0% found this document useful (0 votes)
2 views4 pages

Excel 100 Practice Examples

Uploaded by

Sumit Verma
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
2 views4 pages

Excel 100 Practice Examples

Uploaded by

Sumit Verma
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Excel Practice PDF - 100 Solved Examples

SUM Formula
Example 1: Formula =SUM(1,2,3) Answer: 6
Example 2: Formula =SUM(2,3,4) Answer: 9
Example 3: Formula =SUM(3,4,5) Answer: 12
Example 4: Formula =SUM(4,5,6) Answer: 15
Example 5: Formula =SUM(5,6,7) Answer: 18
Example 6: Formula =SUM(6,7,8) Answer: 21
Example 7: Formula =SUM(7,8,9) Answer: 24
Example 8: Formula =SUM(8,9,10) Answer: 27
Example 9: Formula =SUM(9,10,11) Answer: 30
Example 10: Formula =SUM(10,11,12) Answer: 33

AVERAGE Formula
Example 11: Formula =AVERAGE(1,3,5) Answer: 3.0
Example 12: Formula =AVERAGE(2,4,6) Answer: 4.0
Example 13: Formula =AVERAGE(3,5,7) Answer: 5.0
Example 14: Formula =AVERAGE(4,6,8) Answer: 6.0
Example 15: Formula =AVERAGE(5,7,9) Answer: 7.0
Example 16: Formula =AVERAGE(6,8,10) Answer: 8.0
Example 17: Formula =AVERAGE(7,9,11) Answer: 9.0
Example 18: Formula =AVERAGE(8,10,12) Answer: 10.0
Example 19: Formula =AVERAGE(9,11,13) Answer: 11.0
Example 20: Formula =AVERAGE(10,12,14) Answer: 12.0

MAX Formula
Example 21: Formula =MAX(1,6,3) Answer: 6
Example 22: Formula =MAX(2,7,4) Answer: 7
Example 23: Formula =MAX(3,8,5) Answer: 8
Example 24: Formula =MAX(4,9,6) Answer: 9
Example 25: Formula =MAX(5,10,7) Answer: 10
Example 26: Formula =MAX(6,11,8) Answer: 11
Example 27: Formula =MAX(7,12,9) Answer: 12
Example 28: Formula =MAX(8,13,10) Answer: 13
Example 29: Formula =MAX(9,14,11) Answer: 14
Example 30: Formula =MAX(10,15,12) Answer: 15
MIN Formula
Example 31: Formula =MIN(1,6,3) Answer: 1
Example 32: Formula =MIN(2,7,4) Answer: 2
Example 33: Formula =MIN(3,8,5) Answer: 3
Example 34: Formula =MIN(4,9,6) Answer: 4
Example 35: Formula =MIN(5,10,7) Answer: 5
Example 36: Formula =MIN(6,11,8) Answer: 6
Example 37: Formula =MIN(7,12,9) Answer: 7
Example 38: Formula =MIN(8,13,10) Answer: 8
Example 39: Formula =MIN(9,14,11) Answer: 9
Example 40: Formula =MIN(10,15,12) Answer: 10

COUNT Formula
Example 41: Formula =COUNT(1,2,3) Answer: 3
Example 42: Formula =COUNT(2,3,4) Answer: 3
Example 43: Formula =COUNT(3,4,5) Answer: 3
Example 44: Formula =COUNT(4,5,6) Answer: 3
Example 45: Formula =COUNT(5,6,7) Answer: 3
Example 46: Formula =COUNT(6,7,8) Answer: 3
Example 47: Formula =COUNT(7,8,9) Answer: 3
Example 48: Formula =COUNT(8,9,10) Answer: 3
Example 49: Formula =COUNT(9,10,11) Answer: 3
Example 50: Formula =COUNT(10,11,12) Answer: 3

IF Formula
Example 51: Formula =IF(1>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 52: Formula =IF(2>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 53: Formula =IF(3>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 54: Formula =IF(4>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 55: Formula =IF(5>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 56: Formula =IF(6>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 57: Formula =IF(7>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 58: Formula =IF(8>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 59: Formula =IF(9>50,"Pass","Fail") Answer: Fail
Example 60: Formula =IF(10>50,"Pass","Fail") Answer: Fail

ROUND Formula
Example 61: Formula =ROUND(1.567,2) Answer: 1.57
Example 62: Formula =ROUND(2.567,2) Answer: 2.57
Example 63: Formula =ROUND(3.567,2) Answer: 3.57
Example 64: Formula =ROUND(4.567,2) Answer: 4.57
Example 65: Formula =ROUND(5.567,2) Answer: 5.57
Example 66: Formula =ROUND(6.567,2) Answer: 6.57
Example 67: Formula =ROUND(7.567,2) Answer: 7.57
Example 68: Formula =ROUND(8.567,2) Answer: 8.57
Example 69: Formula =ROUND(9.567,2) Answer: 9.57
Example 70: Formula =ROUND(10.567,2) Answer: 10.57

PRODUCT Formula
Example 71: Formula =PRODUCT(1,2) Answer: 2
Example 72: Formula =PRODUCT(2,3) Answer: 6
Example 73: Formula =PRODUCT(3,4) Answer: 12
Example 74: Formula =PRODUCT(4,5) Answer: 20
Example 75: Formula =PRODUCT(5,6) Answer: 30
Example 76: Formula =PRODUCT(6,7) Answer: 42
Example 77: Formula =PRODUCT(7,8) Answer: 56
Example 78: Formula =PRODUCT(8,9) Answer: 72
Example 79: Formula =PRODUCT(9,10) Answer: 90
Example 80: Formula =PRODUCT(10,11) Answer: 110

ABS Formula
Example 81: Formula =ABS(-1) Answer: 1
Example 82: Formula =ABS(-2) Answer: 2
Example 83: Formula =ABS(-3) Answer: 3
Example 84: Formula =ABS(-4) Answer: 4
Example 85: Formula =ABS(-5) Answer: 5
Example 86: Formula =ABS(-6) Answer: 6
Example 87: Formula =ABS(-7) Answer: 7
Example 88: Formula =ABS(-8) Answer: 8
Example 89: Formula =ABS(-9) Answer: 9
Example 90: Formula =ABS(-10) Answer: 10

SQRT Formula
Example 91: Formula =SQRT(1) Answer: 1
Example 92: Formula =SQRT(4) Answer: 2
Example 93: Formula =SQRT(9) Answer: 3
Example 94: Formula =SQRT(16) Answer: 4
Example 95: Formula =SQRT(25) Answer: 5
Example 96: Formula =SQRT(36) Answer: 6
Example 97: Formula =SQRT(49) Answer: 7
Example 98: Formula =SQRT(64) Answer: 8
Example 99: Formula =SQRT(81) Answer: 9
Example 100: Formula =SQRT(100) Answer: 10

You might also like