0% found this document useful (0 votes)
15 views9 pages

ASP.NET Quiz Answers and Corrections

This document contains 40 multiple choice questions and answers about ASP.NET. It tests knowledge of topics like ASP.NET controls, web forms, sessions, authentication, web services, and more. Each question includes the correct answer and the test taker's selected answer.

Uploaded by

Harshal Narde
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
15 views9 pages

ASP.NET Quiz Answers and Corrections

This document contains 40 multiple choice questions and answers about ASP.NET. It tests knowledge of topics like ASP.NET controls, web forms, sessions, authentication, web services, and more. Each question includes the correct answer and the test taker's selected answer.

Uploaded by

Harshal Narde
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

dDw tMjIw Njg5MjE

QuestionID  :  15444         Subject Name  [Link]


Q1. The base directory is called the virtual directory and the directory in
which you store the applicationfile is called virtual root
     Correct Answer : F
     Your Answer : T
QuestionID  :  15448         Subject Name  [Link]
Q2. The Property of the radio button controls restricts the user to select one
option from the given set of options
     1.  Group name
     2.  Group id
     3.  id
     4.  text
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15450         Subject Name  [Link]
Q3. Web service is platform dependent
     Correct Answer : F
     Your Answer : T
QuestionID  :  15456         Subject Name  [Link]
Q4. Multiple directives can be used in a single .aspx page
     Correct Answer : T
     Your Answer : T
QuestionID  :  15467         Subject Name  [Link]
Q5. Setting the text box to ____allow the user to enter many lines of data
     1.  many lines
     2.  more lines
     3.  multi lines
     4.  password
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15470         Subject Name  [Link]
Q6. link buttons are used to mainly when you need to navigate between pages
     Correct Answer : T
     Your Answer : T
QuestionID  :  15471         Subject Name  [Link]
Q7. To Enter secured text ,the ________property of a text box can be set to
password
     1.  [Link]
     2.  [Link]
     3.  [Link]
     4.  [Link]
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 1
QuestionID  :  15472         Subject Name  [Link]
Q8. If you want to retrieve particular key of cookie dictionary then you have
to pass cookie name.
     Correct Answer : T
     Your Answer : F
QuestionID  :  15475         Subject Name  [Link]
Q9. The _________ Control is used when a field must not be left blank
     1.  RequiredFieldvalidator
     2.  rangeValidator
     3.  CompareValidator
     4.  CustomValidator
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 1
QuestionID  :  15476         Subject Name  [Link]
Q10. ___________ is the configuration file for your web application
     1.  [Link]
     2.  [Link]
     3.  [Link]
     4.  [Link]
     Correct Answer : 2
     Your Answer : 3
QuestionID  :  15490         Subject Name  [Link]
Q11. All web controls are derived from ___________ class.
     1.  web control
     2.  page
     3.  controls
     4.  none of the above
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15493         Subject Name  [Link]
Q12. The [Link] HTML controls exists in the __________ namespace.
     1.  [Link]
     2.  [Link]
     3.  [Link]
     4.  [Link]
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15557         Subject Name  [Link]
Q13. Which of the following languages can be used to write server side
scripting in [Link]?
     1.  C#
     2.  C
     3.  Visual Basic
     4.  JavaScript
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 3
QuestionID  :  15558         Subject Name  [Link]
Q14. The Following are the minimum requirement to run [Link] pages
     1.  Java Virtual Machine
     2.  Common Language Runtime
     3.  Windows explorer
     4.  None
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15562         Subject Name  [Link]
Q15. The code will be processed on web server when the runat attribute of
the < Script > tag has the following value.
     1.  Desktop
     2.  Client
     3.  Server
     4.  [Link]
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 4
QuestionID  :  15563         Subject Name  [Link]
Q16. The [Link] server control, which provides an alternative way of
displaying text on web page, is
     1.  < asp:label >
     2.  < asp:listitem >
     3.  < asp:button >
     4.  < span >
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15572         Subject Name  [Link]
Q17. Can a dll run as stand alone application ?
     1.  No
     2.  Yes
     3.  Sometimes we can make it by introducing some code
     4.  null
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15573         Subject Name  [Link]
Q18. To add a custom control to a Web form we have to register with
     1.  TagPrefix
     2.  Name space of the dll that is referenced
     3.  Assemblyname
     4.  All of the above
     Correct Answer : 1
     Your Answer : 3
QuestionID  :  15598         Subject Name  [Link]
Q19. There can be more than one [Link] file in a system
     Correct Answer : F
     Your Answer : T
QuestionID  :  15599         Subject Name  [Link]
Q20. What is the extension of a web user control file?
     1.  .asmx
     2.  .ascx
     3.  .aspx
     4.  .ashx
     Correct Answer : 2
     Your Answer : 1
QuestionID  :  15600         Subject Name  [Link]
Q21. What is the default session out time
     1.  20 Sec
     2.  20 Min
     3.  1 hr
     4.  Never
     Correct Answer : 2
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15601         Subject Name  [Link]
Q22. Which of the following is true ?
     1.  IsPostBack is a method of [Link] class
     2.  IsPostBack is a method of [Link] class
     3.  IsPostBack is a readonly property of [Link] class
     4.  None.
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15603         Subject Name  [Link]
Q23. The number of forms that can be added to a aspx page is
     1.  2
     2.  3
     3.  1
     4.  More than 3
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 1
QuestionID  :  15613         Subject Name  [Link]
Q24. Who can access Session state variables
     1.  All Users of an application
     2.  A Single session
     3.  All users within a single tunnel
     4.  None
     Correct Answer : 2
     Your Answer : 3
QuestionID  :  15618         Subject Name  [Link]
Q25. How do you explicitly kill a user`s session?
     1.  [Link]
     2.  [Link]
     3.  [Link]
     4.  [Link]
     Correct Answer : 3
     Your Answer : 2
QuestionID  :  15621         Subject Name  [Link]
Q26. What is the purpose of code behind?
     1.  To separate different sections of a page in to different files
     2.  To merge HTML layout and code in to One file
     3.  To separate HTML Layout and code to different file
     4.  To ignore HTML usage
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15622         Subject Name  [Link]
Q27. What is a satellite assembly?
     1.  Any DLL file used by an EXE file.
     2.  An Assembly containing localized resources for another assembly
     3.  None of the above
     4.  null
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15623         Subject Name  [Link]
Q28. Which of the following is not a member of Response Object?
     1.  Clear
     2.  Write
     3.  Execute
     4.  Flush
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15624         Subject Name  [Link]
Q29. The object used by SQL connection to make Security Demands
     1.  SQLLCientAttribute
     2.  SQLPermission
     3.  SQLPermissionClient
     4.  SQLClientPermission
     Correct Answer : 4
     Your Answer :
QuestionID  :  15626         Subject Name  [Link]
Q30. Which method do you invoke on the DataAdapter control to load your
generated dataset with data?
     1.  Load
     2.  Fill
     3.  GetAll
     4.  None
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15630         Subject Name  [Link]
Q31. Select the Interface which provides Fast, connected forward-only access
to data
     1.  IdataRecord
     2.  Idatabase
     3.  IdataReader
     4.  Irecorder
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15636         Subject Name  [Link]
Q32. Which of the following extension does a webservice file will have
     1.  .asmx
     2.  .aspx
     3.  .ascx
     4.  .resx
     Correct Answer : 1
     Your Answer :
QuestionID  :  15642         Subject Name  [Link]
Q33. Select the output of the statement < form method=post
action=”[Link]” >
     1.  Transfers all the form data to [Link] with HTTP headers
     2.  Transfers all the form data to [Link] with out HTTP headers
     3.  Calls post method on [Link]
     4.  None of the above
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15644         Subject Name  [Link]
Q34. What is the [Link] does
     1.  Gets the Server`s Machine Name
     2.  Gets the Referred Web site name on the server
     3.  Gets the Client Machine Name
     4.  None
     Correct Answer : 1
     Your Answer :
QuestionID  :  15646         Subject Name  [Link]
Q35. What is the significance of [Link]()
     1.  Adds HTTP Headers to output stream
     2.  Adds Tag to rendered Page
     3.  Add Headers to the web site
     4.  None of the above
     Correct Answer : 1
     Your Answer :
QuestionID  :  15647         Subject Name  [Link]
Q36. Which namespace allows us to formauthentication?
     1.  [Link]
     2.  [Link]
     3.  [Link]
     4.  [Link]
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15648         Subject Name  [Link]
Q37. When is the user controls code is executed
     1.  After the webform loads
     2.  After the page_init event of webform
     3.  Before Page_init event of web form
     4.  None
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15650         Subject Name  [Link]
Q38. How do you add [Link] 3rd party component
     1.  By add/Remove items in the project menu
     2.  Add reference of dll file and place the code where ever required
     3.  Cannot add third party component to [Link]
     4.  None
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15761         Subject Name  [Link]
Q39. UDDI can be used for locaing information about web services offered
by a business patner.
     Correct Answer : T
     Your Answer :
QuestionID  :  15774         Subject Name  [Link]
Q40. Every custom control that is inherited from the ___________ class
     1.  ctrl
     2.  control
     3.  controls
     4.  none of the above
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15779         Subject Name  [Link]
Q41. The custom controls that we create can be made to maintain state
automatically
     Correct Answer : T
     Your Answer :
QuestionID  :  15782         Subject Name  [Link]
Q42. By including ___________ directive in a page allows you to layout
custom server controls or user controls
     1.  @Control
     2.  @Register
     3.  @WebService
     4.  @Page
     Correct Answer : 2
     Your Answer :
QuestionID  :  15784         Subject Name  [Link]
Q43. If the configuration setting are changed they get automatically detected
by the system
     Correct Answer : T
     Your Answer :
QuestionID  :  15787         Subject Name  [Link]
Q44. The process of validating the username and password to check if it is
valid or not is known as ___________
     1.  validation
     2.  authorization
     3.  authentication
     4.  compilation
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15793         Subject Name  [Link]
Q45. [Link] provide us the Flexibility to write custom error pages and
redirect the client browser to these error pages when any specific error occurs
     Correct Answer : T
     Your Answer :
QuestionID  :  15794         Subject Name  [Link]
Q46. In [Link] ______________ tag is used to specify the user names
and passwords of the user who are going to access site.
     1.  <authentication>
     2.  <forms>
     3.  <credentials>
     4.  <authorization>
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15797         Subject Name  [Link]
Q47. At the ___________ level tracing you can use the intrinsic controls like
trace to write
custom debuging statements and its appeat at the end of client output.
     1.  Application level tracing
     2.  System level tracing
     3.  Page level tracing
     4.  None of the above
     Correct Answer : 3
     Your Answer :
QuestionID  :  15799         Subject Name  [Link]
Q48. Entire application trace information can also be viewed by pointing the
browser to the
___________ file in the application root dirctory
     1.  [Link]
     2.  [Link]
     3.  [Link]
     4.  [Link]
     Correct Answer : 1
     Your Answer :
QuestionID  :  15800         Subject Name  [Link]
Q49. @CachOutput directive is used to set the caching duration of the output
page
     Correct Answer : T
     Your Answer :
QuestionID  :  15801         Subject Name  [Link]
Q50. Enabled property of the Trace object can be used to check if trace is
enabled or not.
     Correct Answer : F
     Your Answer :

You might also like