Module 5 Questions:
1)FWS computer which module?
Ans:- Monitoring.
2)EMI noise/interference?
Ans:- All
3)GPS-
Ans:- 24 satellite & 6 orbits.
4)Conversion 320?
Ans:- 011 010 000
5) FDR?
Ans:- Arinc 573
6)Logic gate input 1 msb out put is?
Ans:- Piroty encoder.
7) Permanent connection of fibre optic cables?
Ans:-Splice.
8) AND gate is in ?
Ans:- Series
9) Square wave?
Ans:- Two fundamentals.
10) Conversion of “cd”
Ans:- 205
11) Highest resolution?
Ans:-AMLCD (Active Matrix Liquid Crystal Display)
12) EFIS ground shade colour?
Ans:-Yellow
13) Magnetic compass indicates ?
Ans:- Magnetic North
14) Mask programmable Memory who can edit?
Ans:- Manufacturer.
15) Weather radar?
Ans:- Arinc 708
16) How to do ESDS prevention ?
Ans:- Wrapping in a conductive material
17) ANS:- Firmwire
18) Advantage of Series Buss?
Ans:- Reduce volume & weight.
19) Engine Indicating & Crew Alerting Sys (EICAS) gives?
Ans:- Red indication and aural warning
20) In optical fiber incident ray of more angle
Ans:- Travel long distance and faster
21) Boom noise ?
a) Low pass filter
b) High pass filter
c) Band pass filter
22) Radio navigation wave intensity reduce by
Ans:-Low pass filter
23) If two same triboelectric materials are rubbed together then?
Ans:- No charge will be produced.
[Link] of 0001 1111
Ans:-1F
[Link] both input are same then output is 1????
Ans:-exclusive NOR
[Link] COLOR
Ans:-RED GREEN BLUE PHOSPHOR
[Link] OCTAL SYSTEM RANGE FROM
Ans:-0-7
[Link] A SOFTWARE
Ans:-CATASTROPHIC FAILURE.
29) Capsule and Altimeter is which type?
a) Evacuated
b) Bourdon
c) Venturi
Ans:- Evacuated.
30) Aircraft left & right movement comes in?
a) EADI
b) EHSI
c) Both
Ans:- EADI
31) Aircraft changes its heading which instrument show?
a)Direction Indicator.
b) Magnetic Compass.
c) Gyro Horizon.
Ans:- Direction Indicator.
32) Volatile memory?
a) RAM
b) ROM
c) Cache
Ans:- RAM
33)