0% found this document useful (0 votes)
6 views1 page

Teradata Spool Space Insights

This document contains 15 questions and answers related to Teradata concepts. Key topics covered include spool space, utilities like Multiload and archive recovery, tools for performance analysis like Teradata Manager, data distribution based on primary indexes, secondary indexes, RAID levels, non-unique primary indexes, and the Teradata Query Monitor component.

Uploaded by

Srikanth Venkata
Copyright
© Attribution Non-Commercial (BY-NC)
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as XLS, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
6 views1 page

Teradata Spool Space Insights

This document contains 15 questions and answers related to Teradata concepts. Key topics covered include spool space, utilities like Multiload and archive recovery, tools for performance analysis like Teradata Manager, data distribution based on primary indexes, secondary indexes, RAID levels, non-unique primary indexes, and the Teradata Query Monitor component.

Uploaded by

Srikanth Venkata
Copyright
© Attribution Non-Commercial (BY-NC)
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as XLS, PDF, TXT or read online on Scribd

TERADATA INTERVIEW QUESTIONS

1). Which statement about spool space is true?


Ans ) Spool space is used to hold the intermediate result set

2) Which Utility used to copy a table and restore it to another database


Ans ) archive recovery

3) which tool should you use to collect and analyze database performance?
Ans ) Taradata Manager

4) In Which way is data distributed with a partitioned primary index


Ans) Based on the Primary Index of the table

5. Batch process block level loading are performed against populated tables by which utility
Ans ) Multiload

6. Cliques are physically composed of


Ans ) Nodes

7. Teradata Index wizard used for to


Ans) recommend secondary indexes for a table

8. Given
Ans) below,
RAID 1 andWhat is the maximum level of data protection
Fallback

10. Which statement is true if using NUPIs to accomplish data distribution?


Ans) Duplicate NUPI values will produce the same row hash.

11. what
Ans) option
shared can best describe Teradata's architecture
nothing

12.
Ans)Why to Choose
A Non a Non Unique
Unique primary primary
index may index
be more instead
effective for of a unique
query accessprimary index
and joins

13. When
Ans) utilizing a unique secondary index, how many AMP(s) are most probably accessed
2 AMP

14.
Ans)Temporary
permanentspace
spaceiscurrently not used

15. Which
Ans) TDQMis the component limits queries based on set thresholds

You might also like