0% found this document useful (0 votes)
446 views26 pages

RTE Exam Questions and Answers Guide

This document contains 42 multiple choice questions and answers about SAFe principles and practices. The questions cover topics like consequences of not having IP iterations, outputs of problem-solving workshops, roles and responsibilities of the RTE, components of inspect and adapt events, Lean-Agile principles, and more. The answers provide the letter choice that is the correct response for each question.

Uploaded by

Naavaneeth
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
446 views26 pages

RTE Exam Questions and Answers Guide

This document contains 42 multiple choice questions and answers about SAFe principles and practices. The questions cover topics like consequences of not having IP iterations, outputs of problem-solving workshops, roles and responsibilities of the RTE, components of inspect and adapt events, Lean-Agile principles, and more. The answers provide the letter choice that is the correct response for each question.

Uploaded by

Naavaneeth
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
  • Question Section 1 to 10
  • Question Section 11 to 20
  • Question Section 21 to 30
  • Question Section 31 to 40
  • Question Section 41 to 50
  • Question Section 51 to 60
  • Question Section 61 to 70
  • Question Section 71 to 80
  • Question Section 81 to 90
  • Question Section 91 to 100
  • Question Section 101 to 110
  • Question Section 111 to 120

Questions and Answers PDF 1/26

Question: 1

What are the consequences of not having IP iteration? (select 3 answers)

A. Technical debt increase


B. People burn out
C. Lack of innovation
D. Lack of delivery capacity buffer which impacts predictability
Answer: B,C,D

Question: 2

What is the output of the problem-solving workshop of the Inspect & Adapt event?

A. Actionable items for improvements


B. Detailed report of the PI
C. PI metrics sheet
D. New program artifacts
Answer: A

Question: 3

How many people are typically into an ART?

A. 50 to 125+
B. 250 to 300
C. 10 to 25
D. 30 to 40
Answer: A

Question: 4

Who validates the program risks are outside of team control?

A. Business Owner
B. System Architect
C. RTE
D. Scrum Masters
Answer: C

Question: 5

How is the Program Backlog prioritized?

A. Business features take preference


B. Enablers take preference
C. An economic balance of business features and enablers is sought
Questions and Answers PDF 2/26

D. Long term architectural concerns take the highest priority


Answer: C

Question: 6

What is displayed above each Kanban column of the Program Kanban and is used to improve flow?

A. WIP limits
B. WSJF Score
C. Number of blocked issues
D. Aggregated business value of the items in this column
Answer: A

Question: 7

Who is responsible for delivering solution value?

A. The System Team


B. The System Architect
C. The RTE
D. This is collective responsibility of the teams of the ART
Answer: D

Question: 8

Which of the following are parts of the Inspect & Adapt event? (select 3 answers)

A. Problem-solving workshop
B. PI System Demo
C. Confidence Voting
D. Quantitative Measurement
Answer: A,B,D

Question: 9

Which of the following have their own Definition of Done in SAFe?

A. Epic
B. System Increment
C. Release
D. Team Increment
Answer: B,C,D

Question: 10

DevOps is part of which Business Agility core competency?


Questions and Answers PDF 3/26

A. Enterprise Solution Delivery


B. Agile Product Delivery
C. Lean-Agile Leadership
D. Continuous Learning
Answer: B

Question: 11

What is the timebox for the Inspect & Adapt event?

A. 4-6 hours per PI


B. 1 day per PI
C. 3-4 hours per PI
D. 1-2 hours per PI
Answer: C

Question: 12

Which of the following is not a primary responsibility of the RTE?

A. Facilitating PI Planning
B. Tracking and removing impediments for the ART
C. Managing the flow of value through the ART
D. Understanding the customer needs
Answer: D

Question: 13

Which of the following is not an RTE tool used in preparation for PI Planning?

A. Roadmap
B. ART events calendar
C. Facilities checklist
D. PI Planning meeting template
Answer: A

Question: 14

Which of the following is input for Iteration Planning?

A. Program risks
B. PI Objectives
C. Team backlog
D. Program Backlog
Answer: C

Question: 15
Questions and Answers PDF 4/26

PI Objectives need to be Specific, Measurable, Achievable, Realistic and?

A. Time-bound
B. Testable
C. Task-oriented
D. Totally clear
Answer: A

Question: 16

Which of the following is not responsibility of the RTE?

A. Fostering collaboration between the ART teams


B. Managing and optimizing the flow of value through the ART
C. Removing impediments for the ART
D. Removing team level impediments
Answer: D

Question: 17

Which of the following is not a primary responsibility of the Business Owner?

A. Assigning business value to PI objectives


B. Communicating business objectives
C. Agreeing business objectives with key stakeholders on the train
D. Creating the Vision and the Roadmap for the ART
Answer: D

Question: 18

Which of the below are not part of the CALMR approach to DevOps?

A. Automation
B. Continuous Improvement
C. Lean Flow
D. Measurement
Answer: B

Question: 19

During iteration execution there is a smaller PDCA cycle. Which meeting represents this?

A. Daily Standup
B. Iteration Review
C. System Demo
D. Iteration Retrospective
Answer: A
Questions and Answers PDF 5/26

Question: 20

How many teams typically form an ART?

A. 15-20
B. 3 to 5
C. 25-35
D. 5 to 12
Answer: D

Question: 21

The teams in the ART are synchronized on a common cadence called


Portfolio Increment (PI)
Iteration
Product Increment (PI)
Program Increment (PI)(Correct)

Question: 22

What is the primary concern when prioritizing the Program Backlog?

A. Maximizing the customer value


B. Utilizing every skill set of the team
C. Building the easiest solution
D. Developing team members T-shaped skills
Answer: A

Question: 23

How many are the SAFe Lean Agile principles?

A. twelve
B. ten
C. eight
D. five
Answer: B

Question: 24

On which part of the Inspect & Adapt event the teams on the train work together to systematically
address the larger impediments that are limiting program velocity by using root cause analysis?

A. Iteration Retrospective
B. PI System Demo
C. Problem-solving workshop
D. Confidence Voting
Questions and Answers PDF 6/26

Answer: C

Question: 25

The ... of the Continuous Delivery Pipeline is an Enabler that helps the RTE identify and remove
bottlenecks

A. Fishbone analysis
B. Value stream mapping
C. Pareto Analysis
D. Process mapping
Answer: B

Question: 26

Which level of Definition of Done is concerned with capabilities completed by all trains meet acceptance
criteria?

A. Team Increment DoD


B. Portfolio Increment DoD
C. System Increment DoD
D. Solution Increment DoD
Answer: D

Question: 27

What happens if the teams need to rework their plans due to low confidence level after confidence vote?

A. The PI is cancelled
B. This is one occasion when the timebox is less important than achieving alignment and the teams
should take the required time they need to rework the plan
C. The PI starts as expected as timebox is important to be fulfilled
D. The low confidence is marked as risk using ROAM and the PI starts as planned
Answer: B

Question: 28

The Continuous Delivery Pipeline is part of which of the seven core competencies for business agility?

A. Organizational Agility
B. Agile Product Delivery
C. Team and Technical Agility
D. Enterprise Solution Delivery
Answer: B

Question: 29
Questions and Answers PDF 7/26

Which of the following events are facilitated by the RTE?

A. PO Sync
B. Iteration Retrospective
C. Scrum of Scrums
D. PI Planning
E. ART Sync
Answer: C,D,E

Question: 30

Which of the following is benefit from having Iteration Goals?

A. Providing context for understanding and addressing cross-team dependencies


B. Alignment of team members and the Product Owner to the mission
C. Alignment to the Program Increment Objectives
D. All of the above (all the other 3)
Answer: D

Question: 31

When is the IP iteration?

A. Every second iteration is IP iteration


B. The first iteration in the PI
C. The last iteration in the PI
D. Annually
Answer: C

Question: 32

Which of the below are not part of the CALMR approach to DevOps?

A. Culture
B. Measurement
C. Large batches
D. Automation
Answer: C

Question: 33

Who has the primary responsibility to assign business value to PI objectives?

A. Epic Owners
B. Business Owners
C. RTE
D. Product management
Questions and Answers PDF 8/26

Answer: B

Question: 34

Which of the following is an indicator of whether achievements fall into an acceptable process control
Band?

A. PI burn down chart


B. Process Map
C. Cumulative Flow Diagram
D. Program predictability measure
Answer: D

Question: 35

Which is the key problem from the 5 team dysfunctions which leads to the other 4?

A. Fear of Conflict
B. Lack of Commitment
C. Absence of Trust
D. Inattention to Results
Answer: C

Question: 36

Which artifact shows a series of areas representing the amount of work in the different Kanban states?

A. WIP Limits
B. PI burndown chart
C. Lead time diagram
D. Cumulative Flow Diagram
Answer: D

Question: 37

Which level of Definition of Done is concerned with stories completed by all teams in the ART are
integrated?

A. Team Increment DoD


B. System Increment DoD
C. Portfolio Increment DoD
D. Solution Increment DoD
Answer: B

Question: 38

Which artifact shows the sequence of inter-team dependencies for delivering the features?
Questions and Answers PDF 9/26

A. Program Board
B. SoS radiator
C. Release Burndown Chart
D. Team Kanban Board
Answer: A

Question: 39

Which program level event is used to discuss problems or opportunities with feature development and to
assess any scope adjustments?

A. ART Sync
B. PO Sync
C. Scrum of Scrums
D. System Demo
Answer: B

Question: 40

What is the risk framework recommended to be used for Program Risks?

A. WSJF
B. STAR
C. ROAM
D. SMART
Answer: C

Question: 41

What is the timebox for daily standup meeting?

A. 45 mins
B. 30 mins
C. 1 hour
D. 15 mins
Answer: D

Question: 42

Which component of the Continuous Delivery Pipeline focuses on taking features from the Program
backlog and implementing them?

A. Continuous Deployment
B. Continuous Integration
C. Release On Demand
D. Continuous Exploration
Answer: B
Questions and Answers PDF 10/26

Question: 43

Which of the following are inputs to the management review and problem solving meeting at the end of
Day 1 of PI Planning?

A. ART
B. PI Objectives
C. PI Risks
D. PI Problems
Answer: A,C,D

Question: 44

How does the PI Planning first day begin?

A. With Q & A session


B. With explanation of the business context
C. With System Demo
D. With team breakouts
Answer: B

Question: 45

Which of the following are responsibility of the RTE?

A. Facilitating PI Planning
B. Prioritizing the Program backlog
C. Tracking ART metrics
D. Removing team level impediments
Answer: A,C

Question: 46

Which of the below is not part of the 8 behaviors of servant leaders?

A. Persuades using authority


B. Creates an environment of mutual influence
C. Listens and supports teams in problem identification and decision-making
D. Understands and empathizes with others
Answer: A

Question: 47

Which component of the Continuous Delivery Pipeline focuses on creating alignment on what needs to
be built?

A. Continuous Exploration
Questions and Answers PDF 11/26

B. Continuous Integration
C. Continuous Deployment
D. Release On Demand
Answer: A

Question: 48

What is the main concern of having too much preparation for PI Planning?

A. The PI Planning event will be too short to fill the typical timebox
B. People will get bored during PI Planning
C. The PI Planning event will become redundant
D. This will reduce exploration and affect interaction and emergent design
Answer: D

Question: 49

Which artifact aligns expectations among key ART roles, teams, and stakeholders regarding what 'done'
actually means?

A. Definition of Done
B. Acceptance Criteria
C. Functional Specification
D. Definition of Ready
Answer: A

Question: 50

PI Objectives are following which format?

A. STAR
B. SMART
C. ROAM
D. WSJF
Answer: B

Question: 51

Which of the following is anti-patterns for the IP iteration?

A. Holding hackathons during the IP iteration


B. Working on innovation spikes during the IP iteration
C. Working on infrastructure improvements during the IP iteration
D. Planning work for the IP iteration during PI Planning
Answer: D

Question: 52
Questions and Answers PDF 12/26

Who accepts the final plan at the end of PI Planning?

A. RTE
B. Senior management
C. Business Owners
D. Product management
Answer: C

Question: 53

Who does the team demo to on the Team demo?

A. System Architect
B. Business Owners
C. Enterprise Architect
D. Product Owner
Answer: D

Question: 54

Which of the following is not responsibility of the System Team?

A. Supports and performs end to end integration of the solution


B. Supports and performs solution performance testing
C. Prioritizes and manages the Enablers in the Program Backlog
D. Creates and maintains infrastructure
Answer: C

Question: 55

In SAFe, to organize the teams around value, the teams are organized around
components(Correct)
customers
features(Correct)
technical competencies

Question: 56

What is the correct sequence of the 4 stages of team development?

A. Storming, Norming, Forming, Performing


B. Forming, Storming, Norming, Performing
C. Storming, Forming, Norming, Performing
D. Forming, Norming, Storming, Performing
Answer: B

Question: 57
Questions and Answers PDF 13/26

Which of the following areas is the main concern of the RTE role?

A. Program Execution
B. Human Resource
C. Content Management
D. Technology
Answer: A

Question: 58

Which of the following is not a primary responsibility of the System Architect?

A. Defining subsystems and interfaces


B. Fostering built-in quality
C. Supporting the implementation of Enablers
D. Fostering collaboration
Answer: D

Question: 59

Which of the following is recommended for the IP iteration?

A. Planning work for the IP Iteration in Pl Planning


B. Working on innovation spikes, hackathons, and infrastructure improvements
C. Leaving integration of the whole system to the IP Iteration
D. Leaving testing or bug fixing to the IP Iteration
Answer: B

Question: 60

Which of the following are true for teams?

A. Changes in team composition don't impact productivity


B. Peer pressure is a weak motivator
C. Teams work best when not interrupted
D. Teams are far more productive than the same number of individuals
E.
Answer: C,D

Question: 61

Results are empirically reviewed at every System Demo and Pl Planning event and this helps to
overcome which team dysfunction?

A. Lack of Commitment
B. Inattention to results
C. Fear of Conflict
Questions and Answers PDF 14/26

D. Absence of Trust
Answer: B

Question: 62

What is the PDCA cycle?

A. Plan, Do, Check, Accept


B. Prepare, Do, Check, Adjust
C. Prepare, Do, Check, Accept
D. Plan, Do, Check, Adjust
Answer: D

Question: 63

Which of the following is the recommended approach to create T-shaped skills on the ART?

A. All of the above


B. Cross-training
C. Pair-programming
D. Rotating team members between different teams
Answer: A

Question: 64

In which stage of team development the team resolves initial conflicts and difficulties in establishing a
shared understanding?

A. Norming
B. Forming
C. Storming
D. Performing
Answer: C

Question: 65

When does management review and problem solving meeting take place in PI Planning?

A. At the end of Day 2


B. At the end of Day 1
C. At the beginning of Day 1
D. At the beginning of Day 2
Answer: B

Question: 66

Which of the following areas is the main concern of the System Architect/Engineer?
Questions and Answers PDF 15/26

A. Human Resource
B. Program Execution
C. Content Management
D. Technology
Answer: D

Question: 67

Which component of the Continuous Delivery Pipeline takes the changes from the staging environment
and deploys them to production?

A. Continuous Exploration
B. Continuous Deployment
C. Continuous Integration
D. Release On Demand
Answer: B

Question: 68

Which of the following is added to the Program Board during PI Planning?

A. Milestones
B. Features
C. Dependencies
D. All of the above
Answer: D

Question: 69

How long is typically the PI Planning event?

A. 1 week
B. 4 hours
C. 1 day
D. 2 days
Answer: D

Question: 70

Which level of requirements are stored in the Program Backlog?

A. Tasks
B. Features
C. User stories
D. Enablers
Answer: B,D
Questions and Answers PDF 16/26

Question: 71

What does the business value assigned to PI objective communicate?

A. the customer satisfaction of achieving the objective


B. the cost of achieving the objective
C. the potential business impact of achieving the objective
D. the monetary gain of achieving the objective
Answer: C

Question: 72

Which of the following roles are involved into the preparation of the Program Backlog for PI Planning?

A. RTE
B. Epic Owners
C. Enterprise Architect
D. Product management
Answer: A,D

Question: 73

Which of the following is not true for the RTE role?

A. influences without authority


B. coaches the teams
C. directs and manages the teams
D. uses empathy
Answer: C

Question: 74

As the ART matures, teams typically migrate from ... teams to ... teams

A. cross-functional, self-organizing
B. feature, component
C. component, feature
D. smaller, bigger
Answer: C

Question: 75

Which of the below are consequences if there is no Definition of Done?

A. Unfinished work which leads to technical debt


B. More difficult integration and lower maintainability
C. Faster implementation
Questions and Answers PDF 17/26

D. Lack of Consistency
Answer: A,B,D

Question: 76

Which level of Definition of Done is concerned with user stories satisfying the acceptance criteria?

A. Team Increment DoD


B. System Increment DoD
C. Portfolio Increment DoD
D. Solution Increment DoD
Answer: A

Question: 77

Which from the below are typical program measures of a cumulative flow diagram?

A. Lead time
B. WIP limits
C. Business value
D. Throughput
Answer: A,B,D

Question: 78

Which Program Level event is used to create visibility into how well the ART is progressing toward
meeting the program Pl Objectives?

A. Scrum of Scrums
B. PO Sync
C. System Demo
D. ART Sync
Answer: B

Question: 79

Which of the following is not one of the four stages which are characteristic for team development?

A. Integrating
B. Storming
C. Performing
D. Forming
Answer: A

Question: 80

In SAFe, what provides for cadence-based planning and is an estimating guard band for cadence-based
Questions and Answers PDF 18/26

delivery?

A. Iteration Review
B. Inspect & Adapt
C. Iteration
D. IP Iteration
Answer: D

Question: 81

Where are the actions which are outcome of the problem-solving workshop during Inspect & Adapt
stored?

A. in the program backlog


B. in the risk sheet
C. in a database
D. in the team backlog
Answer: A

Question: 82

Whose primary responsibility is to finalize the Program Backlog for PI Planning?

A. Product management
B. System Architect
C. Business Owners
D. RTE
Answer: A

Question: 83

What is ART sync event at program level?

A. There is no such event in SAFe


B. Combined PO Sync and Scrum of Scrums
C. Sync between the ScrumMasters and the Business Owners
D. Sync of all people on the ART
Answer: B

Question: 84

Which meeting aligns all team members to the common goals of the team as defined by the Team PI
Objectives?

A. Iteration Retrospective
B. Iteration Review
C. Iteration Planning
Questions and Answers PDF 19/26

D. Inspect & Adapt


Answer: C

Question: 85

Which of the following is output of iteration planning?

A. PI Objectives
B. Iteration Goal
C. Team PI Objectives
D. Team Backlog
Answer: B

Question: 86

Which of the following roles is not necessarily a servant leader?

A. Release Train Engineer


B. Line Manager
C. Solution Train Engineer
D. Scrum Master
Answer: B

Question: 87

At which Tuckman stage the ART is established as a community?

A. Storming
B. Performing
C. Forming
D. Norming
Answer: D

Question: 88

Which role is a servant leader for the ART?

A. Solution Train Engineer


B. Business Owner
C. Release Train Engineer
D. Scrum Master
Answer: C

Question: 89

What is used to make process policies and decisions visible to the entire ART?
Questions and Answers PDF 20/26

A. Solution Kanban Board


B. SoS Information Radiator
C. Team Kanban Board
D. Program Kanban Board
Answer: D

Question: 90

Which of the following are key program level events?

A. PO Sync
B. Business Owners Sync
C. Scrum of Scrums
D. ART Sync
Answer: A,C,D

Question: 91

How many aspects / components form the Continuous Delivery Pipeline?

A. four
B. seven
C. five
D. three
Answer: A

Question: 92

Which of the following is not one of the 5 dysfunctions of a team?

A. Fear of Conflict
B. Absence of Trust
C. Lack of Commitment
D. Lack of Empathy
Answer: D

Question: 93

Which of the following is not a role at the ART level?

A. Epic Owners
B. System team
C. RTE
D. Product management
Answer: A

Question: 94
Questions and Answers PDF 21/26

The number of items that can be finished per unit of time is called

A. cycle time
B. throughput
C. lead time
D. velocity
Answer: B

Question: 95

Which of the following is not one of the SAFe Lean-Agile principles?

A. Apply design thinking


B. Decentralize decision making
C. Organize around value
D. Take an economic view
Answer: A

Question: 96

Which ART event drives relentless improvement?

A. PI Planning
B. IP Iteration
C. PI System Demo
D. The ART Inspect and Adapt
Answer: D

Question: 97

Who has design authority and prioritizes the architectural work at an ART level?

A. System Team
B. System Architect
C. RTE
D. Enterprise Architect
Answer: B

Question: 98

What does the S in the SMART model for PI Objectives stand for?

A. Secondary
B. Special
C. Specific
D. Solid
Answer: C
Questions and Answers PDF 22/26

Question: 99

Which program level event is focused on overall program execution and impediment escalation?

A. Scrum of Scrums
B. PO Sync
C. ART Sync
D. System Demo
Answer: A

Question: 100

Which of the following areas is the main concern of Product Management?

A. Human Resource
B. Content Management
C. Technology
D. Program Execution
Answer: B

Question: 101

Which of the below are not part of the CALMR approach to DevOps?

A. Measurement
B. Lean Flow
C. Culture
D. Authentication
Answer: D

Question: 102

Which event helps the teams keep on track and facilitate early identification of risks?

A. IP iteration
B. Daily Scrum
C. Scrum of Scrums
D. Inspect and Adapt
Answer: C

Question: 103

How do Business Owners assign value to PI Objectives?

A. Using the Fibonacci sequence


B. On a scale from 1 to 10
C. In T shirt size
Questions and Answers PDF 23/26

D. In monetary terms
Answer: B

Question: 104

What should the RTE do if impediments cannot be solved with the ART?

A. Facilitate the escalation of impediments further beyond the ART


B. Add the impediments to the risk sheet and ROAM them
C. Hold a Scrum of Scrums event
D. Nothing – the RTE is responsible only for the ART level
Answer: A

Question: 105

Which team event ensures that relentless improvement - one of the pillars of SAFe's Lean-Agile Mindset
- is happening at the Team Level?

A. Inspect & Adapt


B. Iteration Review
C. System Demo
D. Iteration Retrospective
Answer: D

Question: 106

Which of the following maximizes the value delivered by the ART?

A. There needs to be a balance between the System Team and the Agile Teams on the Train
B. The System Team is a bottleneck for the ART
C. The System team takes preference over the Agile Teams on the ART
D. The Agile Teams on the ART take preference over the System Team
Answer: A

Question: 107

What is the primary goal of assigning business value to PI Objectives?

A. none of the above


B. to help the teams on the train prioritize work
C. to have Business Owner buy-in
D. to show economic impact to the customer
Answer: B

Question: 108

What happens if during PI Planning the confidence vote of a team or overall is low?
Questions and Answers PDF 24/26

A. Do another confidence voting


B. Mark the risk as Accepted, using ROAM
C. Cancel the PI
D. Rework the plan
Answer: D

Question: 109

What is shown on the horizontal axis of the Pl burn-down chart?

A. Team names
B. Kanban states
C. Story Points
D. Iterations
Answer: D

Question: 110

What type of leader is the RTE?

A. Strategic
B. Transformational
C. Command and control
D. Servant
Answer: D

Question: 111

Who attends the Scrum of Scrums?

A. Scrum Master representatives from each team


B. Product Owners
C. RTE
D. System Architect
Answer: A,C

Question: 112

Who facilitates the management review and problem solving meeting at the end of Day 1 of PI Planning?

A. Chief Product Owner


B. System Architect
C. Business Owner
D. RTE
Answer: D

Question: 113
Questions and Answers PDF 25/26

What is the output of the management review and problem solving meeting at the end of Day 1 of PI
Planning?

A. Planning Adjustment to be communicated to the teams


B. PI Objectives
C. Refined and prioritized Program Backlog
D. Iteration Goal
Answer: A

Question: 114

The ART vision and events are established during which of the Tuckman stages?

A. Storming
B. Norming
C. Forming
D. Performing
Answer: C

Question: 115

Which team event expresses the “Check” step of the PDCA cycle?

A. Iteration Retrospective
B. Daily Standup
C. Iteration Planning
D. Team Demo
Answer: D

Question: 116

When is the first formal integration point among teams on the Agile Release Train (ART)?

A. I&A event
B. During the IP Iteration
C. Team demo
D. Integrated system demo
Answer: D

Question: 117

Which artifact shows the progress being made toward the Program Increment timebox?

A. Lead time diagram


B. Cumulative Flow Diagram
C. PI burndown chart
D. WIP Limits
Questions and Answers PDF 26/26

Answer: C

Question: 118

In SAFe the smallest cadence at which the team delivers potentially shippable work product is called ___

A. Program Increment
B. Iteration
C. Portfolio Increment
D. Product Increment
Answer: B

Question: 119

Which of the following are SAFe Lean-Agile principles?

A. Unlock the extrinsic motivation of knowledge workers


B. Apply systems thinking
C. Visualize and limit WIP,increase batch sizes, and manage queue lengths
D. Assume variability; persevere options
Answer: B,D

Question: 120

Which of the following are recommended approaches used to maximize velocity?

A. minimizing hand-offs
B. minimizing dependencies
C. compromising quality
D. maximizing hand-offs
Answer: A,B

Questions and Answers PDF
1/26
Question: 1
What are the consequences of not having IP iteration? (select 3 answers)
A.    Tec
Questions and Answers PDF
2/26
D.    Long term architectural concerns take the highest priority
Answer: C
Question: 6
What is
Questions and Answers PDF
3/26
A.    Enterprise Solution Delivery
B.    Agile Product Delivery
C.    Lean-Agile Leadership
D.
Questions and Answers PDF
4/26
PI Objectives need to be Specific, Measurable, Achievable, Realistic and?
A.    Time-bound
B.
Questions and Answers PDF
5/26
Question: 20
How many teams typically form an ART?
A.    15-20
B.    3 to 5
C.    25-35
D.
Questions and Answers PDF
6/26
Answer: C
Question: 25
The ... of the Continuous Delivery Pipeline is an Enabler that helps th
Questions and Answers PDF
7/26
Which of the following events are facilitated by the RTE?
A.    PO Sync
B.    Iteration Retros
Questions and Answers PDF
8/26
Answer: B
Question: 34
Which of the following is an indicator of whether achievements fall int
Questions and Answers PDF
9/26
A.    Program Board
B.    SoS radiator
C.    Release Burndown Chart
D.    Team Kanban Board
An
Questions and Answers PDF
10/26
Question: 43
Which of the following are inputs to the management review and problem solving m

You might also like