0% found this document useful (0 votes)
4 views5 pages

Paper Answers

jhhjhjhjhjhjh

Uploaded by

himanshu goyal
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
4 views5 pages

Paper Answers

jhhjhjhjhjhjh

Uploaded by

himanshu goyal
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Ques 1 :

How do you make each word in a text start with a capital letter?
(A) You can't do that with CSS
(B) text-transform:uppercase
(C) text-transform:capitalize
Answer : text-transform:capitalize
Ques 2 :
<meta> tag cannot be defined in the <head> tag.
(A) False
(B) True
Answer : True
Ques 3 :
Which section is used for text and tags that are shown directly on your web page ?
(A) Head
(B) Metatags
(C) Body
Answer : Body
Ques 4 :
Why do designers often use slight variations of black and white as background colors ?
(A) To make the page more readable
(B) Black and white are ugly colors
(C) Personal choice
Answer : To make the page more readable
Ques 5 :
All normal webpages consist of what two parts ?
(A) Head and body
(B) Top and bottom
(C) Body and frameset
Answer : Head and body
Ques 6 :
How do you make the text bold?
(A) style:bold
(B) font:b
(C) font-weight:bold
Answer : font-weight:bold
Ques 7 : html is markupe language?
(A) false
(B) true
Answer : true
Ques 8 :
Is it possible to link within the current page ?
(A) Only in framesets
(B) Yes
(C) No
Answer : Yes
Ques 9 :
Who is making the Web standards?
(A) The World Wide Web Consortium
(B) Microsoft
(C) Mozilla
Answer : The World Wide Web Consortium
Ques 10 :
What does the GENERATOR meta tag tell ?
(A) Who designed the page
(B) Which program was used to produce the page
(C) What type of server your page is on
Answer : Which program was used to produce the page
Ques 11 :
What tag tells the browser where the page starts and stops ?
(A) < body >
(B) < head >
(C) < html >
Answer : < html >
Ques 12 :
How can we resize the image?
(A) Using size attribute
(B) Using height and width
Answer : Using height and width
Ques 13 :
bgcolor is an attribute of body tag
(A) True
(B) False
Answer : True
Ques 14 :
HTML defines colors using hexadecimal values, while graphics programs most often use what ?
(A) Names
(B) Normal numbers
(C) RGB Code
Answer : RGB Code
Ques 15 : Hexadecimal numbers are numbers based on the value of what ?
(A) 10
(B) 16
(C) 8
Answer : 16
Ques 16 :
Increasing the cellpadding value will what ?
(A) Increase the distance between cell and content
(B) Increase the softness of your site
(C) Increase the space between cells
Answer : Increase the distance between cell and content
Ques 17 :
Which tag is used to insert images into your web page ?
(A) pic
(B) img
(C) scr
Answer : img
Ques 18 : Is it easier to process XML than HTML?
(A) Yes
(B) No
(C) Somtimes
(D) Cant say
Answer : Yes
Ques 19 :
colspan=n can be added to only what tag?
(A) < table >
(B) < tr >
(C) < td >
Answer : < td >
Ques 20 :
Which of the following is NOT a valid pair for browser safe colors ?
(A) CC
(B) 00
(C) AA
Answer : AA

Ques 1 : Is it possible to link within the current page ?


(A) Only in framesets
(B) Yes
(C) No
(D) null
Answer : Yes
Ques 2 : Which section is used for text and tags that are shown directly on your web page ?
(A) Head
(B) Metatags
(C) Body
Answer : Body
Ques 3 : Why should you add alternative text to your images ?
(A) In case the user wishes to load a different picture
(B) So the users can get an idea of what the image is before it loads
(C) So the user can save the image using the text as a name
Answer : So the users can get an idea of what the image is before it loads
Ques 4 : What is used to store information usually relevant to browsers and searchengines?
(A) Cookies
(B) Metatags
(C) Tabs
Answer : Metatags
Ques 5 : Why should you specify a background color if you are using an image for the actual
background of your page ?
(A) The background color will be shown until the image loads
(B) In case the image doesnt fit right
(C) So the text shows up better
Answer : The background color will be shown until the image loads
Ques 6 : What tag tells the browser where the page starts and stops ?
(A) < body >
(B) < head >
(C) < html >
Answer : < html >
Ques 7 : One should never combine the "start" and "type" option ?
(A) True
(B) False
(C) Sometimes True, sometimes False
Answer : False
Ques 8 : Adding a border to your image helps the visitor to recognize it as what ?
(A) A Link
(B) A really great picture
(C) A frame
Answer : A Link
Ques 9 : Which of the following is NOT a valid pair for browser safe colors ?
(A) CC
(B) 00
(C) AA
Answer : AA
Ques 10 : Imagelinks can show a text label if you add which property?
(A) alternative
(B) alt
(C) str
Answer : alt
Ques 11 : Defining clickable sub-areas on an image is called?
(A) multiple linking
(B) imagemapping
(C) imagelinking
Answer : imagemapping
Ques 12 : What tag adds a paragraph break after the text ?
(A) < P >
(B) < PARAGRAPH >
(C) < BR >
Answer : < P >
Ques 13 : What is the most important tool for adding colors to certain areas of the page rather
than the entire background ?
(A) Tables
(B) Fonts
(C) Images
Answer : Tables
Ques 14 : Which two meta tags have special relevance for search engines ?
(A) Description and Keywords
(B) Cookies and Keywords
(C) Description and Name
Answer : Description and Keywords
Ques 15 : All normal webpages consist of what two parts ?
(A) Head and body
(B) Top and bottom
(C) Body and frameset
Answer : Head and body
Ques 16 : The <i> tag makes text... ?
(A) Inline
(B) Italic
(C) Bold
Answer : Italic
Ques 17 : Use what to prevent confusion on numbers higher than 9 with hexadecimal colors ?
(A) #
(B) %
(C) !
Answer : #
Ques 18 : There are how many "browser safe colors" ?
(A) 16 Million
(B) 256
(C) 216
Answer : 256
Ques 19 : Which tag is used to insert images into your web page ?
(A) pic
(B) img
(C) scr
Answer : img
Ques 20 : Why do designers often use slight variations of black and white as background colors
?
(A) To make the page more readable
(B) Black and white are ugly colors
(C) Personal choice
Answer : To make the page more readable

You might also like