0% found this document useful (0 votes)
125 views3 pages

GMAT Exponents Practice Problems

The document provides 11 practice problems testing skills with exponents and roots, which are common on the GMAT. It states the author will post detailed solutions to the problems the next day and encourages test takers to post their own thought processes and answers. The problems cover manipulating exponents and roots through multiplication, division, factoring and more.

Uploaded by

Aarti Saxena
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
125 views3 pages

GMAT Exponents Practice Problems

The document provides 11 practice problems testing skills with exponents and roots, which are common on the GMAT. It states the author will post detailed solutions to the problems the next day and encourages test takers to post their own thought processes and answers. The problems cover manipulating exponents and roots through multiplication, division, factoring and more.

Uploaded by

Aarti Saxena
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
  • Exponents and Roots Problems

Exponents and roots problems are very common on the GMAT.

So, it's extremely important to know how to


manipulate them, how to factor out, take roots, multiply, divide, etc. Below are 11 problems to test your skills.
Please post your thought process/solutions along with the answers.

I'll post OA's with detailed solutions tomorrow. Good luck.

1. What is the value of ?


A.
B.
C.
D. 50
E. 60

Solution: [Link]#p1029216

2. What is the units digit of ?


A. 0
B. 2
C. 4
D. 6
E. 8

Solution: [Link]#p1029219

3. If and what is the value of ?


A. 14/5
B. 5
C. 28/5
D. 13
E. 14

Solution: [Link]#p1029221

4. What is the value of ?


A. 5^6
B. 5^7
C. 5^8
D. 5^9
E. 5^10

Solution: [Link]#p1029222

5. If and is a multiple of , where is a non-negative integer, then what is the


value of ?
A. -26
B. -25
C. -1
D. 0
E. 1

Solution: [Link]#p1029223

6. If then which of the following must be true?


A.
B. x>-2
C. x^2<4
D. x^3<-8
E. x^4>32

Solution: [Link]#p1029224

7. If , then which of the following must be true:


A. x<6
B. 6<x<8
C. 8<x<10
D. 10<x<12
E. x>12

Solution: [Link]#p1029227

8. If is a positive number and equals to , where the given expression extends to an


infinite number of roots, then what is the value of x?
A.
B. 3
C.
D.
E. 6

Solution: [Link]#p1029228

9. If is a positive integer then the value of is closest to which of the following?


A.
B.
C.
D.
E.

Solution: [Link]#p1029229

10. Given that and , then what is the value of ?


A. 5
B. 10
C. 15
D. 20
E. Can not be determined

Solution: [Link]#p1029231

11. If , and then what is the value of ?


A. 2
B. 2^(11)
C. 2^(32)
D. 2^(37)
E. 2^(64)

Exponents and roots problems are very common on the GMAT. So, it's extremely important to know how to 
manipulate them, h
C. -1 
D. 0 
E. 1 
 
Solution: tough-and-tricky-exponents-and-roots-questions-125956-40.html#p1029223  (http://gmatclub.c
B. 10 
C. 15 
D. 20 
E. Can not be determined 
 
Solution: tough-and-tricky-exponents-and-roots-questions-125956-40.html#

You might also like