0% found this document useful (0 votes)
314 views3 pages

Riddles and Proverbs Explained

This document contains 10 riddles and proverbs with multiple choice answers. The riddles and proverbs cover topics like animals, objects, cultural values and meanings. Each question is followed by 5 potential answer choices with the correct answer provided at the end in bold. The questions cover identifying animals from descriptions, interpreting meanings behind common sayings, and deducing objects from clues.

Uploaded by

Adellya Puspita
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
314 views3 pages

Riddles and Proverbs Explained

This document contains 10 riddles and proverbs with multiple choice answers. The riddles and proverbs cover topics like animals, objects, cultural values and meanings. Each question is followed by 5 potential answer choices with the correct answer provided at the end in bold. The questions cover identifying animals from descriptions, interpreting meanings behind common sayings, and deducing objects from clues.

Uploaded by

Adellya Puspita
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOC, PDF, TXT or read online on Scribd

Proverb and Riddle

1. I have long neck, a pair of wings, and pink body. What am I ?

a. A flamingo.

b. A cat

c. A goat

d. Elephant

e. A crocodile

Answer : A

2. You can't see the cup, you can't touch the cup, and drink from it. What kind of cup is it?

a. Hiccup

b. Cold

c. Dizzy

d. Stomachache

e. Cough

Answer : A

3. I am a bird, but I can fly. I'm black and white. I can live in a world of ice and I can swim. What am I?
A penguin.

a. Fox

b. Penguin

c. Canaries

d. Flamingo

e. Crocodile

Answer : B

4. What has roots that nobody sees, is taller than trees, up up up it goes, yet it never grows?

a. River

b. Mountain

c. Banyan tree

d. Teak tree

e. Pine trees
Answer : B

5. Everybody need me, but they always give me to someone else. What am I?

a. Lake

b. Tree

c. Bag

d. Money

e. Stem

Answer : D

6. At first, I am white and usual, later on, I am colorful and beautiful. What am I?

a. Snake

b. Caterpillar

c. Mosquito

d. Cocoon

e. Butterfly

Answer : E

7. “a penny saved is a penny earned”


What is the cultural value that you think the proverbs text above?
a. Economy
b. Thank full
c. Friendship
d. Attitude
e. Regret
Answer : A
8. “out of sight, out of mind”
What is the cultural value that you think the proverbs text above?
a. Regret
b. Introduce
c. Friendship
d. Attitude
e. Thank full
Answer : B
9. “Do not cast your pearls before swine”
What is the meaning from the proverb above?
a. A mistake can be a great teacher
b. Don`t be a precious thing to someone who cannot value it
c. It`s preferable to be cautious than be a rash and get intro trouble
d. When things seem at their worst, they my just begin to improve
e. The finest things are hard to get
Answer : B
10. 5. I am sometimes pointed, sometimes dull, my head is the color red, or green, or pink, or blue. What
am I?

a. A pen
b. A pencil
c. A ink
d. A brush
e. A colored pencil
Answer : E

Proverb and Riddle 
1. I have long neck, a pair of wings, and pink body. What am I ?  
a.
A flamingo.
b.
A cat 
c.
A goat 
d.
Answer : B
5. Everybody need me, but they always give me to someone else. What am I? 
a.
Lake
b.
Tree
c.
Bag
d.
Money 
e.
Ste
10. 5. I am sometimes pointed, sometimes dull, my head is the color red, or green, or pink, or blue. What 
am I?    
a.
A pen

You might also like