Java HTML CSS 500 MCQ Question Bank
Java HTML CSS 500 MCQ Question Bank
D) char
1. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
2. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
3. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
4. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
5. Which is not primitive type?
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
10. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
11. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
12. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
13. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
14. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
B) 1
24. Size of int in Java?
C) -1
A) 2 bytes
D) Depends
B) 4 bytes
Answer: A
C) 8 bytes
A) [Link] Answer: B
B) [Link]
25. Which is not primitive type?
C) [Link]
A) int
D) [Link]
B) float
Answer: C
C) String
A) Procedural Answer: C
B) Object Oriented
26. Parent class of all classes?
C) Machine
A) String
D) Assembly
B) Throwable
Answer: B
C) Object
A) implement Answer: C
B) extends
27. Which keyword makes variable constant?
C) inherit
A) static
D) super
B) final
Answer: B
C) const
A) start() Answer: B
B) main()
28. Which concept hides data?
C) run()
A) Polymorphism
D) init()
B) Abstraction
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
29. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
30. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
31. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
32. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
33. Entry point of Java program?
Answer: B C) inherit
D) super
38. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
39. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
40. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
41. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
42. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
B) final
52. Which keyword is used to inherit a class?
C) const
A) implement
D) fixed
B) extends
Answer: B
C) inherit
A) Polymorphism Answer: B
B) Abstraction
53. Entry point of Java program?
C) Encapsulation
A) start()
D) Inheritance
B) main()
Answer: C
C) run()
A) 0 Answer: B
B) 1
54. Size of int in Java?
C) -1
A) 2 bytes
D) Depends
B) 4 bytes
Answer: A
C) 8 bytes
A) [Link] Answer: B
B) [Link]
55. Which is not primitive type?
C) [Link]
A) int
D) [Link]
B) float
Answer: C
C) String
A) Procedural Answer: C
B) Object Oriented
56. Parent class of all classes?
C) Machine
A) String
D) Assembly
B) Throwable
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
57. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
58. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
59. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
60. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
61. Java is a ___ language.
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
66. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
67. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
68. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
69. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
70. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
B) float
80. Which package auto imported?
C) String
A) [Link]
D) char
B) [Link]
Answer: C
C) [Link]
A) String Answer: C
B) Throwable
81. Java is a ___ language.
C) Object
A) Procedural
D) Class
B) Object Oriented
Answer: C
C) Machine
A) static Answer: B
B) final
82. Which keyword is used to inherit a class?
C) const
A) implement
D) fixed
B) extends
Answer: B
C) inherit
A) Polymorphism Answer: B
B) Abstraction
83. Entry point of Java program?
C) Encapsulation
A) start()
D) Inheritance
B) main()
Answer: C
C) run()
A) 0 Answer: B
B) 1
84. Size of int in Java?
C) -1
A) 2 bytes
D) Depends
B) 4 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
85. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
86. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
87. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
88. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
89. Array index starts from?
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
94. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
95. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
96. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
97. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
98. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
B) main()
108. Which concept hides data?
C) run()
A) Polymorphism
D) init()
B) Abstraction
Answer: B
C) Encapsulation
A) 2 bytes Answer: C
B) 4 bytes
109. Array index starts from?
C) 8 bytes
A) 0
D) 1 byte
B) 1
Answer: B
C) -1
A) int Answer: A
B) float
110. Which package auto imported?
C) String
A) [Link]
D) char
B) [Link]
Answer: C
C) [Link]
A) String Answer: C
B) Throwable
111. Java is a ___ language.
C) Object
A) Procedural
D) Class
B) Object Oriented
Answer: C
C) Machine
A) static Answer: B
B) final
112. Which keyword is used to inherit a class?
C) const
A) implement
D) fixed
B) extends
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
113. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
114. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
115. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
116. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
117. Which keyword makes variable constant?
Answer: B C) Object
D) Class
122. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
123. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
124. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
125. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
126. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
B) Object Oriented
136. Parent class of all classes?
C) Machine
A) String
D) Assembly
B) Throwable
Answer: B
C) Object
A) implement Answer: C
B) extends
137. Which keyword makes variable constant?
C) inherit
A) static
D) super
B) final
Answer: B
C) const
A) start() Answer: B
B) main()
138. Which concept hides data?
C) run()
A) Polymorphism
D) init()
B) Abstraction
Answer: B
C) Encapsulation
A) 2 bytes Answer: C
B) 4 bytes
139. Array index starts from?
C) 8 bytes
A) 0
D) 1 byte
B) 1
Answer: B
C) -1
A) int Answer: A
B) float
140. Which package auto imported?
C) String
A) [Link]
D) char
B) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
141. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
142. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
143. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
144. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
145. Which is not primitive type?
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
150. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
151. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
152. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
153. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
154. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
B) 1
164. Size of int in Java?
C) -1
A) 2 bytes
D) Depends
B) 4 bytes
Answer: A
C) 8 bytes
A) [Link] Answer: B
B) [Link]
165. Which is not primitive type?
C) [Link]
A) int
D) [Link]
B) float
Answer: C
C) String
A) Procedural Answer: C
B) Object Oriented
166. Parent class of all classes?
C) Machine
A) String
D) Assembly
B) Throwable
Answer: B
C) Object
A) implement Answer: C
B) extends
167. Which keyword makes variable constant?
C) inherit
A) static
D) super
B) final
Answer: B
C) const
A) start() Answer: B
B) main()
168. Which concept hides data?
C) run()
A) Polymorphism
D) init()
B) Abstraction
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
169. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
170. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
171. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
172. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
173. Entry point of Java program?
Answer: B C) inherit
D) super
178. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
179. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
180. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
181. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
182. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
B) final
192. Which keyword is used to inherit a class?
C) const
A) implement
D) fixed
B) extends
Answer: B
C) inherit
A) Polymorphism Answer: B
B) Abstraction
193. Entry point of Java program?
C) Encapsulation
A) start()
D) Inheritance
B) main()
Answer: C
C) run()
A) 0 Answer: B
B) 1
194. Size of int in Java?
C) -1
A) 2 bytes
D) Depends
B) 4 bytes
Answer: A
C) 8 bytes
A) [Link] Answer: B
B) [Link]
195. Which is not primitive type?
C) [Link]
A) int
D) [Link]
B) float
Answer: C
C) String
A) Procedural Answer: C
B) Object Oriented
196. Parent class of all classes?
C) Machine
A) String
D) Assembly
B) Throwable
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
197. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
198. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
199. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
200. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
201. Java is a ___ language.
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
206. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
207. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
208. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
209. Array index starts from?
Answer: B
A) 0
C) -1 A) 2 bytes
D) Depends B) 4 bytes
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
210. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
B) float
220. Which package auto imported?
C) String
A) [Link]
D) char
B) [Link]
Answer: C
C) [Link]
A) String Answer: C
B) Throwable
221. Java is a ___ language.
C) Object
A) Procedural
D) Class
B) Object Oriented
Answer: C
C) Machine
A) static Answer: B
B) final
222. Which keyword is used to inherit a class?
C) const
A) implement
D) fixed
B) extends
Answer: B
C) inherit
A) Polymorphism Answer: B
B) Abstraction
223. Entry point of Java program?
C) Encapsulation
A) start()
D) Inheritance
B) main()
Answer: C
C) run()
A) 0 Answer: B
B) 1
224. Size of int in Java?
C) -1
A) 2 bytes
D) Depends
B) 4 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
225. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
226. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
227. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
228. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
C) Encapsulation A) start()
D) Inheritance B) main()
Answer: C C) run()
D) init()
229. Array index starts from?
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
234. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
235. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
236. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
237. Which keyword makes variable constant?
Answer: B
A) static
C) const A) implement
D) fixed B) extends
Answer: B C) inherit
D) super
238. Which concept hides data?
Answer: B
A) Polymorphism
B) main()
248. Which concept hides data?
C) run()
A) Polymorphism
D) init()
B) Abstraction
Answer: B
C) Encapsulation
A) 2 bytes Answer: C
B) 4 bytes
249. Array index starts from?
C) 8 bytes
A) 0
D) 1 byte
B) 1
Answer: B
C) -1
A) int Answer: A
B) float
250. Which package auto imported?
C) String
A) [Link]
D) char
B) [Link]
Answer: C
C) [Link]
A) String Answer: C
B) Throwable
251. Java is a ___ language.
C) Object
A) Procedural
D) Class
B) Object Oriented
Answer: C
C) Machine
A) static Answer: B
B) final
252. Which keyword is used to inherit a class?
C) const
A) implement
D) fixed
B) extends
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
253. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
254. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
255. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
256. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
C) Object A) Procedural
Answer: C C) Machine
D) Assembly
257. Which keyword makes variable constant?
Answer: B C) Object
D) Class
262. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
263. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
264. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
265. Which is not primitive type?
Answer: A
A) int
C) String A) [Link]
D) char B) [Link]
Answer: C C) [Link]
D) [Link]
266. Parent class of all classes?
Answer: C
A) String
B) Object Oriented
276. Parent class of all classes?
C) Machine
A) String
D) Assembly
B) Throwable
Answer: B
C) Object
A) implement Answer: C
B) extends
277. Which keyword makes variable constant?
C) inherit
A) static
D) super
B) final
Answer: B
C) const
A) start() Answer: B
B) main()
278. Which concept hides data?
C) run()
A) Polymorphism
D) init()
B) Abstraction
Answer: B
C) Encapsulation
A) 2 bytes Answer: C
B) 4 bytes
279. Array index starts from?
C) 8 bytes
A) 0
D) 1 byte
B) 1
Answer: B
C) -1
A) int Answer: A
B) float
280. Which package auto imported?
C) String
A) [Link]
D) char
B) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
281. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
282. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
283. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
284. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
C) 8 bytes A) 0
D) 1 byte B) 1
Answer: B C) -1
D) Depends
285. Which is not primitive type?
Answer: A C) 8 bytes
D) 1 byte
290. Which package auto imported?
Answer: B
A) [Link]
C) [Link] A) int
D) [Link] B) float
Answer: C C) String
D) char
291. Java is a ___ language.
Answer: C
A) Procedural
C) Machine A) String
D) Assembly B) Throwable
Answer: B C) Object
D) Class
292. Which keyword is used to inherit a class?
Answer: C
A) implement
C) inherit A) static
D) super B) final
Answer: B C) const
D) fixed
293. Entry point of Java program?
Answer: B
A) start()
C) run() A) Polymorphism
D) init() B) Abstraction
Answer: B C) Encapsulation
D) Inheritance
294. Size of int in Java?
Answer: C
A) 2 bytes
B) 1 Answer: B
C) -1
304. Tag for image?
D) Depends
A) img
Answer: A
B) image
A) [Link] D) src
B) [Link] Answer: A
C) [Link]
305. Ordered list tag?
D) [Link]
A) ul
Answer: C
B) ol
C) li
SECTION B: HTML (301–400)
D) dl
A) h6
307. Input field tag?
B) h1
A) input
C) head
B) form
D) heading
C) field
Answer: B
D) text
A) link
308. Semantic tag example?
B) a
A) div
C) href
B) span 313. Ordered list tag?
C) header A) ul
D) b B) ol
Answer: C C) li
D) dl
309. HTML stands for?
Answer: B
A) Hyper Text Markup Language
C) Hyperlinks Text A) td
Answer: A C) th
D) table
310. Largest heading tag?
Answer: B
A) h6
C) head A) input
D) heading B) form
Answer: B C) field
D) text
311. Tag used for hyperlink?
Answer: A
A) link
C) href A) div
D) url B) span
Answer: B C) header
D) b
312. Tag for image?
Answer: C
A) img
D) table
318. Largest heading tag?
Answer: B
A) h6
C) head A) input
D) heading B) form
Answer: B C) field
D) text
319. Tag used for hyperlink?
Answer: A
A) link
C) href A) div
D) url B) span
Answer: B C) header
D) b
320. Tag for image?
Answer: C
A) img
C) li A) h6
D) dl B) h1
Answer: B C) head
D) heading
322. Table row tag?
Answer: B
A) td
B) a
332. Semantic tag example?
C) href
A) div
D) url
B) span
Answer: B
C) header
A) img Answer: C
B) image
333. HTML stands for?
C) pic
A) Hyper Text Markup Language
D) src
B) High Text Machine Language
Answer: A
C) Hyperlinks Text
A) ul Answer: A
B) ol
334. Largest heading tag?
C) li
A) h6
D) dl
B) h1
Answer: B
C) head
A) td Answer: B
B) tr
335. Tag used for hyperlink?
C) th
A) link
D) table
B) a
Answer: B
C) href
A) input Answer: B
B) form
336. Tag for image?
C) field
A) img
D) text
B) image
C) pic A) Hyper Text Markup Language
C) li A) h6
D) dl B) h1
Answer: B C) head
D) heading
338. Table row tag?
Answer: B
A) td
C) th A) link
D) table B) a
Answer: B C) href
D) url
339. Input field tag?
Answer: B
A) input
C) field A) img
D) text B) image
Answer: A C) pic
D) src
340. Semantic tag example?
Answer: A
A) div
C) header A) ul
D) b B) ol
Answer: C C) li
D) dl
341. HTML stands for?
Answer: B C) head
D) heading
346. Table row tag?
Answer: B
A) td
C) th A) link
D) table B) a
Answer: B C) href
D) url
347. Input field tag?
Answer: B
A) input
C) field A) img
D) text B) image
Answer: A C) pic
D) src
348. Semantic tag example?
Answer: A
A) div
C) header A) ul
D) b B) ol
Answer: C C) li
D) dl
349. HTML stands for?
Answer: B
A) Hyper Text Markup Language
C) Hyperlinks Text A) td
Answer: A C) th
D) table
350. Largest heading tag?
Answer: B
A) h6
B) form
360. Tag for image?
C) field
A) img
D) text
B) image
Answer: A
C) pic
A) div Answer: A
B) span
361. Ordered list tag?
C) header
A) ul
D) b
B) ol
Answer: C
C) li
A) h6 Answer: B
B) h1
363. Input field tag?
C) head
A) input
D) heading
B) form
Answer: B
C) field
A) link Answer: A
B) a
364. Semantic tag example?
C) href
A) div
D) url
B) span
C) header A) ul
D) b B) ol
Answer: C C) li
D) dl
365. HTML stands for?
Answer: B
A) Hyper Text Markup Language
C) Hyperlinks Text A) td
Answer: A C) th
D) table
366. Largest heading tag?
Answer: B
A) h6
C) head A) input
D) heading B) form
Answer: B C) field
D) text
367. Tag used for hyperlink?
Answer: A
A) link
C) href A) div
D) url B) span
Answer: B C) header
D) b
368. Tag for image?
Answer: C
A) img
D) table
374. Largest heading tag?
Answer: B
A) h6
C) head A) input
D) heading B) form
Answer: B C) field
D) text
375. Tag used for hyperlink?
Answer: A
A) link
C) href A) div
D) url B) span
Answer: B C) header
D) b
376. Tag for image?
Answer: C
A) img
C) li A) h6
D) dl B) h1
Answer: B C) head
D) heading
378. Table row tag?
Answer: B
A) td
B) a
388. Semantic tag example?
C) href
A) div
D) url
B) span
Answer: B
C) header
A) img Answer: C
B) image
389. HTML stands for?
C) pic
A) Hyper Text Markup Language
D) src
B) High Text Machine Language
Answer: A
C) Hyperlinks Text
A) ul Answer: A
B) ol
390. Largest heading tag?
C) li
A) h6
D) dl
B) h1
Answer: B
C) head
A) td Answer: B
B) tr
391. Tag used for hyperlink?
C) th
A) link
D) table
B) a
Answer: B
C) href
A) input Answer: B
B) form
392. Tag for image?
C) field
A) img
D) text
B) image
C) pic A) Hyper Text Markup Language
C) li A) h6
D) dl B) h1
Answer: B C) head
D) heading
394. Table row tag?
Answer: B
A) td
C) th A) link
D) table B) a
Answer: B C) href
D) url
395. Input field tag?
Answer: B
A) input
C) field A) img
D) text B) image
Answer: A C) pic
D) src
396. Semantic tag example?
Answer: A
A) div
B) span
SECTION C: CSS (401–500)
C) header
Answer: B C) *
D) &
402. Property to change text color?
Answer: B
A) font-color
D) Color Sheet
403. External CSS extension?
Answer: B
A) .style
C) .design A) font-color
D) .html B) text-color
Answer: B C) color
D) bgcolor
404. Position fixed means?
Answer: C
A) Relative
C) Absolute A) .style
D) Static B) .css
Answer: B C) .design
D) .html
405. Property for background color?
Answer: B
A) bgcolor
C) bg A) Relative
Answer: B C) Absolute
D) Static
406. Which selector selects id?
Answer: B
A) .
411. Property for background color? Answer: B
A) bgcolor
416. Position fixed means?
B) background-color
A) Relative
C) bg
B) Fixed to screen
D) color-bg
C) Absolute
Answer: B
D) Static
A) .
417. Property for background color?
B) #
A) bgcolor
C) *
B) background-color
D) &
C) bg
Answer: B
D) color-bg
A) font-color
419. CSS stands for?
B) text-color
A) Creative Style Sheet
C) color
B) Cascading Style Sheets
D) bgcolor
C) Computer Style System
Answer: C
D) Color Sheet
A) .style
420. Property to change text color?
B) .css
A) font-color
C) .design
B) text-color
D) .html
C) color A) Creative Style Sheet
D) Color Sheet
421. External CSS extension?
Answer: B
A) .style
C) .design A) font-color
D) .html B) text-color
Answer: B C) color
D) bgcolor
422. Position fixed means?
Answer: C
A) Relative
C) Absolute A) .style
D) Static B) .css
Answer: B C) .design
D) .html
423. Property for background color?
Answer: B
A) bgcolor
C) bg A) Relative
Answer: B C) Absolute
D) Static
424. Which selector selects id?
Answer: B
A) .
C) * A) bgcolor
D) & B) background-color
Answer: B C) bg
D) color-bg
425. CSS stands for?
Answer: B C) Absolute
D) Static
430. Which selector selects id?
Answer: B
A) .
C) * A) bgcolor
D) & B) background-color
Answer: B C) bg
D) color-bg
431. CSS stands for?
Answer: B
A) Creative Style Sheet
D) Color Sheet B) #
Answer: B C) *
D) &
432. Property to change text color?
Answer: B
A) font-color
D) Color Sheet
433. External CSS extension?
Answer: B
A) .style
C) .design A) font-color
D) .html B) text-color
Answer: B C) color
D) bgcolor
434. Position fixed means?
Answer: C
A) Relative
B) .css
444. Property to change text color?
C) .design
A) font-color
D) .html
B) text-color
Answer: B
C) color
A) Relative Answer: C
B) Fixed to screen
445. External CSS extension?
C) Absolute
A) .style
D) Static
B) .css
Answer: B
C) .design
A) bgcolor Answer: B
B) background-color
446. Position fixed means?
C) bg
A) Relative
D) color-bg
B) Fixed to screen
Answer: B
C) Absolute
A) . Answer: B
B) #
447. Property for background color?
C) *
A) bgcolor
D) &
B) background-color
Answer: B
C) bg
D) & B) background-color
Answer: B C) bg
D) color-bg
449. CSS stands for?
Answer: B
A) Creative Style Sheet
D) Color Sheet B) #
Answer: B C) *
D) &
450. Property to change text color?
Answer: B
A) font-color
D) Color Sheet
451. External CSS extension?
Answer: B
A) .style
C) .design A) font-color
D) .html B) text-color
Answer: B C) color
D) bgcolor
452. Position fixed means?
Answer: C
A) Relative
C) Absolute A) .style
D) Static B) .css
Answer: B C) .design
D) .html
453. Property for background color?
Answer: B C) color
D) bgcolor
458. Position fixed means?
Answer: C
A) Relative
C) Absolute A) .style
D) Static B) .css
Answer: B C) .design
D) .html
459. Property for background color?
Answer: B
A) bgcolor
C) bg A) Relative
Answer: B C) Absolute
D) Static
460. Which selector selects id?
Answer: B
A) .
C) * A) bgcolor
D) & B) background-color
Answer: B C) bg
D) color-bg
461. CSS stands for?
Answer: B
A) Creative Style Sheet
D) Color Sheet B) #
Answer: B C) *
D) &
462. Property to change text color?
Answer: B
A) font-color
A) font-color Answer: B
B) text-color
473. CSS stands for?
C) color
A) Creative Style Sheet
D) bgcolor
B) Cascading Style Sheets
Answer: C
C) Computer Style System
A) .style Answer: B
B) .css
474. Property to change text color?
C) .design
A) font-color
D) .html
B) text-color
Answer: B
C) color
A) Relative Answer: C
B) Fixed to screen
475. External CSS extension?
C) Absolute
A) .style
D) Static
B) .css
Answer: B
C) .design
A) bgcolor Answer: B
B) background-color
476. Position fixed means?
C) bg
A) Relative
D) color-bg
B) Fixed to screen
C) Absolute A) .style
D) Static B) .css
Answer: B C) .design
D) .html
477. Property for background color?
Answer: B
A) bgcolor
C) bg A) Relative
Answer: B C) Absolute
D) Static
478. Which selector selects id?
Answer: B
A) .
C) * A) bgcolor
D) & B) background-color
Answer: B C) bg
D) color-bg
479. CSS stands for?
Answer: B
A) Creative Style Sheet
D) Color Sheet B) #
Answer: B C) *
D) &
480. Property to change text color?
Answer: B
A) font-color
D) Color Sheet
481. External CSS extension?
Answer: B C) *
D) &
486. Property to change text color?
Answer: B
A) font-color
D) Color Sheet
487. External CSS extension?
Answer: B
A) .style
C) .design A) font-color
D) .html B) text-color
Answer: B C) color
D) bgcolor
488. Position fixed means?
Answer: C
A) Relative
C) Absolute A) .style
D) Static B) .css
Answer: B C) .design
D) .html
489. Property for background color?
Answer: B
A) bgcolor
C) bg A) Relative
Answer: B C) Absolute
D) Static
490. Which selector selects id?
Answer: B
A) .
B) background-color
500. Position fixed means?
C) bg
A) Relative
D) color-bg
B) Fixed to screen
Answer: B
C) Absolute
A) . Answer: B
B) #
C) *
D) &
Answer: B
D) Color Sheet
Answer: B
A) font-color
B) text-color
C) color
D) bgcolor
Answer: C
A) .style
B) .css
C) .design
D) .html