0% found this document useful (0 votes)
4 views1 page

Network

Uploaded by

codertime522
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
4 views1 page

Network

Uploaded by

codertime522
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

1. What is internetworking?

• Ans: Computer network term is used to describe two or more computers that are
linked to each other. When two or more computer networks or computer network
segments are connected using devices such as a router then it is called computer
internetworking.
2. Define protocol with its key elements.
• Ans: A protocol defines basic elements namely, Syntax (what is to be
communicated?) Semantics (how it is to be communicated?) and Timing (when
it should be communicated?).
3. Define mesh topology.
• Ans: In a mesh network topology, each of the network nodes, computer and other
devices, are interconnected with one another with dedicated point to point link
4. Which devices operate at physical layer?
• Ans: Hub device operate at physical layer.
5. Write any two advantages of star topology.
• Ans: 1. Easy to install, reconfigure and wire. 2. Centralized management which helps
in monitoring the network. 3. Fast as compared to ring topology.
6. Which topology requires a multipoint connection?
• Ans: Mesh topology requires a multipoint connection.
7. List any four application layer protocols.
• Ans: Secure Shell (SSH), File Transfer Protocol (FTP), Trivial File Transfer Protocol
(TFTP), Simple Mail Transfer Protocol (SMTP).
8. What is computer network?
• Ans: A computer network is a system that connects
numerous independent computers in order to share
information (data) and resources. The integration of
computers and other different devices allows users to
communicate more easily.

You might also like