0% found this document useful (0 votes)
6 views2 pages

Formatted Important Computer Questions

Uploaded by

shanmukhasana57
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
6 views2 pages

Formatted Important Computer Questions

Uploaded by

shanmukhasana57
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Important Computer Questions

Important Computer Questions


1. Computer’s which chip counts up 17. How many Bytes are there in 1KB?
Arithmetic and Logic? Ans: 1KB = 1000 Bytes
Ans: Microprocessor
18. How many terabytes are there in one
2. What is the F7 key in MS Word? Petabyte? Answer: 1000
Ans: Spelling and Grammar checking
19. The trackball is what type of device?
3. What is the full form of W3C? Ans: Input Device
Ans: World Wide Web Consortium
20. Full form of CPU?
4. When and where was C++ first developed? Ans: Central Processing Unit
Ans: In 1980 by Bjarne Stroustrup (Bell
21. Full-Form of DHCP?
laboratories of AT& T U.S.A.)
Ans: Dynamic Host Configuration Protocol
5. Shortcut Key to paste?
22. Full form of NIU?
Ans: Ctrl + V
Ans: network interface unit
6. ASCII full form?
23. Which of the following is not an Auxiliary
Ans: American Standard Code for
memory?
Information Interchange
24. Intel i9 is a?
7. The computer does processing in which
Ans: CPU
code?
Ans: Binary Code 25. What is mean by the bug?
Ans: A bug report contains device logs,
8. How many default sheets are there in MS
stack traces, and other diagnostic
Excel?
information to help you find and fix bugs in
Ans: 3
your app
9. Full form of LIFO?
26. Who is the inventor of WWW?
Ans: Last In First Out
Ans: Tim Berners-Lee
10. Which of the following is not an Input
27. One question related to FORTRAN.?
Device?
Ans: Fortran was originally developed by a
11. Ubuntu comes under what? team at IBM in 1957 for scientific
Ans: Ubuntu is a Linux distribution based calculations. Later developments made it
on Debian and mostly composed of free and into a high-level programming language.
open-source software. Who was the father of the computer?
Ans: Charles Babbage
12. What is called the brain of a Computer?
Ans: CPU is the brain of the Computer. The
full form of CPU is the Central Processing
Unit
13. Full form of URL?
Ans: Uniform Resource Locator
14. Full-Form Of HTTP?
Ans: Hypertext Transfer Protocol
15. 1st Supercomputer of India?
Ans: Param
16. What is PYTHON?
Ans: Programming Language
1 [Link] | [Link] | [Link] | Adda247 App
Report the Errors in PDF at blogger@[Link]
Important Computer Questions
28. Which key is used to edit in Excel? 41. What is debugging?
Ans: F2 Ans: Debugging is Checking errors in a
29. Full form ATP? software program.
Ans: Advanced threat protection 42. What is Cache Memory?
30. What is the Full Form of COBOL? Ans: Cache memory is a special high-speed
Ans: Common Business Oriented Language memory used to speed up and
synchronizing with Central Processing Unit.
31. Which of the following is an Input Device?
Ans: Examples of input devices include 43. What is MS- Office?
keyboards, mouse, scanners, cameras, Ans: MS-Office is an Application Software.
joysticks, and microphones.
44. Which key on a windows keyboard sets to
32. Which of the following is an essential part to full-screen mode in most browsers?
run a computer? Ans: F11
Ans: The processor is also known as the
Central Processing Unit (CPU). This 45. Webpages are written using?
component provides the computing power Ans: HTML
within your computer system. The CPU can
46. What is the full form of JPEG?
be seen as the 'brains' of the computer.
Ans: Joint Photographic Experts Group
33. Which company created MS Office 2000?
Ans: Microsoft 47. What is the file extension for MS Word file?
Ans: The file extension of an MS Word file is
34. Who is the CEO of Microsoft? .doc
Ans: Satya Nadella
48. Which software tool enables user interaction
35. What is the full form of MMU?
with the computer for a specific purpose?
Ans: The full form of MMU is Memory
Management Unit. Memory Management Ans: Application
Unit is mailable for three major works 49. What is a numerical label assigned to each
Hardware memory management, Operating device (e.g., computer, printer) participating
system memory management, and in a computer network?
Application memory management. Ans: IP Address
36. Who invented the mouse of the computer?
50. What is the full form of MODEM?
Ans: John Backus
Ans: MODEM full form is Modulator
37. In a computer, what is the name of the high- Demodulator
speed memory used?
Ans: Hard Disk
38. What is a compiler?
Ans: Compiler is a software. A Compiler is
a software that translates computer code
written in one programming language into
another language.
39. What does RAM stand for?
Ans: Random Access Memory
40. What is cloud computing?
Ans: Could Computing is a service.
2 [Link] | [Link] | [Link] | Adda247 App
Report the Errors in PDF at blogger@[Link]

You might also like