0% found this document useful (0 votes)
4 views2 pages

Week 5

The document provides detailed solutions to an assignment on evaluating human-computer interfaces. Key evaluation methods include usability assessment, heuristic evaluations using checklists, and self-report feedback from users. It also discusses specific tools and metrics such as the After-scenario Questionnaire (ASQ) and the System Usability Scale (SUS).

Uploaded by

hajeehaja07
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
4 views2 pages

Week 5

The document provides detailed solutions to an assignment on evaluating human-computer interfaces. Key evaluation methods include usability assessment, heuristic evaluations using checklists, and self-report feedback from users. It also discusses specific tools and metrics such as the After-scenario Questionnaire (ASQ) and the System Usability Scale (SUS).

Uploaded by

hajeehaja07
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

NPTEL Online Certification Course

Design & Implementation of Human-Computer Interfaces


Assignment 5: Detailed Solution
Indian Institute of Technology Guwahati

1. How do we evaluate an interface?


a. by evaluating satisfaction
b. by evaluating memorability
c. by evaluating usability
Ans: We evaluate an interface by evaluating usability
2. For expert evaluation, an evaluation team of 3-5 members is necessary.
a. True
b. False
Ans: For expert evaluation, an evaluation team (may be the design team or may
include other skilled designers) of 3-5 members is necessary.
3. In a heuristic evaluation, the items in the checklist are called __________
a. checkbox
b. heuristics
c. usability issues
d. problems
Ans: In a heuristic evaluation, the items in the checklist are called heuristics. In
heuristic evaluation, evaluators evaluate a system with a checklist.
4. Data collected in evaluation with self-reports method is sometimes called _______ or
preference data
a. objective
b. subjective
c. self data
d. automation
Ans: Evaluation with self reports is a method where we get feedback from users by
asking them questions directly. Data collected in this method sometimes called
subjective or preference data
5. There are many ways of collecting user feedback in evaluation with self report
methods: ______________ , can ask them to choose from a list of system attributes
ask direct and open-ended questions.
a. Utter the option
b. Rating on a scale
NPTEL Online Certification Course
Design & Implementation of Human-Computer Interfaces
Assignment 5: Detailed Solution
Indian Institute of Technology Guwahati

Ans: There are many ways of collecting user feedback in evaluation with self report
methods: Rating on a scale (e.g. Likert scale), can ask them to choose from a list of
system attributes
ask direct and open-ended questions (e.g., “what you feel about the system?”) .
6. ASQ is a ___________________.
a. Post-task questionnaire
b. Post-session questionnaire
Ans: After-scenario Questionnaire (ASQ) is a post-task questionnaire
7. It is generally assumed that an SUS score around _______ percent or higher is desirable
a. 10
b. 20
c. 50
d. 70
Ans: It is generally assumed that an SUS score around 70 percent or higher is desirable
8. In heuristic evaluation, a system is evaluated with a checklist are called ____
a. Heuristics
b. Actions
c. Statement
Ans. In heuristic evaluation, a system is evaluated with a checklist are called heuristics

9. Nielsen, 1994 proposed _______ heuristics for expert evaluation


a. 5
b. 7
c. 9
d. 10
Ans. Nielsen, 1994 proposed 10 heuristics for expert evaluation
10. What is the full form of SUS
a. Software usability score
b. Software usability scale
c. System usability score
d. System usability scale
Ans. System usability scale

You might also like