100% found this document useful (1 vote)
91 views6 pages

Data Science MCQ Topics: Operational Risk Management

Uploaded by

ABC
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
100% found this document useful (1 vote)
91 views6 pages

Data Science MCQ Topics: Operational Risk Management

Uploaded by

ABC
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

2020/10/21 Data Mining Multiple Choice Questions - Letsfindcourse

([Link] 

Data Science MCQ Topics


Basics (data-science-mcq-questions-and-answers)

Linear Algebra (linear-algebra-mcq-questions-and-answers)

Pandas (python-pandas-mcq-questions)

NumPy (python-numpy-mcq-questions)

SciPy (python-scipy-mcq-questions)

Statistics (statistics-mcq-questions-and-answers)

Data Visualization (data-visualization-mcq-questions-and-answers)

Data Mining (data-mining-mcq-questions-and-answers)

Machine Learning (machine-learning-mcq-questions-and-answers)

Deep Learning (deep-learning-mcq-questions-and-answers)

Data Science Tutorials ([Link]

Data Science Books ([Link]

Operational Risk Management


Easily conduct process safety and quality risk
analysis.

Ad [Link] Visit Site

[Link] 1/6
2020/10/21 Data Mining Multiple Choice Questions - Letsfindcourse

([Link] 
Data Mining MCQs

11. Which of the following is correct application of data mining?


A. Market Analysis and Management
B. Corporate Analysis & Risk Management
C. Fraud Detection
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: Data mining is highly useful in the following domains : Market Analysis and
Management, Corporate Analysis & Risk Management, Fraud Detection

12. In Data Characterization, class under study is called as?


A. Study Class
B. Intial Class
C. Target Class
D. Final Class
View Answer
Ans : C
Explanation: Data Characterization : This refers to summarizing data of class under study. This
class under study is called as Target Class.

13. A sequence of patterns that occur frequently is known as?


A. Frequent Item Set
B. Frequent Subsequence
C. Frequent Sub Structure
D. All of the above
View Answer
Ans : B
Explanation: Frequent Subsequence : A sequence of patterns that occur frequently such as
purchasing a camera is followed by memory card.

[Link] 2/6
2020/10/21 Data Mining Multiple Choice Questions - Letsfindcourse

14. __________ refers to the description and model regularities or trends for
([Link] 
objects whose behavior changes over time.
A. Outlier Analysis
B. Evolution Analysis
C. Prediction
D. Classification
View Answer
Ans : B
Explanation: Evolution Analysis : Evolution analysis refers to the description and model regularities
or trends for objects whose behavior changes over time.

15. Pattern evaluation issue comes under?


A. Mining Methodology and User Interaction Issues
B. Performance Issues
C. Diverse Data Types Issues
D. None of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Pattern evaluation : The patterns discovered should be interesting because either
they represent common knowledge or lack novelty.

16. "Handling of relational and complex types of data" issue comes under?
A. Mining Methodology and User Interaction Issues
B. Performance Issues
C. Diverse Data Types Issues
D. None of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: The database may contain complex data objects, multimedia data objects, spatial
data, temporal data etc. It is not possible for one system to mine all these kind of data.

17. Which of the following is correct disadvantage of Query-Driven Approach


in Data Warehousing?
[Link] 3/6
2020/10/21 Data Mining Multiple Choice Questions - Letsfindcourse

A. The Query Driven Approach needs complex integration and filtering processes.
([Link]
B. It is very inefficient and very expensive for frequent queries.

C. This approach is expensive for queries that require aggregations.
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: All statement are disadvantage of Query-Driven Approach in Data Warehousing.

18. The irst steps involved in the knowledge discovery is?


A. Data Integration
B. Data Selection
C. Data Transformation
D. Data Cleaning
View Answer

Ans : D
Explanation: The first steps involved in the knowledge discovery is Data Integration.

19. In which step of Knowledge Discovery, multiple data sources are


combined?
A. Data Cleaning
B. Data Integration
C. Data Selection
D. Data Transformation

View Answer
Ans : B
Explanation: Data Integration : multiple data sources are combined.

20. DMQL stands for?


A. Data Mining Query Language
B. Dataset Mining Query Language
C. DBMiner Query Language
D. Data Marts Query Language
View Answer
[Link] 4/6
2020/10/21 Data Mining Multiple Choice Questions - Letsfindcourse

Ans : A
([Link]
Explanation: The Data Mining Query Language (DMQL) was proposed by Han, Fu, Wang, et al. for 
the DBMiner data mining system.

(data-mining-mcq-questions-and-answers)
« Prev

Risk Assessment Software


Effectively conduct risk assessments and centralize risk
knowledge.

Ad [Link] Visit Site

Discussion

Your comments

* You must be logged in to add comment.

SUBMIT

Follow Us | About Us ([Link]

[Link] 5/6
2020/10/21 Data Mining Multiple Choice Questions - Letsfindcourse

([Link]
([Link] 
([Link] ([Link]

([Link]

Copyright © 2020 Letsfindcourse

[Link] 6/6

You might also like