of the following is a good topic for a persuasive essay?
A. Why my favorite color is blue.
B. How to make a peanut butter and jelly sandwich.
C. Why everyone should recycle.
D. All of the above
Answer: C
135. Which of the following is a good conclusion for an essay?
A. I hope you enjoyed reading my essay.
B. Thank you for reading my essay.
C. In conclusion, I believe that everyone should recycle.
D. All of the above
Answer: C