ONLINE TESTAPTITUDELOGICAL िहं
REASONINGVERBAL
दी ABILITYCURRENT AFFAIRSMOCK TESTJOBS Login RegisterYOUR
UPLOAD Recruiter's
RESUME Zone
Login
Free Job Alert to Your Email SUBSCRIBE NOW SELECT EDUCATION SELECT LOCATION SEARCH
Fresherslive » Online Test » Computer Knowledge » Internet
Internet Questions And Answers Updated Daily – Computer
Knowledge Mock Test
Internet: Solved 150 Internet Questions and answers section with explanation for Premium Package
various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category
online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help ₹ 2200 ₹ 575
you to master the topic.
Submit
5000+ New Jobs Available Today Banking, Railway,
Insurance, SSC etc
CLICK HERE Access 100+ Test series
Validity 12 months
One-time payment
Covers Latest Pattern
Includes all sections
Internet Questions 1,000+ questions in each
1. Which of the following is not a method of accessing the section
Clear Explanation for each
web?
question
ISDN DSL
Modem CPU BUY NOW
None of these
Popular Online Test
Correct Ans: CPU
» Aptitude Online test
» Logical Reasoning Online
test
2. AOL stands for
» English Online test
___________
» Computer Knowledge
America Over LAN Arranged Outer Line
Online test
America Online Audio Over LAN » Gk Online test
None of these » Data Interpretation Online
test
» Verbal Ability Online test
Correct Ans: America Online
» C++ Programming Online
test
» Networking Online test
3. The speed of your net access is defined in terms of
____________ » Java Online test
MHz Megabytes » C Programming Online test
Kbps RAM
Computer Knowledge
None of these
Sample Tests
» Computer Knowledge Test
1
Correct Ans: Kbps
» Computer Knowledge Test
2
» Computer Knowledge Test
4. [Link] is an example of 3
h t?
what?
ONLINE TESTAPTITUDELOGICAL REASONINGVERBAL ABILITYCURRENT AFFAIRSMOCK TESTJOBS
» Computer Knowledge TestYOUR RESUME
UPLOAD
a URL an access code
4
a directory a server » Computer Knowledge Test
5
None of these
» Computer Knowledge Test
6
Correct Ans: a directory
» Computer Knowledge Test
7
» Computer Knowledge Test
5. Which of the following is a true statement about the Internet and the 8
library? » Computer Knowledge Test
9
They both have an expert librarian They both provide up-to-the-
» Computer Knowledge Test
or specialist to answer your minute news and information.
10
questions.
Online Test for Aptitude
They both close after hours.
» Number System
They both provide access to
newspapers, magazines, and » Simplifications
journals. » LCM and HCF
None of these » Percentage
» Average and Age
Correct Ans: They both provide access to newspapers, magazines, and Online Test for Logical
journals. Reasoning
» Alphabet Sequence
» Series
» Analogy
One Year Distance MBA for Just Rs.29,999 APPLY NOW
» Classification
6. What are the three main search expressions, or operators, recognized by » Coding and Decoding
Boolean logic?
Online Test for English
FROM, TO, WHOM AND, OR, NOT
» Common Errors
SEARCH, KEYWORD, TEXT AND, OR, BUT » Fill Blank Spaces (Single)
None of these » Fill Blank Spaces (Double)
» Cloze Test (Missing Word
in Passage)
Correct Ans: AND, OR, NOT
» Jumbled Sentence
Online Test for General
Knowledge
7. What is a
» National Current Affairs -
URL?
North India
a computer software program a type of UFO
» International Current
Affairs - America
the address of a document or an acronym for Unlimited » Economic Current Affairs
"page" on the World Wide Web Resources for Learning
» Yrbook, Govt. Schm and
None of these Bud
» Books and Authors
Correct Ans: the address of a document or "page" on the World Wide Web Online Test for Data
Interpretation
» Line Chart
» Bar Chart
8. Which of the following is a TRUE
statement? » Table Chart
ONLINE TESTAPTITUDELOGICAL REASONINGVERBAL ABILITYCURRENT AFFAIRSMOCK TESTJOBS
» Pie Chart UPLOAD YOUR RESUME
You are free to copy information You do not have to cite the Web
Online Test for Verbal
you find on the Web and include it sources you use in your research
Ability
in your research report. report.
» Spotting Errors
» Antonyms
You should never consult Web Just like print sources, Web
sources when you are doing a sources must be cited in your » Synonyms
research report. research report. You are not free to » sentence correction
plagiarize information you find on
the Web. » sentence formation
Online Test for C++
None of these Program
» OOPS Concepts
Correct Ans: Just like print sources, Web sources must be cited in your » Objects and Classes
research report. You are not free to plagiarize information you find on the
Web. » Functions
» Constructors and
Destructors
» References
9. Which one of the following is a search
engine? Online Test for Networking
Macromedia Flash Google » Networking Basics
» TCP/IP
Netscape Librarians’ Index to the Internet
» IOS and Security Device
None of these Manager
» IP Routing
Correct Ans: Google » Spanning Tree Protocol
Online Test for Java
Program
10. Which description does NOT apply to the » Exceptions
Internet? » Garbage Collections
» Language Fundamentals
an interconnected system of a public network neither owned
networks that allows for nor run by any one group or » Threads
communication through e-mail, individual » Operators and
LISTSERVS, and the World Wide Assignments
Web
Online Test for C Program
» Arrays
a vast network that connects a catalog of information organized
» Const
millions of computers around the and fact-checked by a governing
world body » Pointers
» C Preprocessor
None of these
» Complicated Declarations
Correct Ans: a catalog of information organized and fact-checked by a
governing body
ONLINE TESTAPTITUDELOGICAL REASONINGVERBAL ABILITYCURRENT AFFAIRSMOCK TESTJOBS
UPLOAD YOUR RESUME
11. The Internet was originally developed by
whom?
computer hackers a corporation
the U.S. Department of Defense the University of Michigan
None of these
Correct Ans: the U.S. Department of Defense
12. Which is the best search tool for finding Web sites that have been
handpicked and recommended by someone else ?
subject directories search engines
meta-search engines discussion groups
None of these
Correct Ans: subject directories
13. What is the World Wide
Web ?
a computer game a software program
another name for the Internet
the part of the Internet that
enables information-sharing via
interconnected pages
None of these
Correct Ans: the part of the Internet that enables information-sharing via
interconnected pages
14. When we open an Internet site we see www. What is the full form of
www?
world wide wokeup world wide web
word widing works Words wide spiderman web
wet works spider’s web
Correct Ans: world wide web
15. A Web site address is a unique name that identifies a specific
____________ on the Web.
Web browser Web site
PDA Link
None of these
None of these
ONLINE TESTAPTITUDELOGICAL REASONINGVERBAL ABILITYCURRENT AFFAIRSMOCK TESTJOBS
UPLOAD YOUR RESUME
Correct Ans: Link
16. You can do transactions on internet using your bank account. This is called
____________
Banking Online banking
Offline banking Transactions
None of these
Correct Ans: Online banking
17. _____________ allows wireless mobile devices to access the Internet and
its service such as the Web and e-mail.
TCP/IP Ethernet
WAP Token ring
None of these
Correct Ans: WAP
18. SMTP is responsible (for)
___________
sending e-mail accessing any e-mail
where e-mails come
where e-mails are ready to be sent
None of these
Correct Ans: sending e-mail
19. Most world wide web pages contain commands in the language
______________
NIH URL
HTML IRC
None of these
Correct Ans: HTML
20. What is the name of the software that allows us to browse through web
pages called ?
Browser Mail client
FTP client Messenger