0% found this document useful (0 votes)
5 views4 pages

Export Tax Consultation Questionnaire

This document is a questionnaire for a stakeholder consultation on state and central taxes and levies on exports. It collects information from exporters such as company details, product export details, transportation modes used, transportation costs, electricity bills, rent paid, mandi tax rates and amounts, road tax rates and amounts, stamp duty paid, and any other non-refunded state taxes or cess paid. The goal is to understand the various taxes and costs exporters face in order to determine which could be made more export-neutral.

Uploaded by

Hena Agrawal
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
5 views4 pages

Export Tax Consultation Questionnaire

This document is a questionnaire for a stakeholder consultation on state and central taxes and levies on exports. It collects information from exporters such as company details, product export details, transportation modes used, transportation costs, electricity bills, rent paid, mandi tax rates and amounts, road tax rates and amounts, stamp duty paid, and any other non-refunded state taxes or cess paid. The goal is to understand the various taxes and costs exporters face in order to determine which could be made more export-neutral.

Uploaded by

Hena Agrawal
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Questionnaire for Stakeholder Consultations on "State and Central Taxes and

Levies on export which are not neutralised"

Company Details:

Name of Company/Firm:
Registered Office Address:
Address of Manufacturing Unit:
Type of Exporter:  Manufacturer Exporter
 Merchant Exporter
 Merchant-cum-Manufacturer Exporter
If Exporter is Status Holder:  One Star Export House
 Two Star Export House
 Three Star Export House
 Four Star Export House
 Five Star Export House
Name of the Respondent:
Contact Details of the
Respondent:

Turnover of the company –

Particulars 2017-18 in Rs. Lakh 2018-19 in Rs. Lakh


Total Turnover
Export Turnover
Domestic Turnover

Export Product Details:

Sl. HS Description Major FOB value of FOB Value of Quantity (in MT)
No. Code of the Export Exports (in USD Exports (in Rs.
product Markets Million) Lakh)
2017- 2018- 2017- 2018- 2017- 2018-
18 19 18 19 18 19
I II III IV V VI VII VIII IX X
1
2
3
4
5
(Please provide details Six & Eight digit wise)

Page 1 of 4
Questionnaire:

1. Generally exports are made by you using which mode of transport?


Ans:  Road  Rail
 Sea  Air
 Courier  Post

[multiple selection allowed]

2. Which types of containers are majorly used by you?


Ans: Less than Container Load (LCL)  Reefer Containerised cargo
 Full Container Load – 20 feet container  Full Container Load – 40 feet container
 Any other please specify (Tempo
etc.)______

[multiple selection allowed]

3. What is the distance between port of import to your premise (factory or warehouse)
and transportation cost per month? – (Applicable if you are importing inputs, if not
applicable please mention)
Ans: Sl. HS Description Name of Factory or Distance Transportation
No. Code Port of Warehouse in kms Cost, per
Import Location month, in Rs.
1
2
3
4
5

Factory or warehouse location may include City and State, for example, Vadodara,
Gujarat
[If required, attach a separate sheet]

4. What is the distance between your factory/warehouse to port of export?


Ans: Sl. HS Description Factory or Port of Distance Transpo
No. Code Warehouse Export in kms rtation
Location Cost,
per
month,
in Rs.
1
2

Page 2 of 4
3
4
5

Factory or warehouse location may include City and State, for example, Vadodara,
Gujarat

[If required, attach a separate sheet]

5. What is your average electricity bill per month?


Ans:

6. What is average monthly rent?


Ans: For Manufacturing premises
For Warehouse
For any other facilities like cold storage
Any other rent – please specify with
amount

7. What is the rate and amount of Mandi Tax paid by you? If applicable.
Ans: Sl. HS Description Rate of Average Amount of
No. Code Mandi Tax Mandi tax paid per
month (in Rs.)
1
2
3
4
5

[If required, attach a separate sheet]

8. If you are not paying Mandi Tax, are your inputs subject to Mandi Tax? If yes, please
mention Mandi Tax Rate and Amount of Mandi Tax.
Ans:

Page 3 of 4
9. What is the rate and amount of Road Tax paid by you? (TOLL Charges)
Ans: Sl. HS Description Rate of Average Amount of Road
No. Code Road Tax tax paid per month (in
Rs.)
1
2
3
4
5

[If required, attach a separate sheet]

10. Total running of road vehicles per month (kms)


Ans:

11. Types of Vehicles used for transportation


Ans:

12. Amount of stamp duty paid by you for any export documents
Name of the document Rate if any, based on value Actual Amount

13. Any other State tax/Cess paid by you which is not being refunded? If yes please provide
details like Tax Rate and Amount of tax paid per month.
Ans:

14. Any specific additional tax payment outside GST? If any please provide details
Ans:-

*****

Page 4 of 4

You might also like