Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q1: If you have Rs. 140 with you. Find out how much money will be left after buying 6 lemons, 8
apples and 2 oranges if the price of 1 lemon is Rs. 2, 1 apple is Rs. 10 and 1 orange is Rs. 5
respectively.
A: Rs. 35
B: Rs. 42
C: Rs. 38
D: Rs. 36
Answer: C
Q2: Two friends wanted to buy a book costing Rs. 690. Riya had Rs. 270 and Vina had Rs. 360.
How much more money they are short of to buy the book?
A: Rs. 60
B: Rs. 50
C: Rs. 70
D: Rs. 40
Answer: A
Q3: The cash memo of supermarket should the following items: 6 chocolates Rs. 120, 5 candies Rs.
15, 2 lollipops Rs. 30, 1 toy Rs. 150. Find the total bill amount.
A: Rs. 325
B: Rs. 315
C: Rs. 295
D: Rs. 305
Answer: B
Q4: How many 50 paisa coins make Rs. 63.5?
A: 125
B: 126
C: 129
D: 127
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q5: Mira earns Rs. 208.50 per hour. She worked 5 hours daily from Monday to Friday. How much
did she earn this week?
A: Rs. 5212.50
B: Rs. 5210.50
C: Rs. 5211.50
D: Rs. 5213.50
Answer: A
Q6: A pizza costs Rs. 257.95. How much would you pay for 7/12 of the pizza?
A: Rs. 152.47
B: Rs. 148.47
C: Rs. 145.47
D: Rs. 150.47
Answer: D
Q7: Sara had 2060 rupees to spend on 9 equally-priced books. After buying them she had 89
rupees. How much did each book cost?
A: Rs. 228.89
B: Rs. 238.78
C: Rs. 219.00
D: Rs. 210.20
Answer: C
Q8: Pincky earns Rs. 320 per hour. She worked 6 1/3 hours daily for 18 days. How much did she
earn?
A: Rs. 36460
B: Rs. 36450
C: Rs. 36490
D: Rs. 36480
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q9: Sachin bought 200 items for a total price of Rs.1600. If he sold each item for Rs. 9.20, what is
the total profit that Sachin made?
A: Rs. 250
B: Rs. 260
C: Rs. 240
D: Rs. 220
Answer: C
Q10: Find the ratio between 52 rupees and 3600 paisa.
A: 9 : 7
B: 13 : 9
C: 14 : 9
D: 12 : 7
Answer: B
Q11: An orange costs Rs. 10.20 each, while a mango costs Rs. 18.24 each. Rocky bought 15
oranges and 21 mangoes. What is the total price that Rocky has to pay for the fruits?
A: Rs. 538.04
B: Rs. 532.04
C: Rs. 536.04
D: Rs. 535.04
Answer: C
Q12: How many 25 paisa coins make Rs. 103.25?
A: 412
B: 413
C: 414
D: 415
Answer: B
Q13: 6 dozen bananas cost Rs. 216. How much would you pay for 1/3 of total 6 dozen bananas?
A: Rs. 36
B: Rs. 48
C: Rs. 72
D: Rs. 96
Answer: C
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q14: Compute the total amount paid for a car with the following financing arrangements: The buyer
agrees to pay Rs. 25500.00 down plus Rs. 15240.62 per month for 35 months.
A: Rs. 558931.7
B: Rs. 558941.7
C: Rs. 558961.7
D: Rs. 558921.7
Answer: D
Q15: Mira had 4525 rupees to spend on 7 equally-priced shirts. After buying them she had 120.60
rupees. How much did each shirt cost?
A: Rs. 629.20
B: Rs. 629.40
C: Rs. 629.10
D: Rs. 629.60
Answer: A
Q16: Dinesh bought 4.5 kg of apples worth rupees 86.30 per kg and 6 kg of strawberry worth rupees
172.80 per kg. How much he spent?
A: Rs. 1423.15
B: Rs. 1426.15
C: Rs. 1421.15
D: Rs. 1425.15
Answer: D
Q17: At the mall Sandy purchased 13 videos which cost Rs. 128.39 each. If he had Rs. 2400 in his
wallet before the purchase, how much money is left in his wallet?
A: Rs. 730.93
B: Rs. 732.52
C: Rs. 728.47
D: Rs. 725.85
Answer: A
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q18: Tushar went to the movies with six of his friends and purchased tickets for everyone. The total
cost of the tickets came to Rs. 1066.8. How much did each ticket cost?
A: Rs. 150.2
B: Rs. 154.6
C: Rs. 152.4
D: Rs. 158.2
Answer: C
Q19: A class trip to the city will cost Rs. 56320.42. If the twenty-six students in the class share the
cost, how much will Viraj, a student in the class, have to pay?
A: Rs. 2162.12
B: Rs. 2166.17
C: Rs. 2164.13
D: Rs. 2169.19
Answer: B
Q20: Two friends wanted to buy a book costing Rs. 836. Pooja had Rs. 326 and Rani had Rs. 432.
How much more money they are short of to buy the book?
A: Rs. 72
B: Rs. 78
C: Rs. 82
D: Rs. 86
Answer: B
Q21: A man earned Rs. 59,000 last month. His total deductions amounted to 14.5% of his earnings.
What is his take-home salary?
A: Rs. 50465
B: Rs. 50425
C: Rs. 50475
D: Rs. 50445
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q22: Vishal has Rs. 24500 salary. Vishal¶s brother has 24% more salary than Vishal. Salary of
Vishal¶s brother is:
A: Rs. 30380
B: Rs. 30280
C: Rs. 30180
D: Rs. 30480
Answer: A
Q23: Karan earns Rs. 470 per hour working as a AC Technician. If he works 32.8 hours a week,
how much does he earn per week?
A: Rs. 15426
B: Rs. 15446
C: Rs. 15416
D: Rs. 15486
Answer: C
Q24: Volunteers raise money for charity by selling 25000 books. The cost is Rs. 270.00 per book
and selling price is Rs. 320.00 per book. Four charities share the profit equally. How much does
each one get?
A: Rs. 312400
B: Rs. 312500
C: Rs. 312600
D: Rs. 312100
Answer: B
Q25: If you have Rs. 1400 with you. Find out how much money will be left after buying 3 dozen
mangoes, 12 apples and 18 oranges if the price of 1 mango is Rs. 25, 1 apple is Rs. 16 and 1
orange is Rs. 12 respectively.
A: Rs. 86
B: Rs. 92
C: Rs. 84
D: Rs. 96
Answer: B
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q26: A person paid total Rs. 1971.60 for eight books that all cost the same amount. What is the cost
per book?
A: Rs. 246.45
B: Rs. 242.35
C: Rs. 247.25
D: Rs. 248.65
Answer: A
Q27: Compute the total amount paid for a car with the following financing arrangements: The buyer
agrees to pay Rs. 28460.00 down plus Rs. 12720.2 per month for 28 months.
A: Rs. 382625.6
B: Rs. 384625.6
C: Rs. 385625.6
D: Rs. 388625.6
Answer: B
Q28: Radhika saved Rs. 2600 every month for 2 1/4 years. She spent 28% of her savings on buying
a TV set. How much money did she have left in savings after buying a TV set?
A: Rs. 50344
B: Rs. 50644
C: Rs. 50544
D: Rs. 50244
Answer: C
Q29: Virat went to the cinemas with seven of his friends and purchased tickets for everyone. The
total cost of the tickets came to Rs. 2004. How much did each ticket cost?
A: Rs. 246.5
B: Rs. 252.5
C: Rs. 248.5
D: Rs. 250.5
Answer: D
Question Paper
RNMC Mock Test Class 5 - Money (Paper 2)
Exam ID : TEST/2025/10/31191349 Report Generation Date : 12/17/2025 8:39:17 PM
Q30: If 6 kg sugar cost Rs. 243 then the cost of 800 gm sugar is?
A: Rs. 30.4
B: Rs. 32.4
C: Rs. 34.4
D: Rs. 35.4
Answer: B