0% found this document useful (0 votes)
9 views4 pages

Noun Notes

The document contains a series of multiple-choice questions (MCQs) focused on the use of prepositions, pronouns, and adverbs in English grammar. Each question is followed by the correct answer, covering various types of pronouns, their functions, and the identification of adverbs. The content serves as a practice resource for learners to enhance their understanding of English grammar.

Uploaded by

chowais125
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
9 views4 pages

Noun Notes

The document contains a series of multiple-choice questions (MCQs) focused on the use of prepositions, pronouns, and adverbs in English grammar. Each question is followed by the correct answer, covering various types of pronouns, their functions, and the identification of adverbs. The content serves as a practice resource for learners to enhance their understanding of English grammar.

Uploaded by

chowais125
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

FUTURE PATH ACADEMY

ENGLISH MCQs
Use of prepositions

1. I enjoy ______ sitting alone.


i) Himself ii) Herself iii) Myself iv) None of the above

Ans: My Self

2. The Matter is between


ii) Him and me sii) Him and I iii) Him and Mine iv) None of these

Ans: Him and Me

3. Pronoun: The small garden is theirs.


i) Personal ii) Relative iii) Possessive iv) None of these

Ans: Possessive

4. The frog hurt itself while playing. Here “itself” is?


i) Reflective Pronoun ii) Adverb of Frequency
5. iii) Adverb of Action iv) None of these

Ans: Reflexive Pronouns

6. Nobody knows the trouble I have seen. Here “nobody” is?


i) Reflective Pronoun ii) Relative Pronoun
iii) Indefinite Pronoun iv) None of these
Ans: Indefinite Pronoun
7. Select the correct possessive pronoun: This book is _____.
i) Mine ii) My iii) Me iv) I

Ans: Mine

8. Identify the type of pronoun: Everybody enjoys a good movie.


i) Indefinite Pronoun ii) Possessive Pronoun

iii) Reflexive Pronoun iv) None of these

Ans: Indefinite Pronoun

9. She bought it for herself. Here “herself” is?


i) Reflexive Pronoun ii) Personal Pronoun
iii) Demonstrative Pronoun iv) None of these
Ans: Reflexive Pronoun
10. Everyone was drowned. Here “everyone” is?
i) Interrogative Pronoun ii) Indefinite Pronoun
ii) Demonstrative Pronoun iv) None of these
Ans: Indefinite Pronoun

11. Select the pronoun in the following sentence: She was playing music very well.
i) Playing ii) She iii) Very iv) None of these

Ans: She

12. _________ are going to the park.


i) He ii) They iii) Me iv) I

Ans: They

13. What is your name? Here “What” is a ______?


i) Verb ii) Pronoun iii) Adverb iv) None of these

Ans: Pronoun

14. Select pronoun in the following sentence: She has a sister who is very helpful.
i) Has ii) She iii) Helpful iv) None of these

Ans: She

15. Please, let ______ to go to Larkana.


i) Mine ii) Me iii) Myself iv) None of these

Ans: Me

16. She is angry with ________?


i) Myself ii) Itself iii) Herself iv) None of these
Ans: Herself
17. Select the reflexive pronoun in the sentence: “You should do your work yourself”.
i) Yourself ii) You iii) Work iv) None of these

Ans: Yourself

18. “He is the boy who scored a fifty”. Here “Who” is ______?
i) Adjective ii) Noun iii) Pronoun iv) None of these
Ans: Pronoun
19. This is _______ house, not yours.
i) Ours ii) Our iii) Us iv) None of these

Ans: Our

20. Find an Objective pronoun is sentence “Is everything alright with you? Yes, I am fine”.
i) I ii) You iii) Everything iv) With

Ans: You

21. In the sentence “She only read novels”, what is the word “only”?
i) Conjunction ii) Noun iii) Adverb iv) Pronoun
Ans: Adverb

22. What does an adverb modify?


i) Only Nouns ii) Only Adjectives
ii) Verbs, Adjectives, or other adverbs iv) Pronouns

Ans: Verb, Adjective or another adverb

23. Which of these is an adverb of manner?


i) Often ii) There iii) Gently iv) None of these

Ans: Gently

24. My father has little patience. Here the word “little” is an _____?
i) Adverb of Praise ii) Adverb of Number
ii) Adverb of Quantity iv) Adverb of Quality

Ans: Adverb of Quantity

25. She is extremely happy. What type of adverb is “extremely”?


i) Adverb of frequency ii) Adverb of Manner
iii) Adverb of Degree iv) None of these

Ans: Adverb of Degree

26. Your husband kamal writes ____ of all.


i) Better ii) Best iii) The best iv) None of these

Ans: The Best

27. In the sentence “Yes you can leave now”, the word “Yes” is a _____?
i) Adverb ii) Noun iii) Adjective iv) None of these

Ans: Adverb

28. Identify the adverb: He usually sleeps in the day.


i) Sleeps ii) Usually iii) Day iv) None of these

Ans: Usually

29. She walks slowly. Which is an adverb?


i) Which ii) is iii) Slowly iv) None

Ans: Slowly

30. He had been working nicely – Identify the adverb:


i) He ii) Working iii) Nicely iv) Had been
Ans: Nicely

31. He runs ____ fast.


i) Very ii) Much iii) More iv) Many

Ans: Very

32. What is the adverb of “simple”?


i) Simpleness ii) Simpleton iii) Simplicity iv) Simply

Ans: Simply

33. In the sentence “He runs fast”, the underlined word fast is a?
i) Noun ii) Verb iii) Adverb iv) Adjective

Ans: Adverb

You might also like