0% found this document useful (0 votes)
35 views2 pages

Grade 9 Science Quiz Questions

The document contains a Grade 9 Science Quiz from Tambis National High School, covering topics in biology, chemistry, and physics. It includes questions categorized as easy, average, difficult, and clincher, with answers provided for each question. The quiz assesses students' knowledge on various scientific concepts such as respiration, properties of materials, and fundamental physics principles.

Uploaded by

Alvin Mabitadi
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
35 views2 pages

Grade 9 Science Quiz Questions

The document contains a Grade 9 Science Quiz from Tambis National High School, covering topics in biology, chemistry, and physics. It includes questions categorized as easy, average, difficult, and clincher, with answers provided for each question. The quiz assesses students' knowledge on various scientific concepts such as respiration, properties of materials, and fundamental physics principles.

Uploaded by

Alvin Mabitadi
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

TAMBIS NATIONAL HIGH SCHOOL

Tambis I, Saint Bernard, Southern Leyte

SCIENCE QUIZ GRADE 9

EASY
1. In which step of respiration provides the greatest number of ATP molecules?
a. Glycolysis c. Electron transport chain
b. Krebs cycle d. Calvin cycle
Answer: C. Electron Transport Chain
2. Which property is described by the statement that aluminum can be bent into various shapes?
a. density c. hardness
b. malleability d. viscosity
Answer: B. malleability
3. Two different brands of hair shampoo behave differently when poured out of their containers. Brand A pours very slowly,
while brand B pours much more quickly. What statement below describes this difference?
a. Brand A is less viscous than brand B.
b. Brand A has a higher boiling point than brand B.
c. Brand A has a higher density than brand B.
d. Brand A is more viscous than brand B.
Answer: D. Brand A is more viscous than brand B.

AVERAGE
1. This compares the kinds of species in a certain area with the total number of organisms in that same area, or
ecosystem. It is primarily used to check on the health of an ecosystem a healthy ecosystem has a
a. low diversity index c. high diversity index
b. low variation level d. high variation level
Answer: C. high diversity index
2. To understand how genes, chromosomes and alleles are linked to inherited characteristics inferences are made. For
each characteristic there must be..
a. a single gene pair involved c. more than one gene pair involved
b. 2 alleles are present for each gene d. several alleles for each chromosome
Answer: B. 2 alleles are present for each gene
3. New species of animals are constantly being added to the growing number of living things. Why is this so?
a. Organisms are constantly being reclassified.
b. Organisms are being found and classified by scientists.
c. Organisms change and adapt, and are moved to a different grouping.
d. Organisms disappear from the Earth, new organisms appear to replace them.
Answer: B. Organisms are being found and classified by scientists

DIFFICULT
1. The burning of propane (C3H8) in a barbeque is an exothermic reaction that produces heat to cook the food. If the heat is
too intense, the products being cooked will be burnt and will be changed into what?
Answer: Pure Carbon

2. Moving pieces of one strand of DNA to other cells is a relatively new technique that has emerged. In the science of
genetics, this technique has enabled scientists to create individuals within a species with desirable traits and is called
Answer: Genetic Engineering

3. How many moles are there in 4.5 x 10 26 molecules of Carbon dioxide?


Answer: 7.48 x 102 molecules of CO2

CLINCHER
1. What do you call the energy needed to pull or remove one or more electron/s from a neutral atom?
a. electron affinity b. electronegativity c. ionization energy d. ionic size
2. The higher its values the higher its tendency to attract electrons, what property is it?
a. electron affinity b. electronegativity c. ionization energy d. ionic size
3. What kind of elements usually forms ionic bonding?
a. metal and metal b. metal and non-metal c. both non-metal d. none of these
TAMBIS NATIONAL HIGH SCHOOL
Tambis I, Saint Bernard, Southern Leyte

SCIENCE QUIZ PHYSICS


EASY
1. What do you call the discrepancy between the nuclear mass of an atom and the combined nuclear mass of all the
neutrons and protons in the nucleus?
a. mass difference b. mass defect c. mass disappearance d. mass loss
Answer: B. mass defect
2. Which of the following is Sir Isaac Newtons theory that explains light as a particle?
a. Corpuscular Theory c. Quantum Theory
b. Electromagnetic Wave Theory d. Wave Theory
Answer: A. Corpuscular Theory
3. The image in a plane mirror is always
a. erect but reversed. c. inverted and reversed.
b. erect but not reversed. d. inverted but not reversed.
Answer: A. erect but reversed

AVERAGE
1. What is the speed of sound in air in meters per second (at a pressure of one atmosphere and temperature of 25 oC)?
a.110 b. 230 c. 490 d. 330
Answer: D. 330

2. Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of


A. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
B. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
[Link] of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
[Link] discharge in atmosphere
Answer: A. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere

3. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because
A. work done in rolling is more than in lifting
B. work done in lifting the stone is equal to rolling it
[Link] done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
[Link] done in rolling a stone is less than in lifting it
Answer: D. work done in rolling a stone is less than in lifting it

DIFFICULT
1. Nuclear sizes are expressed in a unit named Answer: Fermi
2. If two bodies of the same masses, initially at rest, are acted upon by the same force for the same time, then the both
bodies acquire the same what.. Answer: momentum
3. Find the maximum velocity for the overturn of a car moving on a circular track of radius 100 m. The co-efficient of friction
between the road and tire is 0.2.
Answer: 14 m/s

CLINCHER

1. What are the two important fuel of a nuclear reactor?


a. Uranium-234 and Plutonium 239 c. Uranium-235 and Plutonium-238
b. Uranium-235 and Plutonium 239 d. Uranium-234 and Plutonium 238
2. One is equal to how much MeV?
a. 913 MeV b. 931 MeV c. 391 MeV d. 193 MeV
3. What happens to the current if the voltage is not changed but the resistance is doubled?
a. remains the same b. reduced to c. doubled d. increased four times

You might also like