0% found this document useful (0 votes)
9 views3 pages

Pseudocode Output Analysis Exercises

This document contains 10 questions about the output of various pseudo code statements. The pseudo code performs operations like variable assignment, conditional logic, arithmetic, and printing output. The questions test understanding of operator precedence, conditional logic with AND and OR, and the impact of parentheses on statement grouping.

Uploaded by

anand
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
9 views3 pages

Pseudocode Output Analysis Exercises

This document contains 10 questions about the output of various pseudo code statements. The pseudo code performs operations like variable assignment, conditional logic, arithmetic, and printing output. The questions test understanding of operator precedence, conditional logic with AND and OR, and the impact of parentheses on statement grouping.

Uploaded by

anand
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

1. What will be the output of the following pseudo code?

Input m=9,n=6
m=m+1
n=n-1
m=m+n
if (m>n)
print m
else
print n
a) 6
b) 5
c) 10
d) 15
Answer: (D)

2. What will be the output of the following pseudo code?


Input f=6,g=9 and set sum=0
Integer n
if(g>f)
for(n=f;n<g;n=n+1)
sum=sum+n
End for loop
else
print error message
print sum
a) 21
b) 15
c) 9
d) 6
Answer:(A)

3. What will be the output of the following pseudo code statements?


interger a=456, b,c,d=10
c=a-b
print c
a)410
b)410.4
c)411.4
d)411
Answer: (d)

4. What will be the output of the following pseudo code statements?


integer a=984,b,c,d=10
print remainder(a,d)
print remainder(a,d)
a)48
b)Error
c)84
d)44
Answer:(a)
5. What will be the output of the following pseudo code statements?
interger a=50,b=25,c=0
print(a>45 OR b>50 AND c>10)
a)1
b)0
c)-1
d)10
Answer: (a)

6. What will be the output of the following pseudo code statements?


integer a=50,b=25,c=5
print a*b/c+c
a)120
b)125
c)255
d)250
Answer: (c)

7. What will be the output of the following pseudo code statements?


integer a=50,b=35,c=5
print a*b/c-c
a) 65
b) 60
c) Error
d) 70
Answer: (a)

8. Comment about the output of the two statements?


integer a=10,b=35,c=5
print a*b+c/d
print c/d+a*b
a) Differ due to left to right precedence
b) Differ by 10
c) Differ by 20
d) Same
Answer: (d)

9. Comment about the output of the two statements?


integer a=40,b=35,c=20, d=10
print a*b/c-d
print a*b/(c-d)

a) Differ by 80
b) Same
c) Differ by 50
d) Differ by 160
Answer: a)

10. What will be the output of the following pseudo code statements?
integer a=60,b=35, c=-30
print (a>45 Or b>50 AND c>10)
print((a>45 OR b>50) AND c>10)

a) 0 and 1
b) 0 and 0
c) 1 and 1
d) 1 and 0
Answer:d)

You might also like