0% found this document useful (0 votes)
5 views14 pages

HTML 2

The document contains a series of questions and answers related to HTML and web development concepts. Each question includes a correct answer, with some questions focusing on syntax, properties, and functionalities of HTML and CSS. The document serves as a quiz or study guide for individuals learning about web technologies.

Uploaded by

ROHIT
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
5 views14 pages

HTML 2

The document contains a series of questions and answers related to HTML and web development concepts. Each question includes a correct answer, with some questions focusing on syntax, properties, and functionalities of HTML and CSS. The document serves as a quiz or study guide for individuals learning about web technologies.

Uploaded by

ROHIT
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd

Q1. What is the correct way to include the file "[Link]"?

1. < % #include file="[Link]" %>

2. < !--#include file="[Link]"-->

3. < include file="[Link]">

4. < % include file="[Link]" %>

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10329 Subject Name HTML

Q2. Most search engines give serious importance to meta tags when ranking websites in

their listings

Correct Answer : T

Your Answer :

QuestionID : 10333 Subject Name HTML

Q3. To keep the browser from performing a script as soon as it is loaded you need to write the script as
a _______

1. delay

2. performance

3. function

4. None of the above

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 10335 Subject Name HTML

Q4. How do you create a FileSystemObject?

1. [Link]("FileSystemObject")

2. [Link]("[Link]")

3. Create("FileSystemObject")
4. Create Object:"[Link]"

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10336 Subject Name HTML

Q5. Which type of internet address is unique?

1. DNS

2. Default Gateway

3. ISP

4. IP

Correct Answer : 4

Your Answer :

QuestionID : 10346 Subject Name HTML

Q6. The major difference between the <br> and <p> tag is that <br> forces a

break with a white space, whereas <p> is essentially just a line return.

Correct Answer : T

Your Answer :

QuestionID : 10353 Subject Name HTML

Q7. Hex-colors are the only way to define colors on the web?

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 10354 Subject Name HTML

Q8. Settings for columns (<td> tag) have higher priority than settings for rows (<tr> tag)

Correct Answer : T

Your Answer :

QuestionID : 10361 Subject Name HTML


Q9. Adding _top to a link within a frameset does what ?

1. cancels all frames, loads in full browser window

2. loads page in parent frame

3. loads the page into the current window loads the page into the current window

4. None of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 10369 Subject Name HTML

Q10. What is the correct HTML for referring to an external style sheet?

1. < stylesheet>[Link]

2. < link rel="stylesheet" type="text/css" href="[Link]">

3. < style src="[Link]">

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10370 Subject Name HTML

Q11. How to display hyperlinks without an underline?

1. a {underline:none}

2. a {text-decoration:no underline}

3. a {text-decoration:none}

4. a {decoration:no underline}

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 10374 Subject Name HTML

Q12. CSS lets you separate the layout from _______


1. Selectors

2. Content

3. Tables

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10377 Subject Name HTML

Q13. CSS can be added to a page on how many levels?

1. 4 - Tag, Head, External file and Meta tag

2. 2 - Head and External file

3. 3 - Tag, Head and External file

4. None of the above

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 10378 Subject Name HTML

Q14. ________ is NOT a valid CSS selector

1. ID selectors

2. HEAD selectors

3. TAG selectors

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10383 Subject Name HTML

Q15. What is the correct syntax for referring to an external script called "[Link]"?

1. <script src="[Link]">
2. <script href="[Link]">

3. <script name="[Link]">

4. None of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 10384 Subject Name HTML

Q16. When does the application OnEnd event handler fire?

1. After every request for an application document, since web servers are stateless servers.

2. As soon as there are no open connections to any application document.

3. When the web server is stopped in an orderly fashion.

4. When there are no application requests for the amount of time defined by the SessionTimeout
variable.

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 10385 Subject Name HTML

Q17. In a URL, the "http" is considered ________.

1. a scripting language

2. a protocol

3. a server

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10388 Subject Name HTML

Q18. How do you create a function?

1. function=myFunction()

2. function:myFunction()
3. function myFunction()

4. None of the above

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 10404 Subject Name HTML

Q19. IsClientConnected is a property of ________ ASP object

1. Server

2. Response

3. Session

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 10406 Subject Name HTML

Q20. How does a "for" loop start?

1. for (i = 0; i <= 5)

2. for (i <= 5; i++)

3. for i = 1 to 5

4. for (i = 0; i <= 5; i++)

Correct Answer : 4

Your Answer :

QuestionID : 10422 Subject Name HTML

Q21. Server-Side Includes (also known as SSI) allows you to do what?

1. Allows you to include server executed code into any ASP application.

2. Allows you to use one file in several different web pages.

3. Allows you to use a piece of code more than once.


4. All of the above

Correct Answer : 4

Your Answer :

QuestionID : 10425 Subject Name HTML

Q22. How do you find the largest number of 2 and 4?

1. [Link](2,4)

2. top(2,4)

3. ceil(2,4)

4. [Link](2,4)

Correct Answer : 4

Your Answer :

QuestionID : 10434 Subject Name HTML

Q23. How can you make an e-mail link?

1. < a href="xxx@yyy">

2. < mail href="xxx@yyy">

3. < a href="[Link]

4. < mail>xxx@yyy

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 10952 Subject Name HTML

Q24. HTML elements must always properly nest.

Correct Answer : F
Your Answer :

QuestionID : 10957 Subject Name HTML

Q25. Do not include the XHTML namespace when including XHTML in an XML document.

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 11630 Subject Name HTML

Q26. An HTML document is divided into_________ _________ and the________ ________ sections

1. Head and body

2. Head and tag

3. Images and hyperlinks

4. None of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 11636 Subject Name HTML

Q27. An Image can be inserted into the HTML page using _________ tag that takes the name of the
image file as an attribute.

1. IMG

2. SRC

3. GIF

4. None of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 11640 Subject Name HTML

Q28. The horizontal alignment of the table on the page is controlled by the _____________attribute.

1. align
2. map

3. position

4. None of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 11642 Subject Name HTML

Q29. CELLSPACING controls the distance between the data in a cell and the boundaries of the cell.

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 11660 Subject Name HTML

Q30. __________ controls the spacing between adjacent cells in the table.

1. cellpadding

2. cellspacing

3. border

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 11663 Subject Name HTML

Q31. HTML allows only static text to be displayed on the page.

Correct Answer : T

Your Answer :

QuestionID : 11672 Subject Name HTML

Q32. The ______________ attribute of the < FORM> tag points to the URL of a program on the web
server that will process the form data.

1. Action

2. Name
3. Method

4. All of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 11674 Subject Name HTML

Q33. The ___________button sends the current information held in each field of the form to the web
server for further processing.

1. Reset

2. Submit

3. Command button

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 11677 Subject Name HTML

Q34. Information can be stored locally in the browser which can be sent to the server whenever
required by using____________.

1. Variables

2. Local variables

3. Cookies

4. None of the above

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 11678 Subject Name HTML

Q35. Text fields accept a single line of text entry.

Correct Answer : T

Your Answer :
QuestionID : 11679 Subject Name HTML

Q36. The Select object allows multiple choices from a list of choices that are offered.

Correct Answer : T

Your Answer :

QuestionID : 11684 Subject Name HTML

Q37. External Style Sheets can be saved as file using _____________ extensions, which can link to web
pages by the _____________tag.

1. JS , anchor

2. CSS, link

3. VBS, link

4. All of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 14242 Subject Name HTML

Q38. The tag used for inserting spaces in HTML documents is < MARKER >.

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 14243 Subject Name HTML

Q39. __________ controls the spacing between adjacent cells in the table.

1. cellpadding

2. cellspacing

3. border

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 14244 Subject Name HTML


Q40. Ordered lists are used for Bullets.

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 14249 Subject Name HTML

Q41. ________ and ________attributes are used to control the size of the image on the web page.

1. Height ……width

2. Height……length

3. Size and width

4. None of the above

Correct Answer : 1

Your Answer :

QuestionID : 14256 Subject Name HTML

Q42. The default HTML page that is delivered to a client connected to a Web Server is____________.

1. Main Page

2. Template

3. Home Page

4. None of the above

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 14259 Subject Name HTML

Q43. HTML tags are of two types:

Paired Tags

Singular Tags

Correct Answer : T
Your Answer :

QuestionID : 14271 Subject Name HTML

Q44. __________ controls the spacing between adjacent cells in the table.

1. cellpadding

2. cellspacing

3. border

4. None of the above

Correct Answer : 2

Your Answer :

QuestionID : 14275 Subject Name HTML

Q45. ALlGN=LEFT indicates the image is aligned to the left with respect to the screen.

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 14282 Subject Name HTML

Q46. A filename always has to be mentioned before the # symbol in the HREF attribute of a link.

Correct Answer : F

Your Answer :

QuestionID : 14284 Subject Name HTML

Q47. Various form elements can be specified as attributes of the _______________ tag.

1. Input tag

2. Name tag

3. Anchor tag

4. Body tag

Correct Answer : 1

Your Answer :
QuestionID : 14286 Subject Name HTML

Q48. ________________ is the only property of the string object.

1. Name

2. Value

3. Length

4. None of the above

Correct Answer : 3

Your Answer :

QuestionID : 14289 Subject Name HTML

Q49. Text fields accept a single line of text entry.

Correct Answer : T

Your Answer :

QuestionID : 14292 Subject Name HTML

Q50. Date object enables the creation of an object that contains information about a particular date.

Correct Answer : T

Your Answer :

You might also like