0% found this document useful (0 votes)
3 views4 pages

My SQL Question

The document provides a series of questions and answers related to MySQL, covering topics such as database communication, data organization, SQL modes, storage engines, and SQL commands. It includes details on various MySQL functionalities, such as triggers, data types, and security contexts. The content serves as a knowledge base for understanding MySQL operations and features.

Uploaded by

Santanu Mondal
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
3 views4 pages

My SQL Question

The document provides a series of questions and answers related to MySQL, covering topics such as database communication, data organization, SQL modes, storage engines, and SQL commands. It includes details on various MySQL functionalities, such as triggers, data types, and security contexts. The content serves as a knowledge base for understanding MySQL operations and features.

Uploaded by

Santanu Mondal
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

MY SQL

1. How is communication established with my sql?

Ans- Network Calls

2. Which type of the database management system in my swl?

Ans- Relational

3. My swl is freely available and open sóurce?

Ans- True

4. What is data in my sql database organized into?

Ans- Table

5. How are identifiers quoted MySQL?

Ans- Backticks

6. What does control- _ do in MySQL input editor?

Ans- Undoes last change

7. The system variable in MySQL server that enable to configure the sql mode is........

Ans- sql_mode

8. MySQL server mode values are case sensitive?

Ans- false

9. Which storage engine is not available in MySQL 5.0?

Ans- Falcon

10. Unicode support is provided in my sql?

Ans- True

11. Which storage engine in MySQL provides foreign key support?

Ans- InnoDB

12. The grant table scope column that is case insensitive is:

Ans- User

13. Which of these has higher priority?

Ans- Writes

14. The statement used to create a trigger is:

Ans- CREATE TRIGGER

15. Which among the following is not a "query clause"?

Ans- MODIFY
16. The function used to convert an int to string is:

Ans- INET _NTOA()

18. A multiple-table delete cannot apply any join.

Ans- False

19. The datadir variable value can be seen using...

Ans- SHOW VARIABLES

20. Which is the log in which data changes received from a replication master server are written?

Ans- relay log

21. The line that is not used to turn on the event scheduler is:

Ans- SET EVENT_SCHEDULER = ON;

22. What will be the storage pattern for "float (4,2)" in MySQL?

Ans- 4 digits total and 2 digits after the decimal

23. To how many of the following does the prepared-statement API apply to? CREATE TABLE,
DELETE, DO, INSERT:

Ans- Four

24. Which program reads the statement from a binary log?

Ans- Replication salve

25. Which statement is used to change the table name?

Answer: RENAME

26. What will be the output of the following SQL statement?

SELECT * FROM person WHERE person_id=1;

Answer: A. Display all data of person table whose person_id is 1

27. Which clause is used to "sort the rows of the final result set by one or more columns"?

Answer: B. ORDER By

28. Which option executes all SQL statements in a SQL script irrespective of the number of errors?

Answer: C. --force

29. The name of the option file in Unix is:

Answer: A. .[Link]

30. The facility that allows nesting one select statement into another is:

Answer: C. Subquery
31. Which of these grant table scope columns is case insensitive?

Answer: C. Password

32. The option that supplies the pathname to the root directory of MySQL installation is:

Answer: A. -basedir

33. Which among the following operators belongs to "Equality conditions"?

Answer: C. =

34. The function load_defaults() reads the option files.

Answer: A. True

35. Which of these operators does not perform relative-value comparisons?

Answer: B. ==

36. When a user creates a stored program that accesses sensitive data but forgets that other people
who can invoke the object have the same access, the security context is:

Answer: B. bad

37. What is the TLS protocol?

Answer: B. Transport Layer Security

38. CHECK TABLE works with how many of the following? MyISAM, ARCHIVE, CSV

Answer: B. 1

39. Stored programs improve database security.

Answer: A. True

40. Which is the join in which all the rows from the right table appear in the output irrespective of
the content of the other table?

Answer: D. RIGHT JOIN

Answer: B. –p

42. Is "Datetime" and "Timestamp" the same data type?

Answer: B. No

43. The bit-field values are prefixed with:

Answer: A. 0b

44. In UNIX, the name of the option file is:

Answer: A. .[Link]

45. Which function returns a reference to an array of row values?

Answer: B. fetchrow_arrayref()
46. Each language binding defines its own interface for accessing MySQL.

Answer: A. True

47. What sets up an association between one or more MyISAM tables and the named key cache?

Answer: B. CACHE INDEX

Answer: B. ALTERNATE KEY

49. Which of the following query finds the total rating of the sailors who have reserved boat "103"?

Answer: D. SELECT SUM([Link]) FROM sailors s, reserves r WHERE [Link] = [Link] AND [Link] = 103

50. The SELECT statement SELECT 'Hi' FROM DUAL WHERE NULL = NULL; outputs:

Answer: D. Nothing

You might also like