0% found this document useful (0 votes)
2 views7 pages

Question Paper

Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
2 views7 pages

Question Paper

Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

Question Paper

ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)


Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q1: 6 1/5 + 5 1/3 + 4 1/2 = ?


A: 487/30
B: 481/30
C: 483/30
D: 485/30
Answer: B

Q2: In a class 3/4th of the students do not know either English or Hindi. But 1/6th of the students
know English. How much students know both English and Hindi if students who know Hindi are 1/9th
of total students in the class?
A: 1/36
B: 1/18
C: 1/12
D: 1/30
Answer: A

Q3: A fraction is divided by reciprocal of itself. It is then multiplied by the original fraction. What is
the fraction if the answer obtained is 2 93/125?
A: 6/5
B: 7/5
C: 8/5
D: 9/5
Answer: B

Q4: Since Ram was not paying attention in class, instead of multiplying M by 3/7, he divided M by
3/7. Ram¶s value was 2 2/14 more than expected value of M. What is M?
A: 9/8
B: 8/9
C: 10/9
D: 9/10
Answer: A
Question Paper
ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)
Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q5: The product of two numbers is 1/3 and their quotient is 6/18, find the pair of numbers?
A: 1/2, 2/3
B: 1/3, 1
C: 1/4, 4/3
D: 1/2, 3/2
Answer: B

Q6: Sam travels 330 km on three-fifths of his petrol tank. How far would he travel at the same rate
with a full tank of petrol?
A: 550 km
B: 580 km
C: 520 km
D: 560 km
Answer: A

Q7: Divide 3/10 by (1/4 of 9/5)


A: 3/2
B: 2/3
C: 5/6
D: 6/5
Answer: B

Q8: How many 2/7 kg pieces can be cut from a cake of weight 26 kg?
A: 78
B: 91
C: 52
D: 65
Answer: B

Q9: In a colony of 450 members, 4/9 of the members are male members. Find the number of male
members.
A: 250
B: 240
C: 200
D: 260
Answer: C
Question Paper
ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)
Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q10: 9/5 of 7/4 of 5/6 of 4/9 of 252 is:


A: 248
B: 260
C: 294
D: 280
Answer: C

Q11: Divide 7/12 by (2/5 of 5/8)


A: 5/2
B: 5/3
C: 11/6
D: 7/3
Answer: D

Q12: Divide 7/12 by [(2/3) of (9/8)].


A: 8/9
B: 6/7
C: 7/9
D: 7/8
Answer: C

Q13: How many 3/8 kg pieces can be cut from a cake of weight 12 kg?
A: 24
B: 48
C: 40
D: 32
Answer: D

Q14: If a fraction¶s denominator is decreased by 60% and numerator is increased by 150%, the
fraction becomes 10/13. What is the fraction?
A: 9/65
B: 7/65
C: 11/65
D: 8/65
Answer: D
Question Paper
ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)
Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q15: If 11 is added to the numerator of the fraction it becomes two. If 2 is added to the denominator
of the fraction it becomes 1/2. The fraction is?
A: 5/8
B: 3/7
C: 3/4
D: 6/7
Answer: A

Q16: Solve: 23 1/3 × 12 3/5


A: 292
B: 276
C: 286
D: 294
Answer: D

Q17: Find the value of: [1/(12 3/5)] ±>  @>  @
A: 1/22
B: 1/18
C: 1/21
D: 1/20
Answer: C

Q18: If a fraction¶s denominator is decreased by 80% and numerator is increased by 140%, the
fraction becomes 20/7. What is the fraction?
A: 5/21
B: 8/21
C: 2/7
D: 3/7
Answer: A

Q19: Evaluate the following: [9 1/4 ÷ (64)1/3] ± ÷ 6 1/4)


A: 719/400
B: 713/400
C: 721/400
D: 717/400
Answer: D
Question Paper
ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)
Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q20: 2/7 part of tank is full of water. Another 1400 liters of water is required to completely fill the
tank. The capacity of the tank is?
A: 1900 liters
B: 1950 liters
C: 1960 liters
D: 1980 liters
Answer: C

Q21: In a class of 60 students, one day 1/5 of the students were absent. Find the number of present
students on that day.
A: 48
B: 52
C: 50
D: 45
Answer: A

Q22: 24 1/3 + 9 1/3 ±± "


A: 59/3
B: 55/3
C: 56/3
D: 52/3
Answer: A

Q23: 4/9 part of tank is full of water. Another 1500 liters of water is required to completely fill the
tank. The capacity of the tank is?
A: 2500 liters
B: 2700 liters
C: 3000 liters
D: 2800 liters
Answer: B
Question Paper
ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)
Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q24: If a fraction¶s denominator is decreased by 20% and numerator is increased by 60%, the
fraction becomes 6/5. What is the fraction?
A: 4/5
B: 1/5
C: 2/5
D: 3/5
Answer: D

Q25: A student was asked to multiply a number by 9/14 but he multiplied it with 14/9 and got an
answer 57.5 more than the correct answer. Find the number.
A: 63
B: 59
C: 57
D: 65
Answer: A

Q26: If (3x + 5)/2 = 6 then the value of x is:


A: 5/3
B: 4/3
C: 8/3
D: 7/3
Answer: D

Q27: If a fraction¶s denominator is decreased by 40% and numerator is increased by 40%, the
fraction becomes 28/15. What is the fraction?
A: 2/5
B: 3/5
C: 4/5
D: 1/5
Answer: C
Question Paper
ANMC Mock Test Class 8 - Fractions (Paper 3)
Exam ID : TEST/2026/02/02132231 Report Generation Date : 5/14/2026 9:43:16 PM

Q28: 34 1/7 + 34 2/7 + 34 4/7 = ?


A: 102
B: 104
C: 105
D: 103
Answer: D

Q29: If 16x + 3y = 50 and 2x = y then x =?


A: 20/11
B: 23/13
C: 25/11
D: 22/13
Answer: C

Q30: Solve: 30 5/6 × 12 3/5


A: 777/2
B: 775/2
C: 773/2
D: 779/2
Answer: A

You might also like