L3M6 Exam Questions on Sustainability

100% found this document useful (2 votes)
470 views4 pages
This document provides a sample exam for a module on socially responsible warehousing and distribution. It includes 10 multiple choice and drag-and-drop questions that assess understanding o…

Uploaded by

shabaaz
  • CIPS Level 3 – Advanced Certificate in Procurement and Supply Operations
  • Sample Exam Questions
  • Continued Sample Questions
  • Final Questions

CIPS Level 3 – Advanced Certificate in

Procurement and Supply Operations


Module 6 - Socially Responsible Warehousing
and Distribution

SAMPLE EXAM QUESTIONS

OBJECTIVE RESPONSE QUESTIONS AND ANSWERS

The correct answer will be identified as [key]

1
Leading global excellence in procurement and supply
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018
Q1. The objectives of Corporate Social Responsibility are sometimes known as the ‘triple bottom line’
these refer to …

a. people, planet and profit [key]


b. total quality management
c. task, team and individual
d. key performance indicators

LO: 1

AC: 1.1

Q2. The concept which concerns itself with meeting the needs of the present, without compromising the
ability of future generations to meet their needs is known as …

a. promotability
b. sustainability [key]
c. accountability
d. malleability

LO: 2

AC: 2.1

Q3. Drag and drop the correct option into the blank space.

promotes “good corporate citizenship and responsibility for corporate actions, as well as
encouraging a positive impact on all its stakeholders, including suppliers, consumers, employees,
communities governments and the environment”.

VfM, CSR [key], JIT, MRP

LO: 1

AC: 1.2

2
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018
Q4. An environmental impact of transportation could be …

a. loss of profit
b. air pollution and atmospheric emissions [key]
c. loss of resource
d. pest factors

LO: 2

AC: 2.2

Q5. Drag and drop the correct option into the blank space.

An organisation’s can be described as “the total amount of greenhouse gases produced to


directly and indirectly support human activities,”

carbon footprint [key], environmental sustainability, noise pollution, corporate social responsibility

LO: 2

AC: 2.2

Q6. Materials handling is a typical use of …

a. sea freight
b. packaging equipment
c. flow and flexibility techniques
d. warehousing equipment [key]

LO: 3

AC: 3.2

Q7. What action can a transport manager take to reduce the environmental impact of vehicles?

a. Increase driver rest periods


b. Minimise the number of journeys and distance travelled [key]
c. Increase the number of vehicles
d. Minimise vehicle weight by reducing load sizes

LO: 4

AC: 4.3
3
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018
Q8. How might a government promote environmental sustainability?

a. Lobby the United Nations


b. Introduce ethical codes of practice
c. Introduce a policy on reducing emissions [key]
d. Build more roads to ease congestion

LO: 4

AC: 4.4

Q9. Drag and drop the correct option into the blank space.

is a significant contributor to the environmental cost of warehousing and logistics.

Greenhouse gas [key], Noise pollution, Resource overhead, Supply and demand

LO: 4

AC: 4.3

Q10. Drag and drop the correct option into the blank space.

is defined as “an increase in the earth's average atmospheric temperature that causes
corresponding changes in climate”.

Global warming [key], Air pollution, Greenhouse gases, Environmental damage

LO: 4

AC: 4.3

4
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018

Leading global excellence in procurement and supply
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018 
 
 
1 
 
 
 
 
CIPS Level 3 – Advanc
2 
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018 
 
 
Q1.  The objectives of Corporate Social Responsibility are sometimes known as
3 
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018 
 
 
Q4.  An environmental impact of transportation could be … 
a. loss of profit
4 
L3M6 Sample Exam Questions Sep 2018 
 
 
Q8.  How might a government promote environmental sustainability? 
a. Lobby t

You might also like